На головну

Печиво з какао, куркумою і корицею

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Шоколадно-лимонне печиво

Як приготувати

З недавніх пір намагаюся додати частіше куркуму в ранкову каву або вечірній кефір ... і ось чому:

"Куркума є природним антисептиком і антибактеріальним засобом, застосовуваним при дезінфекції порізів і опіків. Беручи участь у метаболізмі жирів, куркума допомагає стабілізувати вагу.

 Отже, цього разу вирішила додати цінну приправу в печиво! Все просто:

1.Розтираємо м'яке масло з цукром "Містраль", какао і спеціями. Підсипаємо борошно, скільки візьме тісто.

2. Ліпимо щільну ковбаску і відщипуємо по шматочку завбільшки з волоський горіх. Розплющуємо в долонях і переносимо на змащену форму. Випікаємо в розігрітій до 180 * духовці хвилин 15.

3. Остигле печиво посипаємо пудрою.

Поки чекаємо печиво, заваримо кави! Для цього ложку кави і дрібку куркуми поміщаємо в турку і заливаємо гарячою водою, злегка гріємо, вимикаємо і наполягаємо хвилини 3, перемішуємо і переливаємо в чашку.

Інгредієнти

На 11 штучок (півпорції):

Какао - 1 ст. л.

Масло вершкове - 55 гр

Цукор "Містраль" - 70 гр

Борошно - 80 гр

Кориця - 0,3 ч. Л.

Куркума -2 щіпки

Ванільний цукор - 0,25 ч. Л.

Масло для форми

Пудра для верху

 

Інші рецепти

Малиновий мус з манною крупою
Варення абрикосове (половинками)
Пиріжки з листкового тіста з сиром, часником і шинкою
Заливне Яйця Фаберже з креветками
Сервелат сировялений домашній
ГреческаяТИРОПІТА
Міні-башточки з сухофруктами
Кексики ніжні 1001 варіант