Сирник з яблуками та ягодами-мікс

Час приготування: 75 хв.

Кількість порцій: 10

Складність: Простий

Як приготувати

Ягоди пересипати цукром

Борошно з розпушувачем, цукрову пудру і вершкове масло швидко перетерти руками, додати яйце і замісити тісто

На дно форми викласти промаслений пергамент, стінки форми змастити і обсипати борошном - надлишки струсити

Тісто розподілити по дну і стінкам форми - я робила спочатку руками, а потім швидко підправила маленьким валиком

Накриваємо форму харчовою плівкою і прибираємо в холодильник

Ягоди з цукром ставимо на вогонь, трохи проварюємо на невеликому вогні, крохмаль розводимо в соку і вливаємо, помішуючи, доводимо майже до кипіння і знімаємо, Остуджуємо

Творити змішати з вершковим сиром і цукровою пудрою, додаємо вершкове масло і перемішуємо

Втручаємося по одному яйця

В останню чергу вводимо крохмаль, перемішуємо

дістаємо форму, прибираємо плівку, дно присипаємо або крохмалем (трохи) або крихтами печива

Викладаємо яблучно-ягідний шар, розрівнюємо

зверху викладаємо сирний шар і теж розрівнюємо

Духовка на 170

Форму ставимо на 1:00

Дістаємо, змащуємо жовтком, посипаємо шоколадними чіпсами і ставимо ще на 15 хвилин

Вимикаємо вогонь і залишаємо на 30 хвилин у духовці

Посипаємо верх кокосовою стружкою

Акуратно переносимо на решітку і охолоджуємо

Прибираємо в холодильник на 4:00 мінімум

Інгредієнти

Основа

125 гр вершкового масла

2 ст л цукрової пудри

1 яйце

1 ч л розпушувача

1,5 ст борошна (склянка = 250 мл)

Наповнювач

500 гр сиру

100 гр вершкового сиру

2 ст л лимонного соку (я замінила лимончелло)

1 ст л з верхом крохмалю

4 яйця

50 гр вершкового масла кімнатної температури

щіпка ваніліну

Яблучно-ягідний шар

2 великих яблука

150 -200 мл будь-яких ягід - у мене свіжоморожені полуниця, чорна і червона смородина

30 мл яблучного соку

1 ст л крохмалю з гіркою

цукор за смаком

Для верху

1 жовток

шоколадні чіпси

кокосова стружка

роз'ємна форма на 21-23

 

Інші рецепти

Крабові котлети з домашнім соусом айолі і трибарвним картопляним пюре
Салат Яскравий + ароматний соус
Цесарки ... за принципом димлями
Кабачкові котлетки з курячим філе і сиром
Гороховий суп з часниковими грінками
Голубці-трикутники
Рагу з нуту з креветками
Фреш Помаранчевий