Шоколадний чізкейк (мова проковтнеш!)

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: шоколадний чізкейк з лікером

Як приготувати

Готуємо імбирний корж.

Просіяти борошно з розпушувачем. Додати імбир, яйце, патоку, масло.

Вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку, прибрати в холодильник на кілька годин.

Розкачати тісто (воно дуже туге виходить, тому потрібно докласти зусиль).

Форму змастити маслом, викласти тісто, сформувати невеликі бортики, наколоти тісто виделкою. У мене форма діаметром 20 см.

Випікати при температурі 180 град. 10 хвилин.

Остудити корж.

Приготувати начинку.

Шоколад розтопити на водяній бані.

Сир кімнатної температури збити з коричневим цукром. Додати лікер.

Окремо збити вершки кімнатної температури.

З'єднати на низьких оборотах міксера сир, шоколад, збиті вершки. Я перемішала силіконової лопаткою.

Викласти начинку на остиглий корж, прибрати чіз в холодильник на 4:00.

При подачі посипати цукровою пудрою!

Смачного!

Інгредієнти

Для коржа:

Борошно пшеничне - 170 г

Патока світла - 2 с. л.

Олія оливкова - 2 ст. л.

Яйце - 1 шт.

Розпушувач - 1 ч. Л.

Імбир мелений - 0,5 ч. Л.

Для начинки:

Сир маскарпоне - 200 г

Вершки 3% - 250 г

Шоколад гіркий (72%) - 250 г

Лікер Бейліз - 3 ст. л.

Цукор Містраль коричневий дрібний - 2 ст. л.

Цукрова пудра - 1 ст. л.

 

Інші рецепти

Яблучний коктейль
Пиріг Фруктове асорті або По засіках
Коктейль з арахісової пастою
Плов з реберцями, зеленим горошком і родзинками
Шоколадно-квітковий бісквіт
Ледачі хачапурі з сиром і часником
Асорті мариноване
Персикове варення з лавандою