На головну

"Акула, в'ялена - Копчена"

Час приготування: 7020 хв.

Кількість порцій: 12

Складність: Простий

Як приготувати

Мій син днями підстрелив двох-метрову рифову акулу, удар був такої сили, що піку зігнуло доведеться купувати нову!

І-так, готуємо акулу: Обробляємо акулу на філе і ріжемо м'ясо на не великі смужки, товщиною не більше 1см.!

Змішуємо: Журавлинний сік, соєвий соус, чорний перець, червоний перець, часник сухий!

Опускаємо шматочки акули в приготований холодний маринад і поміщаємо в холодильник або інше прохолодне місце на 48 годин!

Після зливаємо маринад і розкладаємо м'ясо акули на сітку для в'ялення, закриту від проникнення мух!

Вялім акулу на сітці в провітрюваному прохолодному місці в тіні 48 годин!

За-тим перекладаємо підв'ялені шматки акули в коптильну камеру, і починаємо коптити!

Коптимо акулу на вишневих тирсі 8:00, температура в коптильної камері не повинна перевищувати 30 градусів!

Після копчення повертаємо копчені шматочки акули на сітку, провітрюємо ще 12:00!

Загортаємо готові копчені шматки акули в папір і зберігаємо в холодильнику!

Приємного вам апетиту ! ! !

Інгредієнти

Філе акули 3кг.!

Журавлинний сік 1 літр!

Соєвий соус 400мл.!

Чорний перець 1ст. л.!

Червоний перець 1ст. л.!

Часник сухий 1ст. л.!

 

Інші рецепти

Млинці на картопляному відварі з начинкою
Оладки з кабачків / Kabak mucveri
Солодка свинина з фініками і арахісом в пікантному винному соусі
Маринований буряк по-датському
Курячі гомілки в мандариновому соусі, запечені по-панськи
Кекс сметану з цукатами
Соус з сиром з цвіллю (по типу Блю чіз)
Зернений сир з вершками, домашній