На головну

Картопля, запечена з креветочной начинкою

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Картопляні човники "Бабусин"

Як приготувати

Для страви потрібні два кроки підготовки і тоді залишиться тільки сидіти і чекати аромату запеченої картопельки!

Перший крок: відварити пакетик рису "Містраль" будь-якого сорту в підсоленій воді.

Другий крок можна робити паралельно: очистити дуже великі картоплини, розрізати навпіл і вийняти серединку (вона піде потім на пюре-гарнір). Теж ставимо варитися у підсолену воду. Варимо до напівготовності. Даємо стекти. На відварі я робила млинці.

У готовий рис "Містраль" додаємо дрібно нарубані сир, огірочок, помідор, імбир, дрібні креветки з розсолу. Майонез або сметана потрібні для зв'язки. Приправимо по своєму смаку, ретельно перемішуємо.

Картопляні човники ставимо в змащену форму і наповнюємо щільно начинкою. Посипаємо верх сухарями і зеленню.

Запікаємо при 180-200 * хвилин 25-30, поки не з'явиться аромат запеченого картоплі, стежимо, щоб низ не підгорів! Відразу подаємо в гарячому або теплому вигляді.

Це так ситно, що мені вистачило половини порції перекусити, ну а ціла "човник" -це вже справжній повноцінний вечерю, чоловікам можна і дві)))

Інгредієнти

Картопля великий-2 шт.

Рослинна олія для форми-1 ст. л.

начинка:

Сир-50 р

Креветки дрібні-3 ст. л.

Огірок маринований-1 шт.

Рис "Містраль" -1 пакетик.

Помідор-0,5-1 шт.

Імбир-шматочок кореня.

Майонез-2 ст. л.

Хмелі-сунелі-за смаком.

Сіль за смаком.

Петрушка суха для верху-4 щіпки.

Сухарі панірувальні для верху-1 ст. л.

Сметана при подачі-за буженинам.

 

Інші рецепти

Салат з копченим восьминогом
Тарт Баварія зі сливами та чорною смородиною
Брокколі з печерицями в білому вині
Рулетики з рисом і м'ясом в пекінській капусті
Рисова каша IDEALьная з куркою-китайський сніданок
Кекси Ніжний ангел
Шоколадні капкейкі Ніжний шоколадно-кавовий шовк
Пиріг Зимові Троянди