На головну

Маринована кефаль -Шаланди повні кефалі ...

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 3

Складність: Простий

Як приготувати

Шаланди повні кефалі в Одесу Костя приводив ...

Так, так, сьогодні будемо маринувати кефаль.

У нас в Чорному морі цієї рибки просто море!

Я її смажу, парю, солю і, звичайно, мариную. Сьогодні розповім один із способів маринування. Риба виходить ніжна соковита, довго не залежується.

З чорним хлібом, з розсипчастою, димлячої відвареної картопелькою, ммм

Сама собі заздрю)

Беремо свіжу рибу, у мене найсвіжіша кефаль (у чоловіка є дядько, завзятий рибалка, так от свіжою рибою ми просто завалені)).

 Можна взяти будь-яку іншу рибку, наприклад оселедець, салаку, форель або скумбрію.

 Рибку треба філеровать. Робиться це досить просто, гострим ножем від голови до хвоста зрізається м'якоть ближче до хребта.

Далі трохи посолимо рибу, візьмемо 1 ст. ложку цукру + 1 ст. ложку крупної морської солі і прісиплем філе на той час поки будемо займатися маринадом.

Приготуємо спеції. Нам знадобиться кілька горошин чорного, запашного і рожевого перцю, 1 чайна ложка насіння гірчиці і лавровий лист (у мене він свіжий, тому що у нас на вулиці ростуть лаврові дерева, і я завжди можу зірвати собі кілька листочків)). І наріжемо цибулину колечками.

Робимо маринад, наливаємо в каструльку 150 мл води, закидаємо наші спеції, додаємо 1 чайну ложку цукру і 0,5 чайної ложки солі. Доводимо до кипіння, вимикаємо і трохи охолоджуємо. Поки маринад остигає, укладаємо рибу в неметалічну ємність, прослаівая кільцями цибулі.

У теплий маринад додаємо 2 столові ложки рослинної олії і 4 столові ложки білого винного оцту 6% (можна замінити яблучним). Заливаємо рибу маринадом і прибираємо в холодильник. Готова вона буде вже через 3-4 години. Якщо побільше, то потримаєте трохи довше в маринаді. Зливаємо маринад і заливаємо рибу рослинною олією. З'їдається моментально, потрібно готувати більше)))

Інгредієнти

Риба (кефаль свіжа) - 5 шт (400гр)

Цибуля ріпчаста - 1 шт

Чорний перець горошком - 1 чайна ложка

Запашний перець - 1 чайна ложка

Рожевий перець - 1 чайна ложка

Зерна гірчиці - 1 ст. ложка

Сіль велика морська - 1 ст. ложка + 0,5 чайної ложки

Цукор - 1 ст. ложка + 1 чайна ложка

Білий винний оцет - 4-5 столових ложки

Рослинна олія - ??2 столові ложки

Вода - 150 мл

Лавровий лист - 3-4 шт

 

Інші рецепти

Кеджері
Розсипчастий рис з беконом та шпинатом
Салат з білої квасолі з чорізо
Салат Родзинка
Єврейський медовий житній пиріг Леках
Сосиски з беконом на сніданок за 5 хвилин з СВЧ
Ніжки курячі, фаршировані шпинатом, сиром і овочами
Брауні з оливковою олією