"Сінабон" булочковий апгрейд. Оксик лови + бонус - натуральний рецепт для краси

Час приготування: 180 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Чізкейковие варіації "Незвичайні Вкусняшка" ...... з самих звичайних продуктів

Як приготувати

Як завжди маленька передісторія. Кому не цікаво, можуть відразу переходити до рецепту.

Старша сестра якось "закидає вудки" - А давай купимо сінабонов, ти спробуєш і спекчішь нам такі ж ....... *** до слова сказати, я дуже рідко кушаю магазинну випічку - своїм рукам довіряю більше. Думаю - І навіщо мені незрозумілим "целюлітом" труїтися?! У мене кООлінар є ..... Забиваю пошуковик і вуаля ..... рецептиками як на підбір ..... Приготувала - вийшло смачно! Роздала родичам на пробу, начебто сподобалося. Сестра сказала, що тільки заливка зверху інша. Як пізніше з'ясувалося, у місцевих виробників зверху масляна "помазка". АЛЕ !!!! на мій смак тісто виходить занадто ВАЖКИМ. Довелося ще раз звернутися до пошукача рідною сайті. В результаті об'єднання кількох рецептів з'явився ЦЕЙ апгрейд. Дівчата, вибачте, зараз вже і не знайду з яких посмикали ідейки, але хто дізнається свої - сміливо пишіть в коментах. Для мене основний критерій оцінки рецепта, це коли родичі протягом півроку кожні вихідні просять приготувати булки. На роботі у товаришів по службі був абсолютний фурор. Перший раз самі все з'їли, а другий раз "по-тихому" тирілі булочки додому ..... я посміхаюся і радувати.

А готувати їх дуже просто.

Я замішую тісто завжди в хлебопечке, на мій погляд, воно виходить за структурою краще. Тому, завантажуємо в відерце ХП - кефір, воду з алкоголем (горілка; коньяк; ром; горілка, настояна на апельсинової цедрі; кажуть, що відмінно підходить самогон, але через брак останнього, задовольняємося раніше перелічених .....), яйце, цукор (виключно за смаком), сіль (при бажанні). Зверху просіваємо борошно вищого сорту. *** Відступ з приводу борошна. Вона РАЗНАЯ !!!!! Хоч і пишуть всюди вищого сорту. Якось купила в МЕТРО - НЕ мука, а просто пил якась ... вироблено в середній смузі Росії. Можу сказати зі свого досліди, навіть перший сорт Алтайській борошна на порядок краще, ніж була це «вишка». Якщо є можливість - спробуйте Алтайську борошно і, як кажуть, відчуйте різницю. Відрізаємо від маленької пачки свіжих дріжджів пластик шириною 1 см. Розтираємо дріжджі з борошном пальчиками в дрібну крихту. Включаємо режим «тісто». У мене замішує 20 хвилин. При цьому я завжди злегка допомагаю поличками для суші і відразу дивлюся, який виходить колобок, при необхідності додаючи борошно або воду. Колобок повинен бути не щільним, але і размазнёй тісто не повинно бути.

А тепер ПЕРША фішка. Перший раз тісто вимішуємо БЕЗ масла !!! Даємо тісту піднятися після першого замісу. Потім додаємо вершкове і рослинне масло і включаємо ДРУГИЙ раз повний заміс !!!! Заміс виходить подвійний !!!! Даємо підійти вдруге і починаємо піч булки.

Після таких маніпуляцій тісто буде з одного боку - НЕ щільним і зпузирчастий, а з іншого боку - прекрасно тримає форму.

Насипаємо в простій пакет цукор, корицю, пасхальну приправу. Зав'язуємо і пару-трійку разів інтенсивно струшуємо. Начинка готова. Кількість ...?! .... Поки рука не здригнеться ..... Ще мені подобається робити половину булок з маковою начинкою. Мак заливаємо водою, і розпарює на маленькому вогні. Я розпарюють довго. Потім пробиваємо занурювальним блендером. Потім додаємо цукор за смаком. Або смачніше додати мелкотертий марципан - виходить Ульотне смачно.

Вивалюємо тісто на пріпиленний борошном стіл.

Розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину розгортаємо уздовж, у мене по товщині трохи тонше пів сантиметра.

Змащуємо тісто вершковим маслом опуклою стороною ложки. Посипаємо цукрово-коричної сумішшю (прямо із пакета). Якщо залишиться не страшно, використовуйте наступного разу або в іншу випічку.

Звертаємо тонким довгим рулетом. Гострим тонким ножем нарізаємо булочки висотою в пару пальців. Цільна форму для випічки злегка змащуємо олією (у мене з антипригарним покриттям - подарунок від Ларочки! Чмоки-чмоки! Я їй постійно користуюся). Викладаємо булочки по колу на відстані. Закриваємо поліетиленом або рушником, даємо расстояться.

А тепер ДРУГА фішка. Готуємо заливку. Просто молоко, згущене молоко і вершкове масло розігріваємо в мікро і добре перемішуємо. Даємо злегка охолонути.

Підійшли булочки АКУРАТНО поливаємо зверху заливкою (приблизно по парі ложок на булку). Розігріваємо духовку до 200С. Ставимо булочки, через п'ять хвилин температуру знижуємо. Випікаємо до готовності.

Поки печуться булки, готуємо намазку. Сирний сир перемішуємо зі згущеним молоком, можна взяти варену (як у мене в цей раз). На фото з сиром маскарпоне, АЛЕ я більше люблю вершковий Альметте. У холодильнику в цей раз не виявилося.

Дістаємо булки з духовки і відразу буквально по ложці змащуємо намазуванням. Вона танемо і просочує булки. Даємо булочкам злегка охолонути, а потім вже наносимо велику частину намазки.

Інгредієнти

Тісто:

перший заступ-

200 мл теплого кефіру,

150 мл води (*** з них 25 мл міцного алкоголю),

1 дрібне яйце,

5-15 ст. л цукру (*** з них 1-2 ст. л ванільного цукру),

500-550 гр борошна вищого гатунку,

1 см дріжджі свіжі (від 50-ти грамової пачки),

при другому замесе-

50 гр теплого вершкового масла,

2 ст. л рослинного масла

Начинка:

- Цукор, кориця, великодня приправа, м'яке вершкове масло;

- Мак, цукор.

Заливка:

молоко, згущене молоко, вершкове масло.

Помазка:

сир,

згущене (варене) молоко,

лікер (опційно).

 

Інші рецепти

Яйце до Великодня. Оформлення
Оселедець смажена в хрусткій паніровці з імбирно-часниковим соусом
ПАТАТАС бравас або Хоробрий картопля
Свинячі рулетики на шпажках з овочево-мандаринової сальсою
Кускус з овочами і куркою
Шашлик $
Кальмаровий салат з імбиром
Кебабче з часниковим соусом