На головну

куряче філе з баклажанами

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Варіанти: Лимонний курячий шніцель з баклажанами і помідорами, Куряче філе з баклажанами і вином

Як приготувати

Розрізаємо філе на 6 шматків.

Мед змішуємо з соєю (я дала на око, зробіть за смаком) і часником (часник ріжемо пластинками). Цим соусом заливаємо філе і відправляємо на 1:00 в холодильник.

Дуже важливо взяти запашний мед, від цього залежить смак соусу.

Поки м'ясо маринується, ріжемо баклажан на 6 шматків, гарненько солимо і чекаємо, поки "піде" гіркоту (5-10 хв). Обмокнув баклажани кухонної серветкою, обсмажуємо їх з обох сторін.

На оливковій (або нейтральному) олії смажимо філе. Воно повинно з обох сторін закарамелізіроваться, після чого "тушкуємо" його хересом або білим вином, через 1-2 хв додаємо соус (він же маринад).

А тепер викладаємо стовпчиками у вогнетривку ємність філе, баклажани, порізані моцарелу. Заливаємо соусом і відправляємо в духовку (поки не розплавиться сир).

На гарнір я пропоную рис, в який я вконце додаю кокосову стружку (на 1 чашку рису-1 ст. Ложку стружки).

Це ще більше підкреслить смак страви.

Приємного всім апетиту!

Інгредієнти

3 курячих філе

1 баклажан

4-5 зуб. часнику

1 ст. ложка меду

4-5 ст. ложок соєвого соусу

моцарелла

херес або біле вино

 

Інші рецепти

Картопелька з окостом
Десерт з апельсинів з гранатом
Помідори фаршировані яєчнею з бринзою
Запечені курячі відбивні
Часникові грінки (до пива)
Бутерброд з шпротами
Яловичина по-міщанському
Рулет Снігова буря