На головну

Хала "Ялинка для блудного папуги!"

Кухня: Єврейська

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Хала (варіант)

Як приготувати

Добрий день!

Ти просила булку, тезочка? Отримуй!

Халу "завиту" тобі дарую у формі ялинки ....

___________________________________

Муку (500 гр.) Просіваємо в ємність, робимо лунку

і вливаємо теплий кефір з медом,

зверху кришимо дріжджі, залишаємо в теплі на 15 хвилин,

потім додаємо горіхове масло, яйце, білок і сіль,

замішуємо злегка ліпковатим тісто.

Ділимо його навпіл,

в одну частину підмішуємо харчову фарбу і борошно, якщо потрібно.

Залишаємо обидва тести в теплі на годину.

Потім розгортаємо кожну в пласт 25х30 см.

Витягуємо -раскладиваем зелений пласт у формі ромба

(краще відразу на деко, покритий пергаментом!),

кладемо кутами вгору і вниз.

Промащуємо тісто м'яким вершковим маслом

і посипаємо кунжутом.

Розкачуємо точно такий же за розміром пласт зі світлого тесту,

кладемо зверху, щільно притискаємо.

По центру ромба робимо ребром долоні смугу-стовбур.

Поперек стовбура робимо 10-12 рівних надрізів,

формуємо зверху верхівку ялини,

служив короткі половинки з обох сторін.

Решта смужки розгортаємо в джгути

і викладаємо у вигляді лап-гілок, підгинаючи кінці.

Останній, нижній, короткий ряд смужок

складовими у вигляді стовбура (пенька).

Залишаємо "ялинку" в теплі на 45 хвилин,

потім змащуємо льезоном

і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 25-35 хвилин.

Готово .... як все хали, її теж не ріжуть, а рвуть руками ...

Відриваємо по шматочку і їмо ....

з маслом, з варенням, зі згущеним молоком ..., з медом ..

або з салатом, сиром, ковбасою .... як завгодно!

Смачного!!!

Інгредієнти

борошно пшеничне близько 550 гр.,

айран / кефір 200 мл.,

цукор / мед рідкий 1 ст. л.,

дріжджі свіжі 21 гр. (сухі -7 гр.),

сіль 1,5 ч. л.,

яйця 1 шт. + білок,

масло раст. (горіхове) 2 ст. л.,

(фарба харчова зелена) 8 гр.

***********************************************

кунжут обсмажений 2-3 ст. л.,

масло вершкове 25 гр.

***********************************************

жовток,

молоко 2 ст. л.

 

Інші рецепти

Смажені печериці Махито (гаряча закуска за 10 хвилин)
Мафіни з чорницею
Паста
Суп + Хлібна тарілка + IDEAL Pure
Стейк по техаській
Крепи на мигдалевому молоці з кремом з грецького йогурту і полуницею // День перший Зустріч
Торт шоколадний Три горішки для Попелюшки
паста для бутербродів Миттєва