На головну

М'ясо з грибами «Старий Новий рік»

Складність: Простий

Як приготувати

1. Дуже важливо !!!! Готуємо тільки в ЧАВУННОЇ посуді (мені знадобилася сковорідка, сковорідка з великими бортиками, казанок-чавунець, як каже моя мама в чавунному посуді подвійно смачніше)

2. М'ясо порізати великими стейками як на відбивні. Добре розігріти чавунну сковорідку, налити трохи олії і обсмажити м'ясо, не довго, тільки для того щоб зверху воно зчепилося скоринкою. Усередині м'ясо буде абсолютно сире.

3. Гриби вимити порізати. Порізати цибулю півкільцями.

4. Беремо чавунну сковорідку з високими бортами розігріваємо, наливаємо трохи олії, обсмажуємо цибулю 2-3 хвилини, далі додаємо гриби, обжаріваем- 2-3 хвилини, додаємо сметану, соєвий соус, кмин, естрагон. Пробуємо на сіль. Досолюємо. Маса помилкова бути злегка солонуватою, щоб солі вистачило і на м'ясо, так як м'ясо ми взагалі не солили. Як тільки маса стала закипати. Знімаємо сковороду з вогню.

5. Беремо чавунний казанок-чавунець, казан. Викладаємо шар м'яса, поливаємо грибами і сметанною масою, наступний шар м'яса, і так чергуємо шари.

6. Казан накриваємо кришкою, так як у мене кришка не призначена для духовки, я закрила чавунець фольгою.

7. Млоїмо м'ясо в духовій шафі 2.5 -3 години. При 160 градусах.

8. Перед подачею на стіл, м'ясо посипаємо обсмаженими кедровими горішками.

Інгредієнти

Свинина -2 кг.

Гливи -500 грам

Печериці-700 грам.

Цибуля ріпчаста -4 головки середніх

Сметана 15% -400 грам.

Естрагон- 2 щіпки.

Щіпка кмину.

5 столових ложки соєвого соусу.

Сіль за смаком.

Рослинна олія для смаження.

Кедрові орешкі- 50 грам.

 

Інші рецепти

Ensaimadas (іспанські булки з п'яною сливової начинкою)
Салат афіна
Торт «Персикове пташине молоко для Алли!»
Тарталетки мигдальні з марципанові кремом і ожиною
Апетитне м'ясо Для коханого в мультіпечі (ФМ)
Закусочний тортик
Американський Донатс (Donuts)
Неледачих голубці