На головну

доса-південноіндійських рисово-сочевичним млинці

Кухня: Індійська

Час приготування: 840 хв.

Кількість порцій: 5

Складність: Середній

Як приготувати

в моєму варіанті необхідно було просто замочити суміш водою в пропорції, відповідно до інструкції на упаковці, посолити, перемішати і залишити на ніч. Суміш являє собою мікс з рисового борошна і борошна з дала.

Якщо готувати все самим, то варіант такої:

Замочуємо рис і дав на 5-6 годин в окремих мисках. Промиваємо і сушимо їх, потім перемелює окремо в блендері, додавши трохи води. Отримуємо однорідну напіврідку пасту. Змішуємо отримані пасти у великій мисці і солимо. Перемішуємо, накриваємо миску кришкою і залишаємо на ніч для бродіння.

Вранці можна випікати доси. Як звичайні млинці, рівномірно розподіляючи тісто по дну сковороди круговими рухами, починаючи від центру. На один млинець йде по4 столових ложки тесту. При цьому повинен вийти тонкий млинець доса діаметром 20 см.

Доса смажиться з одного боку 2-3 хвилини, до золотистого кольору, з другого- в 2 рази менше. Сковорода повинна бути сухою, масло додають тільки тоді, коли млинець починає прилипати))) Подають доси з різними начинками, в основному, з гострими овочевими сабджі (наприклад, картопляним), з Райтом (як в моєму варіанті) або з чатні))) смачного!

Інгредієнти

суміш для приготування доси (у мене готова, привезена з Індії))

через брак суміші знадобиться:

рис басматі-1 чашка (200 грамів)

дав-1/2 чашки (можна замінити дрібної жовтої сочевицею)

вода для замочування

сіль за смаком

масло ДХІ для змазування сковороди

 

Інші рецепти

Курка з морквою в сметані
Шавля-рисова каша з м'ясом. Узбецька кухня
Сирний салат з сухариками
Рулет з гречаною кашею з грибами
Гречка з куркою і печерицями в горщиках
ШВИДКИЙ СИРНИЙ ПИРІГ
Крупеня з білими грибами
Бісквітне тістечко «Картопля»