На головну

Курка з овочами в кисло-солодкому соусі

Час приготування: 45 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Середній

Як приготувати

Куіцу нарізати соломкою 1х1 см і довжиною в половину грудки

Морква нарізаємо не надто дрібною соломкою довжиною приблизно в половину чайної ложки (особливо ліниві можуть нашаткувати моркву на крупній тертці)

На розігріту глибоку сковороду, змащену маслом, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його 1-2 хвилини, поки воно не стане білим

Додаємо моркву, соєвий соус і воду, після чого Томім під кришкою на найменшому вогні

Чистимо авокадо і огірки від шкірки. Авокадо нарізаємо некрупною (0,5х0,5 см) соломкою, огірки - тонкими кільцями

Паприку нарізаємо великими півкільцями, після чого її обов'язково потрібно бланшувати (обдати окропом)

До того моменту, коли м'ясо з морквою увберуть в себе вологу практично до сухої сковороди, знімаємо кришку, рясно додаємо масло і збільшуємо вогонь до рівня вище середнього

Коли олія нагріється, можна додавати огірки та авокадо

ДУЖЕ ВАЖЛИВО овочі саме обсмажувати, а не варити або тушкувати, тому: кришку не закривати, помішувати помірно, тільки для того, щоб поміняти вже обсмажену сторону на зворотну

Коли овочі і м'ясо зарум'яняться, додаємо паприку і обсмажуємо ще 2-3 хвилини

Додаємо кисло-солодкий соус, акуратно перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 5-7, не накриваючи кришкою, щоб з соусу пішла зайва волога

На стіл подавати гарячим, будь-яких додаткових приправ або гарнірів не потрібно.

Всім смачного! =)

Інгредієнти

1 куряча грудка або куряче філе (~ 500 гр.)

2 середніх моркви (~ 250-300 гр.)

3 среднеплодних оргурца (~ 300 гр.)

1 авокадо

2 паприки (~ 250-300 гр.)

100-150 гр. кисло-солодкого соусу

2 ст. ложки соєвого соусу середньої солі

кукурудзяна олія

1/2 склянки води

Про рецепті

Якщо хочете отримати дійсно унікальний ніжний смак, вибирайте соус на основі абрикосового або персикового пюре. Шляхом численних спроб і помилок я зупинився на 2-х варіантах: Кисло-солодкий Пікадор або кисло-солодкий соус з МакДональдса.

Кукурудзяна олія не у всіх є під рукою, в такому випадку можна використовувати будь-яку рослинну, але обов'язково деодорірованное. Найменший присмак масла зіпсує весь смак страви.

З набором овочів можна експерементувати, кому що більше подобається. Наприклад, можна додати цукіні, а паприку я беру різних кольорів - виходить веселеньких.)))

Блюдо дійсно дуже смачне, на моєму досвіді не було ще жодного їдця, що залишився незадоволеним, але таким воно залишається тільки поки гаряче. Не готуйте його в прок, у смаку заново підігрітого страви Ви розчаруєтеся.

 

Інші рецепти

Тартинки з рисовим пудингом і апельсинами
Хліб Заливний
Томатний соус з куркою
Наш ситний, пікантний сніданок-куряча котлета з козячим сиром в лаваші
ТЕФТЕЛІ з індички, ЗАПЕЧЕНІ З БРОКОЛІ в томатному-сметанним соусом
Йогуртовий тортик з лохиною без випічки
Джем з глоду
Філе сома в бамбукових листках на пару