На головну

Тісто «Попутниця» і пиріжки з нього

Складність: Простий

Як приготувати

Просіяти борошно

Опара:

У великій чашці розвести дріжджі в теплому молоці, додати 4 ст. л. цукру і 6 ст. л. з гіркою борошна. Розмішати. Покрити рушником або затягнути плівкою, поставити в тепле місце на 30 хвилин

Потім збити яйця з сіллю. Ввести в опару, розмішати

Поступово додавати борошно, розмішуючи, і підливаючи рослинне масло. Вимішувати до м'якого тіста. Воно повинно бути трохи липким. У мене борошна пішло 700 гр. Порастягівайте, повибивало тісто, дайте йому насититися киснем.

Потім змастити стіл рослинним маслом (Не борошном), викласти тісто, укрити рушником, дати йому полежати 10-15 хвилин. За цей час, тісто вже почне збільшуватися, воно буде живим

Тісто розділити на рівні частини, краще робити це за допомогою ваг, у мене шматочки тіста були по 60 гр. Кожен шматочок округлите. Для цього збирайте кінці тесту до центра до утворення гладкої поверхні, шов добре скріпіть і подкатайте. В результаті повинен вийти гладкий кульку.

Сформуйте руками, не качалкою коржики, на неї викласти начинку, добре защипати шов, пиріжки відразу ж викласти на змащене деко. Укрити рушником, дати постояти 20-30 хвилин, випікати в розігрітій духовці до 180 градусів. Потім готові пиріжки змастити розтопленим вершковим маслом, укрити тепліше, дати постояти 20 хвилин.

Начинка може бути будь у мене яблучно-сирна і зі свіжою смородиною

Начинка;

 Яблука очистити, видалити серцевину, порізати кубиками. У сковороді розтопити 2 ст. л. вершкового масла, коли воно нагріється викласти яблука. Перемішати, посипати цукром. Протушкувати 5 хвилин, помішуючи. Остудити. Сир протерти через сито, змішати з яблуком, додати цукор, якщо потрібно. Якщо недостатньо соку від яблук, начинка сухувата, можна додати або жовток, або вершкове масло.

 А друга начинка зовсім проста

Смородина 1 ч. Л + 2 чл. л цукру

Рецепт написала, як було у автора. У дужках я написала, то кількість яке я беру. Мене теж бентежить кількість дріжджів, але я не робила зі свіжими, не зустрічала їх у нас в продажу, думаю, що оскільки тісто швидке, припускаю, що запаху дріжджів бути не повинно, але все таки я б напевно взяла 20-25 гр.

Інгредієнти

Стакан = 250 мл

Молоко - 1, 5 ст. (я брала 400 мл)

Цукор -4 ст. л. (без гірки)

Борошно-6 ст. л. з гіркою

Дріжджі свіжі - 50 гр. (9 гр. Сухих)

Яйце- 2 шт.

Рослинна олія -2/3 ст (170 мл)

Сіль -1,5 ч. Л.

Борошно 600-700 гр

Начинка:

Сир -300 р

Яблуко - 4 шт.

Смородина чорна - 300 гр

Цукор

 

Інші рецепти

Рагу з телятиною та квасолею, тушковане в томатному соку Томато Густо
Хліб для улюблених бутербродів на сніданок
Печиво на жовтках
Паста з томатним соусом, рікоттою і баклажанами
Віденський вишневий пиріг
Коптимо - Індичку
Помідори в томатному соусі з базиліком
Пиріг з полуницею