На головну

Лосось під сморчками у вершках

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 2

Складність: Простий

Як приготувати

Сморчки відносять до умовно-їстівних грибів, тому перед приготуванням їх потрібно попередньо відварити.

Але, крім того, одна досвідчена кулінарка порадила мені їх в молочку вимочити - недовго, півгодини, а то вся шкідливість назад повернеться.

Так я і зробила - отварила сморчки (5-7 хвилин дала покипіти), воду злила, потім помістила їх на півгодини в молоко, вийняла, обдати окропом і обсушити, дала обвітритися.

У цей час шматки лосося посолити і поставити в вогнетривкої формі в духовку запікатися при температурі 180 градусів до готовності.

Потім нарізати сморчки тонкими скибочками, дрібно порізати цибулю і обсмажити гриби з цибулею в маслі на невеликому вогні до золотистої скоринки.

Додати вершки, посолити і готувати ще 1 хвилину.

Викласти гриби з вершками поверх риби, відразу ж подавати.

Інгредієнти

лосось - 2 шматки

сморчки - 4 шт.

цибулина-шалот маленька - 1 шт.

вершки - 100мл

молоко - 1/2 склянки

 

Інші рецепти

Паштет з курячої грудки (на сніданок)
Яєчний рулет
Кавуновий смузі
Таратор
Сонячна яблучна галета
Курка з овочами в кисло-солодкому соусі
Хліб Заливний
Салат з цукіні, печерицями та моцарелою