На головну

Люля- Кебаб з творожено - сирною начинкою і "Равлик" з баклажан.

Час приготування: 120 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Середній

Як приготувати

Спосіб приготування Люля- Кебаб з творожено - сирною начинкою:

1) Підготовляємо фарш із суміші яловичини і свинини з розрахунку - близько 250 гр. на людину. Важким ножем дрібно-дрібно м'якоть порубаєте, перевертаючи час від часу порубані шматки і продовжуючи рубку. Пропускати через м'ясорубку м'ясо ні в якому разі не можна. У результаті має вийти фарш з відчутними, але дрібними шматочками м'яса. Так само порубати сало і цибулю. Це найкращий спосіб підготовки м'яса до люля-кебаб.

2) Далі додаємо у фарш дрібно нарубану кинзу. Присмачуємо щедрою горсточкой Куминов, солимо і перчимо до смаку. Вимісити фарш протягом приблизно 10 хвилин і сформувати кулю. Щоб люля-кебаб не розвалюється на шампурах, фарш потрібно добре відбити. Для цього фарш потрібно підняти руками, а потім різко кинути в миску або на робочу поверхню. Коли на фарш не буде тріщин, він готовий. Добре потримати фарш в холодильнику протягом години, щоб м'ясо краще трималося на шампурах.

3) Для начинки порубати петрушку і кріп, змішати з сирним сиром. Якщо треба посолити.

4) На дошку покласти поліетиленовий мішок. Змочити водою руки і пакет. Розділити фарш порційно і з кожної порції зробити корж. У центр коржі покласти сирну начинку. Зверху покласти дерев'яну шпажку, попередньо замочену у воді.

5) Акуратно з'єднати краї коржа. Зверху посипати зигзагом солодку паприку.

6) Готуємо Люля- Кебаб в середньому по 10-15 хв. з кожного боку - все залежить від жару і м'яса звичайно ж!

7) Спосіб приготування "равликів" з баклажан: Беремо баклажани, миємо, нарізаємо тонкими пластинами. Солимо і залишаємо на 20 хвилин, щоб стекла гіркота з баклажанів.

Баклажани обсмажуємо на грилі з двох сторін до золотистого кольору.

8) Помідори ріжемо кружальцями.

9) Беремо платівку баклажана. Змащуємо його сирним сиром зверху викладаємо кружечки помідор і загортаємо рулет у формі "равлики". Далі розрізаємо навпіл уздовж рулету, і виходить у нас 2 "равлики". Прикрашаємо: вусики - гілочки петрушки. Очі майонез і шкірка баклажан.

10) Подаємо Люля- Кебаб з "равликами" з баклажан. Смачного!

Інгредієнти

Інгредієнти для "Люля - Кебаб":

Фарш м'ясний (свинина і яловичина) - 1 кг;

курдючного або свинячого сала -50 грам;

Цибуля ріпчаста (невеликий) - 2 шт .;

Кінза - 1 Пуч .;

Кумин (насіння) - 1 горст .;

Сіль - 1 горст .;

Перець чорний мелений);

Солодка паприка 1 ч. Л.- для прикраси і смаку зверху Люля- Кебаб;

4 дерев'яні шпажки.

Для начинки:

сир сирний 200 гр .;

Кріп петрушка (свіжі) - 1 Пуч .;

Сіль за смаком.

Для "равликів" з баклажан:

1 баклажан;

1-2 помідори;

Сир сирний 100 г;

Гілочки петрушки для прикраси;

Сіль за смаком.

 

Інші рецепти

Салат з редисом, помідорами і фетою
Закуска із запеченої форелі з яйцем
Десерт Банановий Бонжюр для Луї (к / с Кухня)
Десерт сирно-апельсиновий для Катюші (к / с КУХНЯ)
Багатий хліб для пікніка
Морквина каррі на гарнір
Смажені огірки з соусом Кіккоман
Кава - десерт з халвою