"К О Л Б А С К І - с - З И Р О М"

Час приготування: 360 хв.

Кількість порцій: 20

Складність: Середній

Як приготувати

Беремо красиве і хорошої якості м'ясо, ріжемо на шматки, розміром приблизно під отвір м'ясорубки!

Ставимо на м'ясорубку сітку з отворами 4мм. і пропускаємо м'ясо на фарш!

Нарізаємо в ручну ножем сир на шматочки, розміром приблизно 1 х 1см!

Сир має бути особливий, з підвищеною температурою плавлення!

Змішуємо в сухому посуді: Сіль, insta cure, чорний перець, халапінья перець, часник!

Висипаємо спеції в фарш, додаємо сир і дуже добре вимішуємо додаючи холодну воду!

Ставимо дуже добре вимішаний фарш в холодильник на 12 - 24 години!

Наповнюємо стафер фаршем, або за допомогою м'ясорубки з трубкою наповнюємо кишки фаршем, кінці зав'язуємо шпагатом!

За-тим формуємо ковбаски, перекручуючи кожні 20см. черзі в протилежні сторони!

Після розвішуємо ковбаски в коптильної камері і коптимо на вільхових тирсі!

Починаємо коптити при темперетуру 50 градусів і поступово протягом 5ти годин підіймаємо температуру до 70ті градусів!

Як тільки температура в зсередини ковбасок піднялася до 66ті градусів, значить вони готові!

Відразу-ж знімаємо з коптильної камери, даємо злегка охолонути в холодній воді і злегка провітрюємо!

Зберігаємо ковбаски замороженими в вакуумна упаковках, дістаючи у міру потреби!

Ковбаски вживаються гарячими, можна просто відварити, посмажити, або прогріти в мікрохвильовій, а само-смачно це посмажити на грилі!

Удачі вам ! ! !

Інгредієнти

Яловичина 2кг. (не жирний)!

Свинина 3кг. (напів-жирна)!

Сіль 65гр.!

Insta Cure 12гр.!

Чорний перець 6гр.!

Халапінья перець 4гр.!

Часник сухий 6гр.!

Сир "Pepper Jack" 450гр.!

Вода холодна 250мл.!

Кишки свинячі діаметром 22 - 24мм.!

 

Інші рецепти

Сеньори- помідори, фаршировані овочами з квасолею МАШ від Містраль
Міні-пасочки Амаретто
Желейно фруктовий десерт зі збитими вершками (простіше не буває)
Томатний суп з куркою і кіноа
Картопля по-селянськи
Нігірі суші
Lumachelle Orvietane (закуска для пікніка)
Банани в карамелі за -вьетнамскі