Біляші (ХП Panasonic SD-2 501 (SD-2500))

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Біляші, перемячі (бялюш, п? Р? М? Ч) як варіант

Як приготувати

Всі інгредієнти скласти в ХП згідно інструкції (для ХП Panasonic SD-2501 (SD-2500) - у перерахованому порядку. Вибрати режим "13 - Тісто. Основною" для моделі SD-2501 або "12" для моделі SD-2500. Для інших ХП вибрати режим "Тісто" згідно інструкції до моделі.

Натиснути "Старт" і через 2:00 20 хвилин дістати готове м'якенька еластичне тісто, з яким так приємно працювати.

Для начинки: м'ясо (вирізка, свинина і яловичина в пропорції 1: 1 або за вашим смаком) вимити, обсушити.

Ріпчасту цибулю очистити, вимити, обсушити.

Пропустити м'ясо і цибулю через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.

Зелень кропу вимити, обсушити і дрібно нарізати. Додати нарізану зелень у фарш. Фарш посолити і поперчити за смаком, додати 2-3 ст. ложки крижаної води і добре перемішувати протягом 15-20 хвилин.

Готове тісто викласти на змащену олією робочу поверхню, розділити на шматочки. Кожен шматочок розім'яти в коржики, викласти в середину неповну ст. ложку фаршу і, піднімаючи краю, сформувати беляш, залишаючи відкритою середину.

У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріти олію, викласти біляші (взагалі-то все рекомендують спочатку викладати біляші в масло тією стороною, де дірочка, але в мене "неправильні" біляші, так як я завжди викладаю їх спочатку дірочкою вгору) і на середньому вогні обсмажити до золотисто-рум'яного кольору. Масло повинне доходити по висоті МІНІМУМ до середини біляші (вище - краще)! Потім біляші акуратно перевернути і обсмажити другу сторону. Вийняти шумівкою, даючи стекти надлишків масла, і викласти на блюдо.

Ну і залишилося тільки крикнути: "Біляші. Біляші! Гарячі біляші!". Правда в нашій родині це зайве - черга вишиковується, коли ще тільки підсмажується перша сторона. А потім начебто ти їх викладаєш на блюдо, але на блюді чомусь порожньо!?!

Інгредієнти

Тісто: сухі дріжджі - 2 мірні ч. Ложки

 пшеничне борошно в / с - 500 г

 сіль - 2 мірні ч. ложки

 цукор - 0,5 мірної ст. ложки

 вершкове масло (маргарин) - 30 г

 рослинна олія - ??2 мірні ст. ложки

 вода кип'ячена кімнатної температури - 320 мл

Начинка: м'ясний фарш (свинина / яловичина) - 400 г

 ріпчаста цибуля - 4-5 великих головок

 зелень кропу - 1 великий пучок (за буженинам)

 сіль за смаком

 чорний мелений перець - за смаком

Рослинна олія без запаху для смаження - близько 1 склянки

Вихід - 15 біляшів.

 

Інші рецепти

Свинина запечена з яблуками
Чебуречікі
Десерт для прекрасної половини з конфітюром Darbo
Печиво Частування для привидів
качечка в рукаві
Пастрома з грудки індички в мультиварці (Тест-драйв)
Штоллен з маком, марципаном та в'яленої журавлиною для Елли // Mohnstollen
ПИРІГ АНЖЕЛІКА / Тorta Angelica delle sorelle Simili /