На головну

Вишневий рахат-лукум.

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Кавовий рахат-лукум.

Варіанти: Желе з абрикосів «Спробуй сонечко на смак!»., Рисовий рахат-лукум з фруктовим соком як десерт

Як приготувати

1. Желатин залити 4-ма ч. Ложками води, дати набрякнути.

2. Вишню помити, обсушити, видалити кісточки і розім'яти в пюре. Доливаємо воду, щоб вийшло 300мл. вишні з м'якоттю.

3. Всипаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на мінімальному кипінні хвилин 10-15.

4. Всипаємо половину крохмалю, розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо, безперервно заважаючи, до загусання, хвилин 20-30, по-перше, повинен піти крохмальний присмак, по-друге: маса повинна грунтовно загуснути. Знімаємо з вогню.

5. У форму (я використовувала коробку від цукерок), застелену папером для випічки, висипаємо другу половину крохмалю.

6. У теплу вишневу масу вливаємо розпущений на водяній бані желатин, розмішуємо і викладаємо масу у форму з крохмалем. Даємо застигнути, я прибрала на ніч у холодильник.

7. Виймаємо з форми, допомагаючи ножем, струшуємо надлишки крохмалю. Нарізаємо на кубики, посипаючи лезо ножа цукровою пудрою. Обваляти шматочки лукума в цукровій пудрі. Подаємо до чаю кави або напою на ваш смак.

8. Смачного Вам і Вашим близьким!

Інгредієнти

Вишня свіжа 1стакан.

Вода питна див. Рецепт.

Цукровий пісок коричневий універсальний від Містраль 250гр.

Кукурудзяний крохмаль 70гр.

Сік лимона 1ст. ложка.

Цукрова пудра.

Желатин 1ч. ложка.

Форма приблизно 12на15см.

 

Інші рецепти

Плюшки з ванільним пудингом
Квіти для мами
Кавові булочки. Сoffe buns
Персикове шоколадне варення
Домашній молочний хліб (зі стартером)
Судак по-галісійська
Приправа Лазіжан
Простий осінній пиріг