На головну

Сорбе «Мохіто», освіжаючий десерт для спекотного літа і домашній лимонад.

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: «Заморожених» з лаймом і базиліком (сорбіт) Легкий десерт до свята!

Як приготувати

1. Для початку сорбе. У каструлю вливаємо воду і всипаємо 100гр. тростинного цукру, ставимо на вогонь.

2. З лайма знімаємо цедру (тільки верхній шар, інакше буде занадто гірчити!) І додаємо її в сироп, доводимо до кипіння і проварюємо при мінімальному кипінні 5 хвилин, вимикаємо вогонь, Остуджуємо до кімнатної температури.

3. Тим часом вичавлюємо сік з лаймів і в ступці перетираємо промиту і обсушену м'яту з 1ст. ложкою коричневого цукру.

4. Додаємо в сироп сік лимона і м'яту, перемішуємо, даємо хвилинку настоятися, і проціджуємо, при бажанні додаємо за смаком світлий ром, але врахуйте, що велика кількість алкоголю не дасть сорбе замерзнути, а воно і так виходить м'яким!

5. Прибираємо ароматний сироп в морозилку на 45-60 хвилин, дістаємо і збиваємо вінчиком загусла масу, знову ставимо в морозилку до застигання.

6. Подаємо в креманке. Край креманки можна прикрасити коричневим цукром: спочатку злегка зволожити край келиха, а після занурити його в цукровий пісок.

7. Для лимонаду: в келиху разомнём лимон і лайм з тростинним цукром, вливаємо холодну мінералку, розмішуємо до розчинення кристалів цукру, подаємо з коктейльної трубочкою, потягує і насолоджуємося ...

8. Смачного Вам і Вашим близьким!

Інгредієнти

Сорбе:

М'ята 1 великий пучок.

Лайм 3шт.

Тростинний цукор Універсальний від Містраль 100гр. + 1ст. ложка.

Вода питна пів склянки **.

Білий ром за буженинам.

** Стакан 250мл.

Для лимонаду на 300мл .:

Тростинний цукор Демерара від Містраль 2ст. ложки + для прикраси келиха.

Лимон і лайм по половині.

М'ята для прикраси.

Холодна мінералка з газом.

 

Інші рецепти

Полуничний лікер
Груші в горіхах з сирним кремом
Оригінальні мішечки з лаваша з домашньої бужениною, сиром і овочами
Кнедлі картопляні з м'ясом
Ковбаса домашня Докторська по ГОСТу
Салат з кальмарами і кореневим селерою
Пиріг з малиною і грушею під шоколадом "Паризький шарм" (Європа. Частина друга - побачити Париж і .....)
Японські булочки з чудовою начинкою (Країна Вранішнього Сонця. Токіо - Частина перша)