Торт «Полуничка». Соковитий смак літа!

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: торт-мус "ЯГІДКА"

Варіанти: Торт «Бульбашка лаку».

Як приготувати

1. Нам потрібно 2 бісквіта (відповідно кол-во інгредієнтів, зазначених у рецепті збільшуємо в 2 рази) готувала тісто в 2 заходу, спочатку спекла бісквіт з 3 яєць з горішками, а після заново приготувала тісто і спекла друга бісквіт вже без горіхів .

2. Збиваємо яйця з коричневим і ванільним цукром до побіління, хвилин 7-10, акуратно втручаємося борошно, змішане і просіяне з крохмалем. Виливаємо тісто у форму, застелену пекарської папером, і акуратно присипаємо рубаними горішками. 3. Випікаємо бісквіт при 180град. до сухої сірники. Остужаем.

4. Готуємо крем: збиваємо вершки з цукровою пудрою і загусником, прибираємо в холодильник. Полуницю помити, обсушити.

5. Збираємо торт: коржі розрізаємо на 2 частини, на перший корж з горішками викладаємо вершки і полуницю, порізану шматочками, зверху корж без горішків і знову вершки з полуницею, повторюємо процедуру, чергуючи коржі з горішками і без. Прибираємо заготовку в морозилку.

6. Підморожені торт обрізаємо гострим ножем, надаючи форму краплі-ягідки, обрізки подрібнюємо в блендері до кашоподібного стану, з додавання 50гр. слив масла і 1ст. ложки вареного згущеного молока. Отриманою масою вирівнюємо торт, знову прибираємо в морозилку.

7. Залишилося вершкове масло і згущене молоко збиваємо коротко, до однорідності, отриманим масляним кремом остаточно вирівнюємо торт і знову на холод.

8. Готуємо мастику, частина підфарбовуємо червоним барвником, а частина зеленим. Із зеленої мастики ліпимо листочки 3шт. частина залишаємо для хвостика.

9. Червоної мастикою обтягуємо торт, надлишки обрізаємо, приклеюємо харчовим клеєм або на розтоплений білий шоколад, насіння соняшнику. Розкачуємо зелену мастику і довільно вирізаємо розетку-хвостик. Гілочку зробила з обрізаної трубочки для соку, до неї ж прикрутила скорочення разом зелені листочки. Заздалегідь були зліплені квіточки, їх теж прикручуємо до торту.

10. Смачного Вам і Вашим близьким!

Інгредієнти

Бісквіт **:

Яйце куряче 3шт.

Цукровий пісок коричневий Універсальний від Містраль 200гр.

Борошно 80гр.

Крохмаль картопляний 2ст. ложки.

Ванільний цукор 1пакетик.

Горіхи волоські півсклянки.

Крем:

Вершки 35% 500мл.

Цукрова пудра 2ст. ложки.

Загущувач вершків 2 пакетика.

Полуниця свіжа.

Масляний крем для вирівнювання:

Масло вершкове 150гр.

Варена згущене молоко 3ст. ложки.

Мастика за рецептом: http://smach.pp.ua/recipe/view/111154

Насіння соняшнику очищені - імітація кісточок.

** Я пекла 2 бісквіта у формі 20на25см. одна з горішками, а другий без них.

 

Інші рецепти

Полунично-малинове сорбе
Фруктово-ягідний тартар
Сирні булочки з м'ятним сиропом
Річкова форель запечена з ароматними травами в беконі
Торт Чародійка з лимонним кремом
Суп-пюре з брокколі, гарбуза і цибулі-порею
Чевапчічі (м'ясні ковбаски) і Джувеч (запечене овочеве рагу з рисом). Балканська кухня
Кабачки Аджика