На головну

Новорічний десерт з фігурною карамеллю.

Складність: Простий

Як приготувати

Апельсин очистити і порізати невеликими шматочками.

Зварити в сироп: 50 гр води і 3 ст л коричневого цукру "Містраль"

довести до кипіння і проварити 2-3 хв. додати шафран.

Залити сиропом підготовлені апельсини.

Варити 5-6 хв. Остудити.

Залити желатин 150 гр холодною кип'яченою водою

на 30 хвилин.

У желатин додати коричневий цукор "Містраль" 1 ст л

і нагріти на водяній бані

до повного розчинення і желатину і цукру,

при постійному помішуванні.

Остудити до 30 °.

Сир і йогурт збити міксером

і ввести в цю суміш

желатин тонкою цівкою, перемішуючи.

Поставити в холодильник на 20-30 хв, щоб крем почав густіти.

Печиво і горіхи подрібнити

на крупній тертці

частина печива можна поламати на дрібні шматочки руками.

У келихи акуратно ложкою

покласти частину суміші крихти з печива і горіхів.

Зверху частина сирного крему.

Викласти апельсиновий джем.

Наступний шар -

суміш терте печиво і горіхи,

далі знову шар сирного крему.

Присипаємо залишилися печивом з горіхами.

Відправимо в холодильник на 2-3 години

Дістаємо десерт з холодильника,

прикрашаємо карамеллю.

Карамель:

2 ст. л. цукру змочити водою і варити до світло- коричневого кольору.

На тарілочку змащену густо раст. маслом або силіконовий килимок

виливаємо змійкою з ложки гарячу карамель, остигаючу змійку

прикрашаємо крапельками карамелі.

Інгредієнти

250 г сиру 9% жирності

2-3 шт. печива (у мене "Ювілейне з шоколадом)

3 волоських горішка

150 г ванільного йогурту 7,5% жирності

1 ст. ложка сухого желатину

6 ст. ложок коричневого цукру "Містраль"

1 апельсин

трохи шафрану

 

Інші рецепти

Зимовий капрезе (Новорічний подарунок всім кулінарам нашого сайту)
Банановий татен
Пахлава
Булочки Сінабон (Cinnamon rolls) -їх багато не може бути))
Штрудель з динею для Венерочкі. + Бонус Штрудель рибний
Пиріг з вишнями і горіховим крокант
Буузи або пози по -Забайкальскі
Курячі рулетики з начинкою (швидко і смачно!)