Суп-харчо по-мегрельська

Кухня: Грузинська

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Суп-харчо (варіант)

Як приготувати

Ви ще не купили книгу Тінатін Мжаванадзе "Лобіо, сациві, хачапурі або Грузія зі смаком"? .. Ні? Ну і даремно. Як хочете ... Тільки я поганого не пораджу ... Тільки не подумайте, заради Бога, що в мене є якийсь інтерес піарити цю книгу) Я не така)) Інтерес один, хочеться, щоб і ви, мої дорогі, отримали таке ж задоволення від прочитання цієї книги, як і я. І якщо, коли-небудь я напишу авторську книгу, то вона будемо саме в такому стилі ... читач занурюється в тбіліські вулички, в самобутні грузинські села, нібито справді пробує цю найсмачніше їжу, а аромати ... аромати витають між рядків ... ліричний відступ, думаю, достатньо))

Так ось рецепт цього чудового супу я вичитала в цій книзі. Причому тут дано кілька варіантів харчо - і класичний, і мегрельський, і навіть ... харчо з куркою)

Мені найбільше сподобався мегрельський суп-харчо. Друзі привезли мені всілякі грузинські спеції, яких мені не вистачало для повного щастя ...) І я приступила. До речі, враховуючи, що в Росії зараз страшні морози, для вас це те, що треба в таку погоду. (А у нас, між іншим, +19) :)

Отже, грудинку на реберцях, бажано жирну, порубати на шматочки, закинути в каструлю, залити холодною водою і поставити варити на маленькому вогні. Нехай вариться довго. Не забудьте зняти пінку.

Поки м'ясо вариться ми пасеруємо дрібно нарізану цибулю.

Через пару годин, коли м'ясо вже добре зварилось, закладаємо в бульйон добре промитий рис, пасеровану цибулю, сушену аличу та волоські горіхи. Солимо, перчимо до смаку, додаємо спеції. Автор книги пише, що мегрели додають горіхи і не кладуть рис. Я ж трішки змінила рецепт і поклала і те, і інше. (Якщо у вас немає аличі, ви можете додати протерті помідори в пассеровку до цибулі, трішки згасити разом з цибулею і додати в суп.)

Рис зварився, тепер додаємо подрібнений часник, лаврушку, дрібно порізану петрушку і вимикаємо під каструлею ...

Це не суп - це пісня! У холодну погоду ... ах, як добре! Ароматно, смачно!

Смачного!

Інгредієнти

Яловичина на реберцях або грудинка - 1 кг

Рис круглий - 1 чашка

Вода - 1,5 - 2 л

Цибуля ріпчаста - 5 головок

Петрушка - 1 пучок

Часник - 3-4 зубчики

Сушена алича - 6-7 шт. або помідори - 4-5 шт.

Сіль, чорний перець

Лавровий лист - 2 шт.

Волоські горіхи очищені (мелені!) - 1 ст.

Грузинські спеції: коріандр, уцхо-сунелі, имеретинский шафран - по 1/2 ч. Л. кожної

 

Інші рецепти

Цибулевий обід по-болгарськи. (Дуель. Гра-змагання)
Пиріг з рибними консервами
Шніцель КАРАДЖАРДЖЕВА. За мотивами. Балканська кухня
Американський торт (Cake with Dark Chocolate Buttercream)
Золотий півник з курагою і сиром у сорочці з листкового тіста
Сирний пиріг з грушами
Картопляні кошики з ікрою
Laugenbrotchen