На головну

Домашнього здобного хліба хала

Час приготування: 300 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Простий

Як приготувати

У миску розбиваємо два яйця, додаємо чотирьох жовтка. Білки в закритому посуді прибираємо в холодильник, вони нам в цьому рецепті не знадобляться. Перемішуємо жовтки з яйцями і 300 мілілітрами води. У миску міксера просіваємо 900 грамів борошна вищого сорту. Додаємо одну ст. ложку солі, 80 грамів цукру і 9 грамів сухих дріжджів. Все добре перемішуємо і, не припиняючи перемішувати, додаємо яйця з водою і 70 грамів рослинної олії. Вимішуємо до отримання однорідного тіста протягом 5 хвилин. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1:00. Через 1:00 обминали тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо ще на 1:00, для підйому. Температура в кімнаті має бути приблизно 24 градуси Цельсія. Обсяг тесту повинен збільшитися не менш, ніж у два разаВикладиваем тісто на дошку. Ділимо на 5 частин і кожну частину навпіл. Кожному шматочку надаємо форму кулі і залишаємо тісто відпочити на 10 хвилин під рушником. Через 10 хвилин розгортаємо кульки в джгути довжиною приблизно 50 сантиметрів. Накриваємо рушником. Переходимо до плетіння хали. Спочатку беремо три джгути, добре склеюємо краю і заплітаємо з них звичайну косу. Краї підвертаємо під халу. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки, і накриваємо рушником. Залишаємо для вистоювання на півтора, 2:00 при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу змащуємо обережненько поверхню хліба яйцем, посипаємо насінням кунжуту, макомВипекаем халу в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів Цельсія 25- 30 хвилин. До золотисто-коричневого кольору. Халу охолоджуємо і подаємо до столу

Інгредієнти

Борошно - 900 грам

Цукор - 80 грам (5 ст. Ложок)

Жовтки від чотирьох яєць

Курячі яйця - 2 штуки

Олія - ??70 грам (5,5 ст. Ложок)

Вода - 300 мілілітрів

Сіль - 1 ст. ложка

Дріжджі сухі - 9 грам (3 чайні

 

Інші рецепти

Млинці з яблуками
Кабачковий рулет
Пиріг з цукатами Незвичайний
Закуска з печінки тріски (флешмоб НХЗС)
Закваска для житнього хліба та квасу
Доймеч
Книшікі-мамині пиріжки
Торт-поліно Black pearl