рецепт простих картопляних дерунів

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Простий

Як приготувати

Існує безліч рецептів приготування дерунів картопляних. Вони можуть бути з яйцем, борошном, фаршем та іншими різними добавками, але рецепт, яким користуюся я дуже простий і не вимагає нічого крім картоплі, олії для смаження і солі. Виходять дійсно смачні справжні деруни з картоплі і ні чого зайвого! Спробуйте, впевнений, що Вам дуже сподобається.

Отже, приготування:

Почистіть від шкірки кілька картоплин і покладіть їх у холодну воду, що б картопля не темнів.

Натріть пару картоплин на крупній тертці і посоліть. Терти на тертці відразу всю картоплю краще не треба, так як вона через невеликий час потемніє і виділить крохмаль.

Зробіть з тертої картоплі коржик і покладіть на розпечену сковороду. У сковороду попередньо налийте олії для смаження. Чим тонше буде коржик, тим швидше деруни прожаряться.

Після смаження викладаємо деруни на тарілку і даємо трохи охолонути.

Ступінь підсмажування вибирайте самі. Мені подобається, коли картопляні деруни добре просмажена і похрустивают.

Їсти їх можна вмочуючи в сметану або просто з чаєм.

Смачного!

Інгредієнти

Картопля, сіль, масло для обсмажування

 

Інші рецепти

Печиво Серденька
Кекс морквяний з сухофруктами і горіхами
Салат з морепродуктів з кедровими горішками і пармезаном - 2 (Флешмоб НХЗС)
Мрія сушкомана
Ейфорія - паштет з печінки тріски
Миттєвий пиріг з КАПУСТОЮ ... (швидко, просто і легко)
Ягідно-житній мус
Італійське печиво Торкетті