На головну

Гомілка індички під кефіру-часниковим маринадом, запечена з овочами.

Кількість порцій: 4

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Гомілка індички запечена з овочами

Як приготувати

Гомілки помити, обсушити і натерти сіллю і молот. черн. перцем. Для маринаду з'єднати кефір і томатний соус (у мене був кетчуп "Heinz"), видавити туди часник і перемішати. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями. У ємність викласти гомілки з цибулею, залити маринадом, перемішати так, щоб все гарненько з'єдналося і обмазати. Залишаємо на 2:00 мінімум, періодично поворошіть, щоб маринувалося рівномірно. У мене взагалі стояло з вечора до слід. вечора, але тоді прибрати в холод-ник.

Розігріти духовку до 210-220. Кабачки очистити і нарізати кружечками, солодкий перець брусочками. Форму змастити олією, викласти на дно цибулю разом з маринадом, на нього гомілки, між ними кружечки кабачків, зверху солодкий перець. Присипати сіллю і черн. перцем, особливо на овочі. Накрити форму фольгою.

Ставимо в духовку на середню полицю, на годину. Потім знімаємо фольгу, піднімаємо температуру до 240-250 і переставляємо на верхню полицю, ще на 30 хв., Один раз в цей час перевернути гомілки.

При запіканні орієнтуйтеся на характер своєї духовки. Моя, наприклад, гріє не дуже сильно, тому я завжди трохи завищую температуру і збільшую час.

Овочі можна використовувати різні, і додати спеції за смаком.

Смачного!

Інгредієнти

Гомілка індички - 4 шт.

Кабачки невеликі - 2 шт.

Солодкий перець - 2 шт.

Раст. масло

Сіль, черн. перець мелений

Спеції за буженинам

Маринад:

Кефір 3,2% - 250-300 мл

Томат. соус (будь за смаком) - 5 стіл. ложок

Часник - 7-8 зуб.

Лук репч. - 2 шт.

Сіль, перець черн. мелений

 

Інші рецепти

Картопляні човники Бабушкін
Міні-люля, запечені в лаваші
П'ятачок + Чіполіно = Щастя Цибулеве
Дідько
Курячі аростічіні з арахісом
Недільна пісна випічка - чебуреки і рогалики
Пиріг з індичкою і картоплею + бонус-пиріжки
Медовий мус з ківі (Mousse Di Miele ai Kiwi)