На головну

Рибні котлети (із запеченої тріски)

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Биточки з тріски і копченої нерки.

Варіанти: Соковиті рибні котлети з йогуртом і геркулесом.

Як приготувати

Філе тріски посолити, поперчити, збризкаємо оливковою олією і запечём в гарячій духовці хвилин 15, до готовності.

Охолоджене філе разомнём виделкою або руками, вибираємо дрібні кісточки, якщо такі є.

Додаємо нарубану зелень, гірчицю, яйця, лимонний сік, сіль перець.

Всипаємо хлібні крихти, я замінила на кукурудзяний крохмаль, але після охолодження готові котлетки стали щільними, наступного разу спробую з крихтами!

Перемішуємо фарш і ліпимо котлетки, змоченими у воді руками.

Коротко обсмажуємо котлети на сковороді, з додаванням рослинної олії, до рум'яної скоринки. Ставимо сковороду в гарячу (180-200град.) Духовку хвилин на 10-15.

Подаємо гарячими з відвареним рисом або картопляним пюре.

Варіант подачі: котлетки приготувала ввечері, а вранці додала до них томатну пасту, розведену окропом до потрібної консистенції, присмачила цукром і сіллю, додала помідори черрі і перець, порізаний соломкою. Накрила кришкою і дала соусу прокипіти хвилин 10-15. пару раз перевернула котлети. Смачний, ситний і ароматний сніданок був готовий, дуже смачно з горбушечкой свіжого хліба? Соус дуже схожий на лечо!

Смачного Вам і Вашим близьким!

Інгредієнти

Філе тріски 700гр.

Олія маслинова 2ст. ложки

Яйце куряче 2шт.

Хлібні крихти 6ст. ложок (я замінила на кукурудзяний крохмаль)

Зелену цибулю підлогу пучка.

Кріп або петрушка підлогу пучка.

Гірчиця 2ст. ложки.

Сік половини лимона.

Сіль і мелений перець за смаком.

Додатково:

Томатна паста 2ст. ложки.

Цукровий пісок і сіль за смаком.

Свіжий помідор (у мене 15черрі)

Червоний солодкий перець 1шт.

 

Інші рецепти

Десерт П'яна корова (дуель)
Латкес сирний на Хануку
Камамбер, запечений у листковому вузлику з журавлинним конфітюром і беконом
Макарони з рибою і креветками в вершково-винному соусі
торт медовий
Шашлик / м'ясо з аерогрилю
Торт-морозиво Вишневий сад
Сирні коржики