Ми рекомендуємо

  • Домашній маршмеллоу "Ягідна казка"

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Смородину промити, висушити і пробити в блендері. Протерти через сито. У смородинове пюре засипати желатин, ретельно перемішати. Цукор з водою довести до кипіння в каструльці, зменшити вогонь і варити, помішуючи 10 хвилин. Остудити трохи, додати смородину з желатином, ванілін і розмішати до повного розчинення желатину. Білки збити міксером ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Киурдак. Або спогад про дитинство.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Ретельно промити і обсушити лівер і м'ясо. Нарізати жирне м'ясо дрібними кубиками, серця- брусочками, а печінка-великими кубиками. Лук нашаткувати тонко півкільцями. 2. Розігріти казан або глибокий сотейник. Викласти жирне м'ясо і витопити жир, помішуючи. Якщо м'ясо не жирне, або його взагалі немає-розжарити рослинне масло ... но- це вже ...
    Читати далі

  • Гарбузовий суп-пюре з креветками і гострим перцем.

    Перші страви  /  Овочеві та грибні

    Очищений гарбуз і ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. У каструлі розігріваємо 1ст. л рослинного масла і тушкуємо гарбуз з цибулею приблизно хвилин п'ять. Потім вливаємо курячий бульйон і варимо до розм'якшення гарбуза хвилин 20, солимо. Отриману суміш пюріруем в блендері. Додаємо вершки і доводимо до кипіння. Гострий перець нарізати дрібним кубиком. Креветки ...
    Читати далі

  • Біфштекс пікантний

    Другі страви  /  Біфштекс  /  Біфштекс зі свинини

    1. М'ясо свинини і філе стегна індички порізати не великими шматочками. 2. Підготовлене м'ясо прокрутити через м'ясорубку разом з цибулею і зеленню. 3. Порізати дуже дрібними кубиками сало, солоний огірок і сир. 4. Ретельно перемішати фарш і дрібно порізані продукти. 5. Масу посолити за смаком і додати спеції, ще раз перемішати. 6. З підготовленого ...
    Читати далі

  • Кисло-солодкі фаршировані кабачки

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Кабачки розрізаємо вздовж і вискребают середину. Цибулю дрібно рубаємо або пробиваємо процесором. Фарш змішуємо з цибулею, часником і приправами, наповнюємо половинки кабачків. Кожну половинку занурюємо в збите яйце, потім в борошно і обсмажуємо на сковорідці починаючи з м'ясною сторони. Викласти в широку каструлю. Компоненти соусу змішуємо, нагріваємо. Часник ...
    Читати далі

  • Грінки м'ясні

    Закуски  /  Грінки  /  Грінки з сиром

    Цибулю почистити і подрібнити. У фарш покласти цибулю, сметану, яйце і подрібненим часник, посолити і поперчити, ретельно перемішати. Хліб нарізати на тонкі скибочки, вирізати серединку, заповнити фаршем і обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки. Обсмажені грінки викласти на деко, посипати подрібненим кропом і тертим сиром. Запікати в попередньо ...
    Читати далі

  • щі "Боярські"

    Перші страви  /  Щи  /  Щі з грибами

    М'ясо відварити в 2-х літрах води 1,5 години (я завжди при варінні будь-якого бульйону додаю цибулину, щоб смачніше було). За 15 хвилин до готовності посолити, додати перець і лавровий лист. Сушені гриби залити 2 склянками холодної води і витримати 1-1,5 години, зварити в тій же воді. Гриби нарізати. Грибним відваром залити квашену капусту і тушкувати ...
    Читати далі

  • Капуста свіжа тушкована з бальзамічним оцтом

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    Гриби залити окропом. Залишити набухати хвилин на 30. Спасерувати цибулину. Капусту дрібно нашаткувати. Додати в сковороду з цибулею. Якщо є будинки розсіл від маринованих огірків або помідор - додати в капусту грамів 150. Загасити хвилин 5-7. Як тільки википить кислуватий розсіл, кладемо гриби, нарізані соломкою або кубиком. Через хвилин ...
    Читати далі

  • Форель з соусом "Святкова"

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Форель розморожуємо (майже дефростіруем, т. Е. Повільно відтає ніч у холодильнику) :) Розрізаємо на стейки висотою 1.5 см. Припускаємо нашу рибку. На сковороду змащену маслом викладаємо стейки форелі, злегка посолені з двох сторін. Наливаємо гарячої води на 1/3 висоти стейків. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і готуємо 5-7 хв. на ...
    Читати далі

  • Конкильони (Conchiglioni) з м'ясним фаршем і горіхами у вершковому соусі.

    Другі страви  /  Паста  /  Італійська паста

    Подрібнити м'ясо для фаршу разом з цибулею і часником. Волоські горіхи теж подрібнити і додати у фарш. Томат пюрировать і так само відправити у фарш ... посолити, поперчити і перемішати. Конкильони відварити в підсоленій воді з оливковою олією ... варити не до готовності, а приблизно 3 хвилини. Потім злити воду, обдати холодною водою і злегка остудити ....
    Читати далі

  • Пиріг овочевий або НЕ пиріг ?

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Для першого шару: Яйця збити з сіллю, вмочити хліб з двох сторін і укласти на дно рознімної форми закриваючи шви і дно. Форму предворительно змастити маслом. Всі овочі помитий і порізати для укладання у форму. Шар №2-шпинат. Шар №3-помідори. Шар №4-сир Рікота. Шар №5-пекінська капуста. Шар №6-горох стручковий. Шар №7-сир Філадельфія. Шар №8-печериці ....
    Читати далі

  • Фарширований картопля (Варіант)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Картоплю чистимо і варимо до напівготовності. Головне не переварити, а то розвалиться при оброблення. Готовий (точніше сказати піврічна) картопля трохи остудити і ложкою вирізати середину. М'ясо обсмажити з цибулею і томатною пастою. Посолити, поперчити і додати улюблених спецій. Картопельку фарширується м'ясом, укладаємо в форму заливаємо томатним ...
    Читати далі

  • Збитки-вкуснятка

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Спочатку я порізала зубатку на шматки, і поставила в розігріту духовку, щоб вона танула. У міру того, як вона танула я виливала зайву "воду" з лотка. У цей час порізала цибулю кільцями, потерла сир, і все це змішала з майонезом. Чи не солила, що не перчимо! Коли зубатка відтанула, порізала її на великі шматки, склала в каструлю з майонезом, цибулею ...
    Читати далі

  • Котлети "Павиний очей"

    Закуски  /  М'ясні

    Зелень вимити, порубати, обсушити. Лук обсмажити на ростить маслі 3-4 хв., Масло злити, цибулю остудити. Фарш з'єднати з цибулею, сиром, зеленню, сіль, перець, добре перемішати і кілька разів відбити кидаючи в миску. З фаршу сформувати котлети, посередині зробити поглиблення так щоб там помістилося перепелине яйце. На розігріту растітельниммаслом ...
    Читати далі

  • Телятина з апельсином і розмарином

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'якоть телятини нарізати невеликими шматками, замаринувати разом з дрібно-нарізаною цибулею і шматочками апельсина в суміші солі, перцю, розмарину, сухого вина і рослинного масла. У мене маринувалося ніч у холодильнику. На сковороду викласти м'ясо без апельсина і рідини, на сильному вогні випарити маринад і злегка обсмажити. Потім додати до ...
    Читати далі

  • Малосольна маринована скумбрія

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Скумбрію відокремлюємо від голови, плавників і нутрощів ріжемо на порційні шматочки (їх розмір залежить від посуду, в якому маринуєте) цибулю ріжемо кільцями (чим більше цибулі - тим краще і смачніше) в посуд (у мене пластиковий контейнер) викладаємо рибку і цибулька в склянку води додаємо ст. ложку солі і 4 ст. ложки оцту заважаємо заливаємо рибку з ...
    Читати далі

  • Кебаб з соусом і пікантними булочками

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    У фарш додати цибулину і спеції, добре вимішати Приберемо в холодильник хвилин на 20 Соус Всі інгредієнти збити в блендері Спробувати на смак і відкоригувати за буженинам Дістаємо фарш Змочуємо руки слабким розчином оцту і робимо довгасті котлетки Форму злегка змащуємо раст маслом і укладаємо котлетки Духовка на 200 Прибираємо формув ...
    Читати далі

  • Свинина по-нормандськи з сидром

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Розігріти духовку до 170С. У сковороді, яку можна ставити в духовку, або в гусятниці розігріти оливкове і вершкове масло і обсмажити цибулю 5 хв, помішувати час від часу. Збільшити вогонь, покласти свинину і обсмажувати до легкого зарум'янювання. Додати сидр, яблучний оцет, добре посолити і поперчити і поставити без кришки в духовку ...
    Читати далі

  • Курячі ніжки з імбиром і бананом

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Курячі ніжки посолити, поперчити, натрете подрібненим часником і меленим імбиром. На рослинному маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Там же обсмажити з усіх боків курячі ніжки. Додати банан (порізаний на колечка). Додати бульйон. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Готові ніжки винять. Отриманий соус з бананом і цибулею разміксовать ....
    Читати далі

  • "мімоза" ніжна

    Салати  /  Інші салати

    №1-це знову-таки не "мімоза" в класичному виконанні, він дуже хороший після того, як постоїть нічку в холодильнику (а якщо він з цибулею, то і цей самий холодільнічек вже через амбре НЕ відкриєш, та й смак втрачає всю свою ніжність) №2-не сперечаюся-он жирнуватий, але смак виправдовує всі кілокалорії №3-я кулінарів і експериментую вже багато років, але чомусь ...
    Читати далі

  • Курячий крем-суп з маслинами, лимоном і часниковими грінками

    Перші страви  /  З м'яса птиці

    Варимо курку, потім порезаний картофеть, морква, часник, цибуля. Коли овочі і курка приготуються (з курки звичайно видалити всі кістки), подрібнюємо все в блендері, до однорідної маси. Закип'ятити, додати спеції, сіль, сік лимона і вершки. Приготувати часникові грінки. Для цього, беремо батон, тонко мажемо маслом. Ріжемо смужками і в духовку, ...
    Читати далі