Ми рекомендуємо

  • Персиковий пиріг на сметані

    Вироби з тіста  /  Пироги  /  Персиковий пиріг

    Маргарин збити з 200 г цукру і ванільним цукром. По одному ввести яйця не припиняючи збивати. Просіяти борошно з содою, сіллю і розпушувачем. По черзі ввести 1/3 сметани і 1/3 борошна. Все вимісити. Додати ще по 1/3 частини і т д. Добре все перемішати. Тісто готове. Форму змастити маслом. Вилити половину тіста і розрівняти. Шкірку персиків ...
    Читати далі

Ви шукали: шекербура

  • ШЕКЕРБУРА

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Представляю вашій увазі випічку, яка дуже популярна у нас в Азербайджані. Шекербура прийшла до нас з глибини століть, також як і знаменита пахлава, і шекерчурек, і шоргогал, і бадамбурі. Корінь назви шекербури - "шекер", що в перекладі з азербайджанської означає "цукор, солодкий". Робота, правда, трохи копітка. І зазвичай ееделают ...
    Читати далі

  • ШЕКЕРБУРА

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Спочатку робимо начинку: змішуємо горішки (я їх небагато колю), в рівних частках, додаємо цукор, трохи вишневого джему і трохи кориці. Все перемішати. Далі тісто: У борошні робимо воронку. Масло трохи расстапліваем і додаємо до борошна, сюди ж треба влити молоко і додати дріжджі. І непогано трохи посолити, буквально крапельку. Можна брати менше ...
    Читати далі

  • ШЕКЕРБУРА

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Мигдаль залити окропом на 5 хвилин. Відкинути на сито і очистити, від шкірки Висушити мигдаль в грубці при 100 * С (не смажити), постійно помішуючи. Фундук висушити (не смажити) близько 10 хвилин в духовці, При 100 * С. Зібрати ядра горіхів в рушник і покатати по робочій поверхні стіл Таким чином, очистити горіхи від лушпиння. Охолодити. Волоські ...
    Читати далі

  • Шакербура

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    У борошні робимо воронку і туди все інше додаємо, масло чуть чуть розтопити і з допомогти молока замішуємо тісто, до однорідної маси, і через хв 10-15 беремося за справу. Тісто має бути твердим. Зробити кульки і розкачати їх коржиками в товщиною 2мм, діаметром 6-8 см. Покласти начинку. Начинка: Горіхи будь на будь-який смак, але можна змішати волоські + фундук, тільки ...
    Читати далі

  • Азербайджанські Бадамбура (ФМ Національні святкові страви. Азербайджан)

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Начинку треба приготувати заздалегідь. Очищений мигдаль підсушити, перемолоти і перемішати з цукровим піском. Додати кардамон по-смаку. Для опари в теплому молоці розчинити дріжджі. Додати цукровий пісок, щіпку солі і борошно. Гарненько розмішати масу. Вона повинна вийде консистенції густого йогурту. Поставити опару в тепле місце. У миску ...
    Читати далі