Ми рекомендуємо

  • Сочевичний суп-пюре з креветками

    Перші страви  /  Супи-пюре

    Сочевицю промиваємо, заливаємо водою і відварюємо 20 хвилин. Поки вариться сочевиця, обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії нарізану дрібним кубиком селера, натерту на крупній тертці моркву і нарізану тонкими кільцями порей. Креветки відварити в підсоленій воді протягом 3 хвилин. Очистимо їх від панцира і видалимо голови (частину можна ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Хумус

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Горох відварені (консервований) подрібнити у блендері, потім (в ідіале) перетерти через дрібне сито. Знову збивати блендером на мінімальній швидкості, поступово додаючи інші інгредієнти: лимон, оливкова олія, часник, спеції. Готовий хумус повинен мати консістенцию густої сметани, а кількість спецій можна регулювати за своїм ...
    Читати далі

  • Класичний холодний суп крем з картоплі - "Вішісуаз" (Vichyssoise).

    Перші страви  /  Супи-пюре

    Цибуля порей нарізати півкільцями. У великому сотейнику, на повільному вогні обсмажити його до прозорості і м'якості. Додати нарізаний картопля, влити курячий бульйон і варити до готовності картоплі, хвилин 15-20. Влити молоко. Сіль, перц - за смаком. Довести до кипіння і зняти з вогню. Дати супу трохи охолонути і збити блендером до однорідного, гладкого ...
    Читати далі

  • Картопляна піца

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Для тіста змішати всі сухі інгредієнти, влити воду і ложкою або рукою змішати до утворення рівномірно зволоженого тіста, місити не треба. Затягнути плівкою і залишити при кімнатній температурі на 2:00. Для начинки картоплю почистити і порізати дуже тонкими скибочками (в оригіналі автор рекомендує тертку Бернер, я різала руками). У 800 г ....
    Читати далі

  • Рагу листкове

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Вирішила зробити рагу. Смажити в казанку не наважилася, тому запекла ось таку ось листкову вкуснятінку. Послідовність шарів може бути зовсім різна. Я зробила так: у форму покласти шматочки масла, зверху некрупно картоплю. На неї шар курочки, злегка прихоплений на сковородочки-поки вона не побіліла і не пустила сік-скоринки чекати не ...
    Читати далі

  • Паста з креветками у вершковому соусі

    Другі страви  /  Страви з морепродуктів

    Дуже швидке і смачна страва, чесно кажучи готую його так довго що вже забула звідки сам рецепт у мене. Але найголовніше подобається моїй родині і його можна швидко куховарити коли неждані гості з'являться. :) Так от, для початку помиємо гарненько наші продукти. морква, перець, перець чилі і цибулю, очистимо й наріжемо на дрібні кубики. Просмажити на ...
    Читати далі

  • ШАШЛИК "довгограючих"

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. М'ясо порізати на шматочки. 2. Цибулю нашаткувати дуже тонко півкільцями. 3. З'єднати м'ясо з цибулею, заправити спеціями і добре місити, як тісто. Покласти в каструлю і поставити на ніч у холодильник. 4. Розпалити багаття, наколоти м'ясо на шампура і запікати на вугіллі. соус Помідори і цибулю порізати, покласти в казан і поставити на вогнище. готове ...
    Читати далі

  • Сосиски в картопляному тісті.

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    1. Очистити картоплю і натерти на середній тертці. Відразу залити сумішшю молока і гарячої води, щоб уникнути потемніння. Посолити. 2. У відерце ХП розбити яйце, влити рослинне масло, додати цукор і влити суміш молока і картоплі. Зверху висипати просіяне борошно. Розтерти з долонях цибулю і петрушку, всипати у відерце. Зверху додати дріжджі ...
    Читати далі

  • Салат "Валентинів день"

    Салати  /  Інші салати

    Яйця відварити. Вермішель швидкого приготування поламати в пачці (не варити!). Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії і викласти на серветку. Порізати дрібними кубиками яйця, огірок (залишити трохи для прикраси). Додати цибулю, вермішель, приправу з вермішелі. Все перемішати і добавть майонез. Викласти у формі сердечка. Огірок ...
    Читати далі

  • салат з китайської капусти з цибулею-пореєм

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    Нашаткувати салат впоперек, порей півкільцями тоненько, посолити, заправити сметаною. Смачного :)
    Читати далі

  • Свинина смажена з редискою і яблучним соком

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Свинину (краще з невеликою кількістю жиру) нарізати невеликими шматочками. Злегка обсмажити (без додавання олії) до повного випаровування вологи. Додати цибулю, нарізану пір'ям і промитий і нарізаний на сегменти редис. Посипати сухим базиліком, посолити, поперчити. Обсмажувати разом, поки шматочки редису не стануть, як би, прозорими. Влити ...
    Читати далі

  • м'ясо за східним

    Другі страви  /  Інші основні страви

    м'ясо нарізати брусочками залити гранатовим соком перемішати залишити десь на 4о хвилин м'ясо разом з соком викласти в сковорідку щільно закрити кришкою тушкувати на готовності на самому маленькому вогні якщо сік під час тушкування википатиме, то потрібно долити кип'яченої водички по закінченні посолити за своїм смаку не перчити !!!!!!!!!!!!!!! подавати ...
    Читати далі

  • "Картопля зі свіжою оселедцем" Національне фінське блюдо (омлет-запіканка)

    Другі страви  /  Страви з риби

    Побачила днем рецепт irusya.by «Філе оселедця« Вкусняшка »» (http://smach.pp.ua/recipe/view/47852), вирішила приготувати і дістала дві селёдіни свіжих їх морозилки (купила днем раніше). Але чоловік сказав, що рибки хочеться вже тут і зараз, отже, довелося змінювати плани на вечерю. Возитися окремо з гарніром буженина не було, тому згадався ...
    Читати далі

  • Курячі гомілки в листковому тісті «Мішок Діда Мороза»

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Курячі гомілки моєму і насухо витираємо паперовим рушником. Змішуємо сіль, перець, паприку, орегано і гарненько обвалюють ніжки в цій суміші, а потім паніруємо їх в цільнозерновий борошні. На сковорідці розігріваємо олію й обсмажуємо ніжки до напівготовності. Перекладаємо на тарілку і Остуджуємо. Тісто розгортаємо товщиною 3 мм (мені ...
    Читати далі

  • coleslaw

    Салати  /  Інші салати

    капусту дрібно нашаткувати .. а краще через велику тертку морквину .. через тертку цибулю дрібно порізати + mayonez густий + сіль
    Читати далі

  • Лящ фарширований по-російськи.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. Зварити розсипчасту гречану кашу- залити водою з розрахунку 1: 2, довести до кипіння, всипати ложку порошку з сушених грибів (я на кавомолці перемелюю і зберігаю потім у банку роками) остудити. Обсмажити тонкошікнованний цибулю на рослинній олії до рум'яності, змішати з кашею, покласти 50 г розм'якшеного вершкового масла і роблення яйця ....
    Читати далі

  • Зелений борщ по-донбаськи.

    Перші страви  /  Борщ  /  Зелений борщ

    Варимо смачний бульйон з наявного м'яса (або кісток). Мені подобається цей борщ на бульйоні з свинини або яловичини. Відварюємо яйця до готовності, далі нехай остигають. Ріжемо картопля соломкою або кубиками і додаємо варитися в бульйон. Відразу ж пасеруємо цибулю до золотистого, додаємо моркву того ж розміру, що і цибуля, і в цю "зажарку" додаємо ...
    Читати далі

  • Курники або чим порадувати маминих подруг ?!

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Зазвичай всю підготовчу роботу я роблю напередодні дня випічки Курніка, це здорово спрощує життя і економить сили. Насправді все просто: з стегенець зняти шкіру, вона нам не потрібна, зрізати м'ясо, дрібно його порізати і обсмажити до готовності з дрібно порізаною цибулиною, посолити, поперчити. Рис змішати з дрібно нарізаними яйцями і невеликим ...
    Читати далі

  • Чилі по-техаський

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Ріжемо невеликими кубиками яловичину (~ 1-2 см), обсмажуємо і викладаємо в посуд (у мене скороварка), в якій будемо варити чилі. Паприку і цибулю так само ріжемо невеликими кубиками, часник дрібно рубаємо. Всі обсмажуємо на ростить олії близько 10 хвилин і додаємо до м'яса Туди ж-помідори з соком (розім'яти виделкою), томат-пюре, порошок чилі, цукор, сіль, ореганоі ...
    Читати далі

  • Машкічірі з апельсиновим соком

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Див. Покроковий опис.
    Читати далі

  • замариновані овочі

    Закуски  /  Інші заготовки

    Покласти нарізані овочі у велику миску. У невеликій кастрюдьке змішати всі інгредієнти маринаду і довести до кипіння. Заливаємо овочі отриманим маринадом і перемішати. Перекласти овочі у велику банку з щільно закривається кришкою. Придавити овочі (щоб не плавали) і залити маринадом до самого верху. Зберігати в холодильнику. Смачно ужена ...
    Читати далі