Ми рекомендуємо

  • Варення з айви

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Айву помити, губкою відтерти пухнастість, розрізати на четвертинки, видалити серцевину, потім порізати на дольки, шириною 3-5 мм. Скласти все в таз (у мене 5-літрова каструля з товстим дном), пересипавши шари цукром, налити води (100 р не більше! А то буде дуже жидко). Включити великий вогонь, дати закипіти і 2 хвилини побулькать. Знімаємо і ...
    Читати далі

Ви шукали: яхнія

  • яхнія

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Спочатку смажимо цибулю дрібно порізаний, морквину і потім помідор, і додаємо курку порезаной на порції злегка пожаріваем з двох сторін. Кагда все протушкується вливаємо воду, і готуємо на Маленков вогні до готовності м'яса, потім додаємо сол і томатну пасту, зелен. Якщо соус рідко то можна додасть 1 ст ложку борошна разтвореную у воді.
    Читати далі

  • картопля "яхнія"

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    Очищену картоплю крупно порізати і обсмажити в олії до золотистого кольору. Додати цибулю-півкільцями і часник, томат, посолити і поперчити. Залити вином і тушкувати до готовності. Уварити до густоти.
    Читати далі

  • Яхнія з цвітної капусти.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    рецепт: Цвітну капусту помити і розділити на маленькі Велкі. Нагріти олію як для фритюру. (можна робити у фритюрниці). Обсмажуємо капусту до приємного світло коричневого кольору (робити це можна порціями). Викладаємо капусту в каструлю для супу. В іншій сковорідці обсмажуємо м'ясо (порізати його шматочками), коли воно буде майже готове додаємо ...
    Читати далі

  • Сочевиця "яхнія" з ароматною морквою.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Сочевицю промити, залити холодною водою. Вода повинна покривати сочевицю на 3-4 пальця. Варити 10 хвилин на середньому, ближче до інтенсивного, вогні. Відкинути сочевицю на друшляк і промити холодною водою. Відставити в сторону. У сотейнику розігріти олію і пасерувати на середньому вогні цибулю, часник, чебрець і коріандр 2-3 хвилини, поки не рознесеться аромат по ...
    Читати далі

  • яхнія з кабачків

    Другі страви  /  Інші основні страви

    рецепт Дуже просто: кабачки, краще маленькі, молочні (можна і наші великі, тільки треба почистити і вийняти насіння) порізати кружальцями 0.5 см (ну звичайно помити, обрізати хвостики), обсмажити на дуже сильному вогні до золотистого кольору (я роблю у фритюрниці) викласти в каструлю. Тепер м'ясо порізати шматочками і обсмажити до напівготовності, додати ...
    Читати далі

  • яхнія зі шпинату

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Промити шпинат і просушити. Цибулю почистити і дрібно порізати. У великій каструлі (дуже великий) розтопити вершкове масло і викласти цибулю, згасити трохи на середньому вогні, додати рослинне масло і продовжувати тушкувати до готовності, додати часник дрібно порізаний, знову чуть чуть на вогні потримати, тепер сухий коріандр (потовкти або ...
    Читати далі

  • яхнія з баміі (окра)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Бамія має слизову фактуру, як вівсянка, тому особливо корисна людям з проблемами шлунка. Приготування. М'ясо порізати невеликими шматочками, приблизно по 2 см. Злегка його обсмажити, якщо жорстке - додати трохи води і протушкувати, додавши сіль, чорний перець. Бамія помити, зрізати плодоніжки, бажано так, щоб не пошкодити сам стручок ....
    Читати далі

  • Яхнія з баклажанів

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Баранину нарізати шматочками, посаліть і тушкувати додавши трохи води. Коли м'ясо стане м'яким, вийняти і обсмажити. Баклажан нарізати скибочками, посаліть і залишити на 15 хв, віджати, обсмажити і укласти на м'ясо, зверху покрити нарізування скибочками помідори. Посіпать зеленню петрушки, додати 0.5 ст. води і варити на слабкому вогні, поки вода неіспоріться ....
    Читати далі

  • Попівська яхнія з яловичини

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Жирну яловичину нарізають маленькими шматочками, обсмажують в рослинному маслі, солять, додають дрібно нарізану ріпчасту цибулю, знову підсмажують, потім всипають борошно і все перемішують. Вводять червоний мелений перець, вино (Або оцет) і гарячу воду, щоб покрити все м'ясо. Солять, кладуть чорний перець горошком, лавр і варять на слабкому вогні, ...
    Читати далі

  • Яхнія з баклажанів (Баранина, тушкована з

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Нарізану шматочками баранину солять і тушкують у невеликій кількості води. Коли м'ясо стане м'яким, його виймають і обсмажують. Баклажани нарізують скибочками, солять і залишають на 15 хвилин, потім віджимають руками, обсмажують, укладають на м'ясо і зверху покривають шаром нарізаних скибочками помідорів. Посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки, ...
    Читати далі

  • Яхнія з кабачків

    Другі страви  /  Інші гарніри

    Молоді кабачки очищають, нарізають брусочками, обсмажують в оливковій олії і виймають. У тому ж жирі пасерують дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додають до нього обсмажені кабачки, рубаний часник, вливають воду і тушкують до готовності. Додають дрібно нарізану зелень петрушки, борошно, розведене оцтом, сіль і варять яхнию на слабкому вогні, поки ...
    Читати далі

  • ЯХНИ - тушкована яловичина зі спеціями (Дуель)

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Яловичу грудинку помити, нарізати на великі (5-6см) шматочки. Залити водою, щоб покривало на 2-3см. Поставити на вогонь Після зняття пінки, вогонь зменшити до середнього + нарізаний пір'ям цибулю і тушкувати ~ 1:00. Посолити. Додасть горіхи. Горіхи потрібно попередньо подрібнити у блендері разом з 1 ЛШ. шафрану, усіма спеціями, перцем. Поварити ...
    Читати далі

  • Боб чорба або квасолевий суп

    Перші страви  /  Інші супи

    Квасоля заливаємо водою і з вечора залишаємо, щоб готувати її на інший день. Ранок - ставимо кострюлю на вогонь і доводимо до кипіння - воду зливаємо і знову наливаємо, даємо закипіти - так 2-3 рази. Закладаємо в фасольку - цибулю, дрібно нарізаний, перчик, пастернак, селера, морковочку додаємо масло, цукор - зменшуємо вогонь і забуваємо про супчик ...
    Читати далі

  • Яхни

    Перші страви  /  Інші супи

    Яловичину або баранину нарізати на шматки, змішати із заздалегідь замоченим у воді горохом, додати воду і зварити до напівготовності. Потім додати пасеровані на олії дрібно нарізану ріпчасту цибулю, томат-пюре, сіль, чорний / червоний перець і довести до готовності на слабкому вогні.
    Читати далі

  • рис по ліванській

    Другі страви  /  Інші гарніри

    Справа в тому що в Лівані інша специфіка, ніж скажімо у нас. Якщо у нас прийнято на обід подавати перше, друге і компот, то в Лівані 1 і 2 йде як одне блюдо і називається воно як правило Яхнія: це як би густий суп (овочі і м'ясо або курка), а до нього подається на гарнір рис , але вариться він трохи поіншому. Ось я і хочу поділитися цим ...
    Читати далі

  • Гігантес ЯХНИ (грецьке рагу)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Квасолю замочити у великій кількості холодної води на 8-10 годин. Воду періодично потрібно міняти, або поставити тару з замоченою квасолею в холодильник, щоб уникнути закисання квасолі. Воду злити, залити свіжою водою, довести до кипіння і відкинути на друшляк. Обсушити. Моркву натерти на крупній тертці, селера і цибулю нарізати кубиками. Часник ...
    Читати далі