Ми рекомендуємо

  • Курча фарширований «Близький Схід».

    Другі страви  /  Страви з птиці

    1. Курку промити і обсушити. Акуратно, допомагаючи тонким і маленьким гострим ножем, вирізати всі кістки, залишивши тільки два суглоби крил і кінчик кісточки в ніжках. Я роблю основну роботу пальцями, допомагаючи ножем в крайніх випадках-на куприку, наприклад. Грудку не варто розрізати до конца- простіше витягати ніжки, вивертаючи м'якоть внутрькожей ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Качка з чорносливом у вині

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Змішати на великій сковороді раст. і слив. масло, розігріти. На розпеченому маслі обсмажити стегенця до золотистої скоринки. Покласти стегенця в латку. Видалити зі сковороди надлишки жиру і обсмажити на ній дрібно нарізану цибулю. В кінці додати розчавлений часник. Перекласти стегенця підготовленим чорносливом, цибулею з часником і імбиром, посолити, ...
    Читати далі

  • Бульйон з чаклунами або вушками

    Перші страви  /  Інші супи

    Варять прозорий кістковий бульйон з корінням і цибулею. Чаклуни готують так само, як і пельмені, але більших розмірів. На кілька секунд їх занурюють у киплячу воду для видалення приставшей борошна, перекладають в киплячий проціджений бульйон і варять на слабкому вогні 5-8 хв. Вушка готують: круте тісто розкочують в пласт товщиною 0, 5 см, пласт ...
    Читати далі

  • рагу овочеве з білими грибами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Так, зошит, напевно є у кожного. Це зараз можна купити будь-яку книгу з кулінарії, а колись ми записували рецепти в ці зошити. Моя зошит була так заставлена книгами, що я давно і міцно забула цей рецепт, а адже колись це було чергове літнє блюдо. Отже: чистимо і крупно ріжемо білі гриби і обсмажуємо їх в глибокій широкій ...
    Читати далі

  • Рулет "А-ля лазанья!"

    Другі страви  /  Лазанья  /  Лазанья з лаваша

    Приготування Нарізаємо цибулю півкільцями, куряче м'ясо дрібно нарізаємо, солимо, додаємо спеції, обсмажуємо на сковороді з раст. маслом. Гриби дрібно ріжемо, смажимо з рештою цибулею. Соус: Растапливаем вершкове масло і додаючи маленькмі порціями борошно, добре вимішуючи, потім тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи, додаємо сіль, спеції ...
    Читати далі

  • Крем-суп з шампіньйонів

    Перші страви  /  Овочеві та грибні

    Печериці та цибулю добре помити і порізати. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії до м'якості 15-20 хвилин, додавши дрібку солі і чорного меленого перцю. Викласти обсмажені гриби з цибулею в блендер, додати 1/3 частину бульйону, і все подрібнити до кремоподібного стану. У каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити 2 ст. л. борошна 1-2 ...
    Читати далі

  • ЯЙЦЯ З ТОМАТАМИ і солодкого перцю

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Збити яйця, додати сіль, кунжутну олію, вино, соєвий соус, білий перець, добре взіть і відставити убік. Розігріти в сковороді рослинне або вершкове масло, влити яєчну суміш, смажити на середньому вогні до того моменту як яйця слега згорнутися і утворюються "грудки", трохи розділити лопаткою яйця, як тільки яйця підсмажені їх слід ...
    Читати далі

  • Картопля по-княжому

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Картопля в мундирі відварити до готовності і охолодити. Очистити і нарізати пластинками, товщиною 0,5 см. Сир розім'яти виделкою. Вершкове масло натерти на середній тертці, додати до сиру. Якщо сир дуже жирний, то вершкове масло додавати не потрібно. Замість сиру можна взяти сирний сир. Ретельно розтерти сир з вершковим маслом ....
    Читати далі

  • Серпня подарував нам на закуску яблука в беконі і медову свинину з тушкованою капустою на гаряче.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Готуємо сала: буряк чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Укладаємо буряк в тарілку. Змішуємо оливкову олію з ароматними травами (у мене сушений базилік, мелений коріандр і розмарин) поливаємо скибочки буряка 1ст. ложкою оливкової олії, змішаного з ароматними травами, і 1ст. ложкою лимонного соку. Залишаємо промаринуватися, а тим часом ...
    Читати далі

  • Короп фарширований (Тетяні "naumovec" присвячується)

    Другі страви  /  Страви з риби

    Рецептик запозичений у БратаЮрія. Оброблення риби просто підірвала моє і без того запалене уяву і я вирішила спробувати приготувати коропа саме так, а не інакше! Присвячую цей рецепт чудовому кулінарові нашого сайта- Тетяні в її ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ! Тетяна-всі слова на твоїй сторінці, а це тобі смакота :) Отже, приступимо до оброблення ...
    Читати далі

  • Ода вареників

    Інші  /  Інші рецепти

    Начинки: 1. Найчастіше роблю з домашнього сиру, десь 1кг. Перемішую з цукром, (пробую на смак, кому як подобається), ванільний цукор додаю, можна додати яйце. Сир перемішую з цукром Картоплем'ялки, так розбиваються всі грудочки, і він стає однорідною, добре вимішати масою масою. Тісто розкочують в тонкий пласт, десь 1,5-2 ...
    Читати далі

  • Яловичина каррі у вершковому соусі, з рисовою локшиною

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Часник подрібнити, цибулю дрібно нарізати. У великій сковороді з товстим дном розігріти оливкова (або будь рослинне масло), обсмажити цибулю з часником на середньому вогні до м'якості, хвилинки 4. М'ясо очистити від плівок, нарізати тонкими смужками (як на бефстроганов довжиною 5 см і шириною 1 см), додати в сковороду, всипати каррі і борошно, вогонь ...
    Читати далі

  • Цимес !!!! Самий цимес !!! Кулінарний алфавіт.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. М'ясо обмити, обсушити і нарізати великими кубиками. Овочі вимити, очистити і нарізати-цибуля чверть кільцями, інші- великими кубиками. Приблизно з половину сірникової коробки-або трохи крупніше. Сухофрукти перебрати і промити, яблука хвилин на 5 залити окропом. 2. Розігріти масло і швидко обсмажити м'ясо з усіх боків до рум'яної купини. Викласти ...
    Читати далі

  • Печінка по-азійському.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. Підморожені печінку нарізати тонкою соломкою. 2. Обланшіровать її в друшляку окропом -для ущільнення структури й для того, щоб при смаженні не утворювався соус із згорнутого печінкового соку. Тут він не потрібен. 3. Залишити печінку стікати ісушать. 4. Нашаткувати цибулю уздовж лусочок. 5. Тонкою соломкою нашаткувати перці і моркву ....
    Читати далі

  • Кабачки. Знову кабачки!

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Надихнувшись вчорашнім рецептом Аглаї я подумав, що настав час і мені представити свій варіант приготування кабачків. Оскільки вчорашній рецепт сам по собі був варіантом, чисто технічно точно на нього варіант дати не вдалося, звернувся до першоджерела. Кабачки я навіть помив для такої справи, порізав шайбами і - увага! - Ніякої борошна ....
    Читати далі

  • Салат картопляний зі свіжими огірками

    Салати  /  Інші салати

    Картоплю відварити, очистити, нарізати кубиками, огірки і помідори нарізати скибочками, все змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею, посолити, заправити сметаною. Салат викласти на блюдо, вистелене листям зеленого салату, посипати зеленню кропу і прикрасити квіткою з помідора і огіркової стружки.
    Читати далі

  • м'ясна запіканка

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Рис відварити в підсоленій воді. Овочі відварити до напівготовності, воду злити і злегка посолити. Цибулю нарізати кубиками й обсмажити на рослинному маслі. До цибулі додати фарш і обсмажити до готовності, додавши 1 ст. л кетчупу, 1 ст. л солодкого соусу. Посолити і поперчити за смаком. Гриби нарізати пластинками, викласти на злегка змащену масломсковородку, ...
    Читати далі

  • Салат з капусти і слив

    Салати  /  Інші салати

    Білокачанну капусту нарізати соломкою, посолити, додати цукор, перетерти капусту до появи соку. Додати натерті на крупній тертці моркву і яблуко, вимиті родзинки, нарізані сливи, зелений лук і заправити сумішшю майонезу і кефіру. Добре перемішати. Посипати зеленою цибулею.
    Читати далі

  • Жульєн з тихоокеанської сайри з рисом АКВАТІКА MIX за 30 хвилин

    Другі страви  /  Страви з риби

    Ставимо воду на вогонь, як тільки вона закипить, кладемо в неї пакетики рису, вогонь зменшуємо до мінімуму і забуваємо про нього на 30 хвилин. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо хвилини 3-4. Відкриваємо баночку, розминаємо виделкою. Змішуємо сайру з цибулею, перчимо і розкладаємо в кокотниці (або підходящі формочки) Гриби нарізаємо і кладемо зверху риби. Сир трьом на крупній ...
    Читати далі

  • Ароматна свинина на решітці

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Літо пора шашликів, пропоную смачне м'ясо на решітці. З маринованою цибулею і помідорами.? 10:43 Свинину порізати на порційні шматочки, бажано одного розміру і товщини, відбити молоточком для м'яса. з двох боків. Викласти в ємність, поперчити, додати приправу для свинини або для шашлику, цибуля ріпчаста кільцями і порізаний шматочками ківіДобавіть ...
    Читати далі

  • Новорічний млинцевий торт з фореллю.

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Спочатку, напишу як я роблю Малосолоне форель або лососину. Якщо в сім'ї або в країні намічається свято завжди купую половину рибки і обов'язково з головою. Голова йде на юшку-солянку - рецепт напишу наступного разу. На сайті були рецепти Малосолоне рибки, вирішила окремим рецептом не виставляти. Форель / лососину я не мою, а протираю ...
    Читати далі