Тільки зареєстровані користувачі можуть використовувати книгу скарг

Ми рекомендуємо

Ви шукали: український борщ

  • Борщ український

    Перші страви  /  Інші супи

    Зварити хороший борщ - справа досить складна, тут важливо знати деякі тонкощі, без яких не можна отримати приємного кисло-солодкого смаку і червонуватого кольору. Перш за все необхідно правильно підготувати буряк. Існують різні способи її кулінарної обробки: тушкування, пассерование, варіння і подпеканіе. Найчастіше використовуються тушкування ...
    Читати далі

  • Борщ Український

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Буряк чистимо, миємо і ріжемо соломкою. На розігрітій сковороді тушкуємо до напівготовності буряки, оцет, пасту томатну, цукром, з невеликою кількістю бульйону. Моркву чистимо, ріжемо соломкою, обсмажуємо на рослинному маслі. У каструлю з водою кидаємо нарізане кубиками м'ясо, доводимо до кипіння, додаємо капусту, нарізаний соломкою солодкий ...
    Читати далі

  • УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ ПО -КАРПАТСКІ

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    1. БЕРЕМО 1КГ КІСТОЧОК З М'ЯСОМ (яловичої або свинячої). Варимо ЇХ БЛИЗЬКО ГОДИНИ. 2. ОКРЕМО варимо 3-4 БУРЯКА. 3. ЧИСТИМО 1 КГ картоплю і нарізати кубиками 4. КОЛИ КІСТКИ доварити, КИДАЄМО У бульйон КАРТОШКУ І натерту моркву 2шт І одну цибулину 5. ОКРЕМО У сковороді розтопити 200Г вершкового масла і влити 0,5л домашньої сметани і варити 10-15 хв, НІЖ ...
    Читати далі

  • Український борщ

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Нарізати свинину середніми шматками, поставити варити (ємність довільно) Приготувати кілька порізаних картоплин, порізати капусту. Для засмажкою: На великій тертці натерти одну морквину середнього розміру, невелику (з дитячий кулачок) буряк, порізати солодкий перець, почистити цибулю. Приготування засмажкою: Свиняче сало нарізати дрібними шматочками, покласти ...
    Читати далі

  • Український борщ

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Мяско проварити, в підсоленій воді, зняти пінку, в готовий бульйон вкинути порізаний очішенний картоплю. Поки вариться наше м'ясо з картоплею, готуємо зажарку (натерті на терочку буряк + морква + томатна паста або томат) Зажарити на оліі. Наприкінці підкласти порізану цибулю, протушкувати і пересипати все зі сковороди в каструльку до картоха. В "ступці" затолочь ...
    Читати далі

  • Борщ український

    Перші страви  /  Інші супи

    Мяско ріжу невеликими шматочками заливаю холодною водою і ставлю на вогонь в цей час очищаю і нарізаю овочі: картопля брусочками, цибулю кубиком, моркву на тертку, перець кубиком, капусту дрібно шаткую,. Сало разом з часником розчавлюють в ступці. Коли бульйон готовий + картопля (картопля до готовності) + пасеровані (цибуля + морква + томат) і відразу ...
    Читати далі

  • Пісний український борщ

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Я не першовідкривач в приготуванні борщів. Але може мій рецепт згодиться тим хто зараз постить. Пісний борщ я завжди варю з квасолею, бо саме квасоля містить рослинний білок. А що б квасоля швидше зварилася її бажано замочити на кілька годин у холодній воді. Вже набряклу, що ввібрала в себе воду квасоля промити, залити ...
    Читати далі

  • Борщ український мій

    Перші страви  /  Інші супи

    Цибулю, моркву, буряк порізати кубиками-підсмажити на олії-а скоріше протушкувати. Я додаю трохи водички, щоб не горіло. Коли буде готовий буряк-додати томат і болгарський перець і протушкувати все разом ще хвилин 5. У киплячу воду / бульйон кинути порізану капусточку. Через 2-3 хвилини-порезаную картопельку. Коли буде готова картопля-додати ...
    Читати далі

  • Український борщ по-криворізьки

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Значиться так, борщ по-криворізьки готуємо так (нічому не дивуватися!): Якщо з квасолею, то напередодні краще замочити її. М'ясо миємо і заливаємо холодною водою - доводимо до кипіння і, як тільки вода закипить і піна підніметься, м'ясо виймаємо, а воду зливаємо. Це не мама вчила, а сучасні лікарі-дієтологи. У чистій каструльці м'ясо і воду (1,5-2л) ...
    Читати далі

  • Борщ український з пампушками

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    1. М'ясо промити. Залити водою, дати закипіти, зменшити вогонь і варити до напівготовності, періодично знімаючи піну. 2. Приготувати тісто. Змішати борошно і дріжджі. Додати молоко і сіль. Замісити тісто. Наприкінці замішування додати рослинне масло. Тісто має бути м'яким, еластичним і не прилипати до рук. Перекласти тісто в миску, накрити ...
    Читати далі

  • Український борщ (мій варіант)

    Перші страви  /  Борщ  /  Український борщ

    Варимо бульен у великій каструлі. М'ясо вказала на вибір, т. К смаки у кожного різні, мені, наприклад подобається борщ з курки, т. К борщ виходить не дуже жирним, але в цей раз варила з телятини, вийшов смачним, але як на мене трохи жірновато. На всяк випадок нагадаю, що бажано не забути зняти шуму перед закипанням =) І після можнонемного ...
    Читати далі

  • Справжній український "СІЛЬСЬКИЙ БОРЩ"

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Справжній український "СІЛЬСЬКИЙ БОРЩ". Здоровенькі були! Почну як завжди з перед історії цього рецепта, Кому не подобатися, демонстративно пропустіть його. Сподіваюся ніхто зі мною не буде сперечатися з приводу того, що БОРЩ - це чисто українське блюдо. На мою борщ, як безцінне надбання українців йде за значимістю відразу ж після САЛA, тобто ...
    Читати далі

  • Борщ український з галушками

    Перші страви  /  Інші супи

    Приготування борщу: Налити в каструлю воду і поставте на вогонь, поки вода трохи нагрівається ріжемо м'ясо або печінку і шаткуємо капусту, нарізаємо тоненькими полуполосочкамі буряк (дуже важливо, щоб полосочки були однаковими і не великими, щоб добре присмажився потім) і маленькими кубиками морква, а також дрібно рубаємо цибулю. У майже закіпающаю ...
    Читати далі

  • Борщ (Український) (варінт)

    Перші страви  /  М'ясні

    1. М'ясо, краще звичайно на кістки, миємо і в 3-х літрову каструлю варити бульйон години 1,5-2 на середньому вогні. 2. Поки вариться бульйон (не забуваємо знімати піну) ми чистимо: цибуля, морква, буряк. Ставимо на плиту сковороду і кладемо туди вершкове масло, поки сковорода нагрівається, масло топиться, подрібнюємо цибулю і моркву (цибуля півкільцями і на 3 частини, ...
    Читати далі

  • Український борщ

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1 Відварюємо м'ясо 2 Для засмажкою цибулю порізану півкільцями, терта морква, порізаний солодкий перець все це, смажити в оливковій олії до золотистого кольору, потім додати 1 літр томатного соку і смажити до готовності хвилин 15-20 3 У готовий бульйон кладемо нарізану картоплю і 2 -3 бульби целимі4 ...
    Читати далі

  • Борщ український, як готую його я

    Перші страви  /  М'ясні

    Про борщ можна складати легенди, і про те як його готують. Скільки господинь, стільки й борщів. Мій досвід у приготуванні цієї здавалася б звичайного страви накопичувався роками і кілометрами. Я про те, що родом з східного регіону України-там свій борщ, вчилася готувати у бабусі-полтавки-там інший варіант, живу в західному регіоні України-тут борщ ...
    Читати далі

  • Борщ український

    Перші страви  /  Інші супи

    Промитий м'ясо, і покласти в каструлю з водою. Варити бульйон 1, 5 -2 години! Натерти буряк і пасерувати вмести з помідорами на слабкому вогні близько 20 хв! додасть туди ложку столову оцту і трохи бульйону. Капусту нашаткувати, картоплю почистити і порізати соломкою. Опустити в киплячий бульйон. Лук нашаткувати і підсмажити на олії ...
    Читати далі

  • борщ український

    Перші страви  /  Інші супи

    Зварити бульйон з реберець або грудинки місці з квасолею. У киплячий бульйон кладемо натертий буряк (половину порції). Коли бульйон з буряком наполовину посвітлішає, додаємо картоплю, варимо ще хвилин 10 і кладемо дрібно нашатковану капусту, ще через 10 хвилин додаємо заправку і варимо до готовності капусти (7-10 хв), кладемо зелень і вимикаємо ....
    Читати далі

  • Борщ Український з пампушками

    Перші страви  /  Інші супи

    Борщ: Беремо каструлю трохи більше середнього розміру, на третину заповнюємо водою, доводимо до кипіння і кидаємо м'ясо і сало. Після того, як м'ясо зварилось виймаємо сало і додаємо картоплю (цілком, не різати); ставимо сковороду на плиту і обсмажуємо цибулю, моркву і буряк (порізана соломкою) обсмажуємо 10хв і додаємо в борщ, після додаємо печену ...
    Читати далі

  • Святковий український Гетьманський борщ

    Перші страви  /  Інші супи

    Овочі очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву, буряк, перець, капусту, баклажани і картоплю - великою соломкою. Обсмажувати моркву в 2 ст. л. рослинної олії 3 хв., додати цибулю, смажити ще 2 хв. Потім додати подрібнений помідор і томат-пасту. Готувати на слабкому вогні 3 хв., Додати буряк і готувати ще 15 хв. Бульйон закип'ятити, ...
    Читати далі