Ми рекомендуємо

Ви шукали: хала

  • Заготівля для долми (без води)

    Закуски  /  Інші заготовки

    Зірвати молоді виноградне листя. Потрібно збирати їх у суху погоду. У рецепті їх мити не радили, але я хоч і збирала в суху погоду, листочки були курні. Я їх увечері помила і поклала сушитися на балкон на простиральці. За ніч вони висохли. Скласти листя по 10 штук один на одного і згорнути їх у трубочку. Трубочки вкласти в банки 0,7 ...
    Читати далі

  • Фарширована куріпка

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Залити родзинки гарячою водою, а потім вимочити його в холодній воді. Розігріти духовку до 230 градусів. Нашаткувати цибулю. Розмочити хліб. Натерти куріпок зсередини сіллю і перцем. Змішати цибулю з хлібом і родзинками і нафарширувати куріпок. Закрити отвір, обкласти куріпок салом (по 4 скибочки на куріпку) і поставити в духовку. Смажити приблизно ...
    Читати далі

  • Чебуреки з різними начинками

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Змішала 2 яйця зі сметаною. Я брала баночку сметани йогуртовій 200 гр 9% жирності. Додала 50 гр води (треба що б було 250 гр, а сметани було в банці 200 гр) Додала 1 ч / л солі і борошно. У мене пішло 600 гр борошна вищого сорту. Замісила тісто. Вийшло дуже еластичне. Обваляти в борошні і поклала в целофан "дійти". Поки зайнялася фаршем. У мене...
    Читати далі

  • Житні булочки з курагою і чорносливом (пісні)

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Борошно просіяти, перемішати з цукром, сіллю, дріжджами і розпушувачем (можливо, останній необов'язковий). Дрібно порізати чорнослив і курагу, додати до борошна. Масло перемішати з 400 мл теплої води і, постійно вимішуючи, поступово додати в борошняну суміш. Тісто виходить дуже липке і рідкувате, вимісити в звичному розумінні слова не вдається; ...
    Читати далі

  • Зелений борщ

    Перші страви  /  Інші супи

    Зайшла сьогодні на Слобідській базарчик, побачила телячі хвостики. І відразу потекли слинки - ХОЧУ ЗЕЛЕНИЙ БОРЩ !!! Порізала на шматочки 5-6см хвости, залила водою. Поклала в каструлю корінь петрушки і поставила варити до готовності. Коли бульйон зварився, поклала в каструлю нарізану картоплю і рис. І відразу готую зелень. Очищаю від гілочок ...
    Читати далі

  • Желе з червоної смородини "Улюблене"

    Десерти  /  Борщ

    Ягоди переберіть, промийте, видаліть плодоніжки. Залийте ягоди водою і доведіть до кипіння. Протріть гарячі ягоди через сито. Зручно Отримане смородинове пюре перемішуйте з цукром (Пропорції ягід і цукру дала приблизне. Пам'ятайте, що цукру знадобитися вдвічі більше смородинового пюре, для цього зручно користуватися склянкою, отмеряя ...
    Читати далі

  • Сирні кнедлики з чорницею

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Рецепти з використанням сиру на сайті набирають обертів, і це правильно, бо сир - страшна сила, а в поєднанні з народною кухнею ще страшніше. От і вирішила налякатися і замахнутися на святая святих - на кнедлики !!!, і замахнулася ... отже ... - З вечора заготовила чорницю (у мене була свіжа) - засипала її цукром, актівненько потрясла ...
    Читати далі

  • Відкритий пай з вишнями під карамельною скоринкою

    Вироби з тіста  /  Пироги

    Якщо ви любитель пирогів з соковитою начинкою, тоді цей пиріг з вишнею для вас! 1. У чашці змішати кефір (кисле), яйце, сіль, м'яке масло, цукор, ванілін. 2. Додати гашене соду (я погасила соду в кисляку). Всипати просіяне борошно. Замісити м'яке тісто, добре вимішати на присипаної борошном дошці. 3. Готове тісто накрити і залишити ...
    Читати далі

  • Курячі відбивні запечені під шубкою

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Моя дочка це блюдо назвала куряче печиво. А все тому, що я їй у перший раз в житті дала в руки молоточок для відбивання м'яса і доручила відбити куряче філе. Ось дівчинка і погралася на славу-з 3-х філешек вийшов найтонший пласт м'яса. Але, смак це, як ви розумієте, не зіпсувало, хоча, мяска б хотілося в кожній отбівнушке по-більше. Отже, ...
    Читати далі

  • Капуста тушкована з родзинками, яблуками і мускатом.

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    Цибулю чистимо і режим півкільцями, Томім його на сковорідці з рослинною олією до прозорості. Додаємо цукровий пісок, родзинки і мускат, перемішуємо. Капусті шаткуємо тонко, поливаємо оцтом і перетираємо руками. Додаємо капусту до цибулі, перемішуємо. Одне яблуко чистимо й нарізаємо кубиками приблизно 1x1 см. Додаємо до капусти. Тушкуємо під кришкою ...
    Читати далі

  • Торт на шоколадному бісквіті з вершковим кремом і апельсинами

    Десерти  /  Торти

    У мене бісквіт був з морозилки, залишався від попереднього торта. Я дала відійти йому в холодильнику, розрізала на три коржі. Для крему: З апельсин зробити філе (повинні бути часточки без білих прожилок), соком апельсин залити желатин. Дати набрякнути. Сметану і цукрову пудру розтерти до однорідної маси. Розпустити желатин. Збити добре вершки ...
    Читати далі

  • ТОРТ РОЗА-БУТОН

    Десерти  /  Торти

    «Виявляється, нічого складного, просто треба докласти ручки і трохи повозитися» - цитую, що сказала моя подруга, дізнавшись рецепт приготування :) Готуємо 1 корж бісквітного тіста, розміром 40х25. Міксером збила ретельно яйця з цукром, по черзі додала сметану і борошно з содою, потім і какао. У попередньо підігрітою духовці випікала ...
    Читати далі

  • Черепашка з начинкою

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Варимо черепашки не згодне інструкції, а на 5 хвилин менше. Інакше розваряться. Відкидаємо на друшляк, обполіскуємо холодною кип'яченою водою, розкладаємо на блюдо, даємо обсохнути. Сушені гриби мелем в кавомолці. Я намагалася в блендері, але тріски виходять. Трьом пармезан, змішуємо з меленими грибами. Брокколі якщо свіжа, то відразу відокремити суцвіття, ...
    Читати далі

  • Курячі кошики з секретом

    Закуски  /  М'ясні

    Курячу грудку добре відбила і поклала у формочки для кексів Рис отварила печериці промила, акуратно викрутила ніжки, порізала дрібно цибулю ріпчасту, зелень, ніжки печериць і обжарила всі разом з цілими капелюшками на оливковій олії додала зелень Додала відварений рис, сметану і дрібно нарізану грудинку, посолити, поперчити за смаком ...
    Читати далі

  • Сазанчики запечений з опеньками і рум'яної картопелькою

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Сазанчики чистимо, потрошимо, миємо, укладаємо на деко, натираємо сіллю й перцем. Опеньків я з недавніх пір купую морожених і мариную за рецептом http://smach.pp.ua/recipe/view/11852 - дуже смачно, цього разу вчинила так само - поки чистила сазана, швиденько в киплячу воду відправила всі необхідні спеції, гриби, оцет і рослинне масло, ...
    Читати далі

  • Печиво "ВАЛЕНТИНКИ"

    Вироби з тіста  /  Печиво та інша дрібна випічка

    Збити яйця з м'яким маргарином, молоком і цукром. Додати дрібку солі, ванільний цукор. Додати борошно з розпушувачем і замісити тісто. Шоколад потерти через дрібну тертку і додати в тісто. Муки дала приблизну кількість, можливо, піде менше або більше. Тісто не липне до рук, дуже пластичне. Тісто розкачати завтовшки 1 см. Формочкою ...
    Читати далі

  • Капуста-ододневка від mari2020 (варіація)

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    КАПУСТА одноденки ВІД mari2020 Капусту шаткуємо соломкою, моркву на великій тертці. Масло, сіль, цукор і оцет закип'ятити з водою. Залити гарячим розсолом капусту, але щоб вона вся була покрита розсолом. Через годину-півтори вже можна їсти. Але я люблю на наступний день. Вона вже добре прокисли. - Це Маринин рецепт, але я примудрилася її "перекисло", ...
    Читати далі

  • До викручувалася до п'ятигодинного чаю - "по-англійськи"

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Захотілося пирога рибного. Включила духовку для нагрівання до 200 градусів. Вирішила перевірити тісто за новим рецептом, але як завжди зі своїми "претензіями". Я завжди в теплому молоці розводжу тільки живі дріжджі і цукор, все добре розмішую і даю постояти цієї суміші хвилин 15, щоб дріжджі спінилися. Муку ...
    Читати далі

  • ТОРТ "БАНАНОВИЙ РАЙ"

    Десерти  /  Інші десерти

    Беремо форму (у мене вона деаметра 23см, висота 6см) і щільний поліетиленовий мішок, розрізаємо його з одного краю і викладаємо на дно форми, щоб краї мішечка спускалися по сторонам форми. Замочуємо желатин в 1 склянці холодної води на 40хв. На пліетілен викладаємо 1 шар-печива упритул один до одного (великі зазори можна закрити шматочками печива. Наступний ...
    Читати далі

  • пиріг любові

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    1. Взяла 3 ст. л-молока теплого туди поклала тремтіння і 1ст. л цукру. поставила в тепле місце щоб тремтіння заграли. 2. Просіяти борошно, додала раст. масло. 3. Розігріла молоко додала туди цукор 4ст. л, сіль, тремтіння все перемішала і в борошно. 4. вимісити тісто, поставила в тепло-піднялося тісто я з його знову вимісити зробила. 5. Ну ось тепер можна і пірогстряпать ....
    Читати далі