Ми рекомендуємо

  • Запіканка "Для сніданку."

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Рис відварити і остудити. Рис кубань "Містраль" відмінно підійде для запіканки. Ось і пішли в хід мої останні тиквочки, а значить скоро літо! Гарбуз очистити і натерти на крупній тертці, я люблю, щоб шматочки відчувалися. Курагу замочити в теплій воді (а якщо готуєте для дорослих, то в коньяку) не надолго, родзинки промити і просушити. Курагу ...
    Читати далі

Ви шукали: том ям

  • Кальмари в сметанному соусі з помаранчевим рисом

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Кальмари почистити, порізати невеликими шматочками (приблизно 2х2 см). Замаринувати в соєвому соусі, посипати чорним перцем, скропити трохи лимонним соком. Залишити хвилин на 20. Запанірувати в борошні кожен шматочок кальмара і обсмажити на олії з двох сторін. Обсмажити дуже швидко - буквально по 1-2 хвилини. У тій же сковороді ...
    Читати далі

  • Паста Пенне рігате в соусі із зеленого горошку

    Другі страви  /  Паста

    1. Пасту відварити до готовності, в киплячій підсоленій воді. 2. Заморожений горошок залити окропом і залишити його на 1 хвилину. Потім злити воду і перекласти його в блендер, також до нього додати часник і вершки. Подрібнити всі разом до стану пюре. 3. Далі викладаємо пюре з горошку в сковороду і тушкуємо його 1 одну хвилину, потім додаємо ...
    Читати далі

  • Сирники гречані, дієтичні

    Другі страви  /  Сирники  /  Дієтичні сирники

    Білок добре збиваємо виделкою з цукром Додаємо сир, ретельно розминаємо і перемішуємо Додаємо гречане борошно Вимішуємо наше "тісто" Коли маса стане ніжною і однорідною, ліпимо сирники Обрушує їх в житніх висівках Обсмажуємо на сухій сковорідці до золотистої скоринки з двох сторін Потім накриваємо кришкою і Томім на маленькому ...
    Читати далі

  • Томлёная свинина з молодою картоплею

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Добрий день! Купила гарний шматок свинини і молода картопля, блюдо "склалося-придумалося" ще в магазині .... Шпигуємо м'ясо часником (я не стала), натираємо сумішшю трав, солі і спеції, залишаємо на годину в холоді. Потім розігріваємо все масло і обсмажуємо м'ясо з усіх боків, додаємо цибулю, порізану на великі шматки, обсмажуємо разом, додаємо ...
    Читати далі

  • Щи "Стомлені" або обід "по-староруський"

    Перші страви  /  Щи  /  Щи з куркою

    Для щей: Всі інгредієнти беремо за своїм смаком. Капусту, курку, картоплю, цибулю ріпчасту складаємо в глиняний горщик і заливаємо бульйоном до верху (у мене горщики десь 700мл). Ставимо на деко, на нижню полицю в холодну духовку і включаємо на повну потужність до закипання. Коли закипить зменшуємо вогонь до 100 градусів за Цельсієм і Томім ...
    Читати далі

  • Печінка і серце баранчика в гострому кисло-солодкому соусом

    Другі страви  /  Страви з субпродуктів

    Цибулю і часник нарізаємо дрібним кубиком. Імбир натераем на дрібній тертці, моркву на великій. У сковороді розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо овочі на середньому вогні. Поки наші овочі обсмажуються, видаляємо у серця і печінки протоки, а з печінки ще й знімаємо плівки. Печінка і серце нарізаємо довгими брусочками - як на бефстроганов. Серддеотправляем ...
    Читати далі

  • Плов

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'ясо для плову я попередньо замаринувати. Маринад: гірчицю 2 ст. л. гірчиці (готової) заливаємо 100гр. кип'яченої води, солимо. збовтуємо. М'ясо, нарізане невеликими шматками, заливаємо маринадом і залишаємо на 1,5-2часа У глибоку каструлю з товстими стінами (краще звичайно казан) наливаємо олію, кладемо м'ясо і тушкуємо його 30хвилин. Цибуля...
    Читати далі

  • ФМ "Суп із сокири": Суп вогненний, червоний .... прекрасний !!!

    Перші страви  /  Свекольнік  /  Гарячий борщ

    Добрий день! Із задоволенням беру участь у ФМ "Суп із сокири", в моєму розумінні це має бути пісний суп з овочів .... Пригощайтеся, друзья !!! Натираємо буряк на "корейської" тертці, кладемо в сковорідку, додаємо пасеровані томати, 50 мл. води і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Квасоля дістаємо з банки і промиваємо. Чорнослив нарізаємо поперек ...
    Читати далі

  • Курячі котлети з овочами "Самоцвіти"

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Курячі грудки пропустити через м'ясорубку разом з стеблом селери і маленькою цибулинкою. Фарш посолити і поперчити, додати ложку 10% сметани і гарненько перемішати. Взяти болгарські перці різних кольорів, запекти їх в духовці 10-15 хв, перекласти в паперові пакети на деякий час, щоб потім було легко зняти з них шкірку. Половинки ...
    Читати далі

  • Молочний теля.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Не лякайтеся від назви такого, весь теля нам не потрібен, рецепт дуже простий у приготуванні, і дуже смачний. Телятину режим на невеликі шматочки (близько 5 см), солимо, складаємо в горщик, заливаємо молоком, тільки не до країв, а на 3/4 горщика. Ставимо в духовку (180 градусів), і Томім там нашу телятину до готовності, не забуваємо підливати ...
    Читати далі

  • печінка в червоному вині

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Обсмажуємо в маслі цибулю, після його зарум'янювання додаємо печінку, обсмажуємо її шматочки хвилини по 2 з кожного боку, додаємо червоне вино, бальзамик і, накривши кришкою, тушкуємо все 7 хвилин .. після чого солимо, перчимо, чебрець на любителя (моє сімейство, настільки любівшее це блюдо без чебрецю сказало своє -Фі .. а мені сподобалося) ще хвилини 3 Томім ...
    Читати далі

  • млинці з грибами і печінкою курчати

    Вироби з тіста  /  Млинці  /  Млинці з печінкою

    Печемо млинці. Для цього розтоплене масло змішуємо з сіллю, цукром і яйцями. Наливаємо половину рідини, змішуємо, додаємо все борошно, добре вимішуємо. Потім вливаємо рідину і ретельно вимішуємо тісто (такий спосіб дозволяє уникнути грудок). Консистенцію тіста можна підправити: жидко - додайте борошна; густо - води. В кінці...
    Читати далі

  • Плов з макаронами

    Інші  /  Інші рецепти

    Готуємо "зирвак" як для справжнього плову: У казані розігріваємо олію, потім обсмажуємо в ньому м'ясо, майже до готовності, потім додаємо цибулю і смажимо разом з м'ясом до його (лука) почервоніння, потім додаємо моркву і болгарський перець і смажимо все разом до стану явною "млявості" моркви. Солимо, перчимо, додаємо спеції, ретельно перемішуємо ....
    Читати далі

  • Курячі ніжки в томаті з маслинами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Ніжки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем. Обсмажуємо на олії з усіх боків, виймаємо поки. У тій же сковороді обсмажити цибулю з часником, потім селера, шматочки перцю (у мене два кольори по половинці). Додамо ще трохи пізніше очищені від шкірки томати, спеції ... Перекладаємо в овочі ніжки, додаємо маслини, розсіл від них (або бульйон або ...
    Читати далі

  • Щи з потрошками

    Перші страви  /  Щи  /  Щи з квашеної капусти

    Потрошки промиваємо, при необхідності чистимо від залишилися пір'їнок. Кладемо в 4-л каструлю, заливаємо водою (десь 3 літри). Цибулину чистимо і кладемо в каструльку, туди ж перець горошком і лаврушку. І варимо смачненький бульйон. Чистимо, миємо картоплю і режим несильно дрібними шматочками. Моркву миємо, чистимо і режим кубиками. Коли бульйон готовий, ...
    Читати далі

  • Млинцеві мішечки з начинкою

    Вироби з тіста  /  Млинці  /  Млинці з куркою

    Перемішуємо яйця, борошно, молоко, сіль (~ 1/2 чл) і цукор (~ 1 ст л без гірки). Потім додаємо кефір, ще раз ретельно перемішуємо і випікаємо тонкі млинчики (сковорода 24 по діаметру). Виходить 12 шт Грудку і паприку ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на ростить маслі (трохи оного) близько 2-3 хвилин. Тим часом ріжемо не крупніше цибулю-порей, а точніше ...
    Читати далі

  • Курячі потрошка да з картопелькою

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Картопля миємо, чистимо, нарізаємо великими шматочками. Також миємо й нарізаємо крупно цибулю. Ставимо нашу картопельку в каструлі на вогонь. А тим часом ... У сковороду наливаємо трохи води (але не сильно шкодуйте, нехай краще вона врешті залишиться, ніж повністю википить). Туди ж кладемо порізану цибулю (і тільки цибулю, поки що), щоб він трохи у водичці ...
    Читати далі

  • Борщ по-Гречинські (Наша прізвище таке)

    Перші страви  /  Борщ  /  Борщ зі свининою

    1. Варимо м'ясний бульйон. Потім, дістаємо м'ясо і поділяємо на порції і додаємо назад в борщ. У киплячу воду додаємо: 1/2 тертої буряків, трохи пізніше (5 хвилин) 1/2 порізану моркву і цибулину. 2. Потім ріжемо кубики картоплі і додаємо в бульйон. 3. Готуємо зажарку: на розігріту сковороду ложим спочатку цибулю, підсмажуємо, потім порезаний кубиками ...
    Читати далі

  • Курочка з корінням для недужих

    Перші страви  /  Інші супи

    Іноді ми хандра, іноді нам нездужає ... Іноді просто занепад сил ... І так хочеться, щоб хтось зварив курячий бульйончик, ароматний, смачний, міцний і гарячий. Приголомшливий аромат і чудовий смак, але ж так все просто! У каструлю складаємо порізану шматочками курку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім закладаємо очищену ...
    Читати далі

  • Капуста тушкована з родзинками, яблуками і мускатом.

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    Цибулю чистимо і режим півкільцями, Томім його на сковорідці з рослинною олією до прозорості. Додаємо цукровий пісок, родзинки і мускат, перемішуємо. Капусті шаткуємо тонко, поливаємо оцтом і перетираємо руками. Додаємо капусту до цибулі, перемішуємо. Одне яблуко чистимо й нарізаємо кубиками приблизно 1x1 см. Додаємо до капусти. Тушкуємо під кришкою ...
    Читати далі