Ми рекомендуємо

  • Пшоняна каша з ніжною пастрома за 25 хвилин

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Курячі грудки помити очистити від плівок. Заздалегідь замочіть куряче філе в молоці на 1-2 години. Пшоняну кашу варимо за інструкцією 25 хвилин. Тепер займемося курячими грудками. Підготуємо маринад для курячих грудок. Змішаємо соєвий соус, мед, паприку, гірчицю і часник. Вимочені заздалегідь в молоці курячі грудки, обсушити паперовим рушником. Помістіть ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Суп з індички з буряком

    Перші страви  /  Інші супи

    1. Буряк добре вимити щіткою і поставити варити в каструлі, заливши водою 1,5 л. 2. Посолити і варити 30 хвилин. Вийняти з води, воду не зливати, залишити в каструлі. Буряк очистити і натерти на тертці, відправити у відвар. 3. Паралельно поставити варити бульйон з індички (шматочки). Води необхідно 1 л. Коли бульйон зварився, витягнути індичку ....
    Читати далі

  • Квасоля по-мексиканськи.

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    1. Квасолю замочити на ніч в окремих каструлях. На наступний день воду злити, квасоля промити і відварити, так само в окремих каструлях, до готовності. 2. Солодкий перець вимити, викласти на деко і запікати в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин. Вийняти з духовки, покласти в миску і щільно накрити кришкою або поліетиленовою плівкою. Залишити ...
    Читати далі

  • Курка, фарширована перловкою і яблуками.

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Перловку промити, залити великою кількістю чистої води і залишити на ніч. Вранці воду злити, крупу промити і засипати в чашу мультиварки, влити 200 мл води, додати 0,5 чл солі і 1 ст л соняшникової олії «ІДЕАЛ». Включити програму «гречка», готувати до сигналу. Часник очистити і пропустити через прес. Змішати часник, сіль, перець і 2ст ...
    Читати далі

  • Закуска в стилі "а-ля рус" або радянська класика "у новій шубі" (Дуель)

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Для "дуелі" я вибрала самі традиційні, класичні закуски російського (радянського) столу, без яких до цих не обходиться жодне Новорічне застілля (в моїй родині точно не обходиться), але навіть сама поважна класика, на мій погляд, періодично потребує оновлення . Я не буду поки називати ці салати, думаю Ви самі здогадаєтеся, прочитавши рецепти, і ...
    Читати далі

  • Овочі з СВЧ для вінегрету

    Салати  /  Салат з овочів

    Це не рецепт вінегрету, а ідея запекти овочі в мікрохвильовці. Колись я дізналася спосіб запікання овочів в СВЧ, загорнувши їх в харчову плівку ..., але пізніше стали панікувати, що плівка при нагріванні виділяє токсини і краще забути про той спосіб, хоч і зручний! Краще будемо запікати в посуді для СВЧ, вона скляна і надійна. Чистимо, миємо овочі іраскладиваем ...
    Читати далі

  • Філе риби «Плавали - знаємо»

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Філе риби ріжемо на невеликі шматочки, солимо і даємо постояти пару хвилин. Потім викладаємо шарами в глибоку сковорідку або форму для запікання. Кожен шари злегка посипаємо дрібно порубаним луком і сиром, потертим на середній тертці. Самий останній шар ще поливаємо майонезом. Ставимо в духовку і доводимо до готовності. Цю страву можна приготувати ...
    Читати далі

  • Прейті (Блюдо типу кров'янки)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Крупну перлову крупу промивають і варять у підсоленій воді з шматком свинячого сала. Жирну свинину пропускають через м'ясорубку або нарізають невеликими кубиками, витоплюють з неї жир і підсмажують на ньому дрібно нарізану цибулю. Мелене м'ясо з'єднують з цибулею і змішаної з кров'ю кашею, солять, приправляють і, часто помішуючи, тушкують (Або витримують ...
    Читати далі

  • Гарбузовий хлібець від lana66

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    По-перше, хочу сказати слова щирої вдячності кулінарів lana66 за її рецепт цього смачного і ароматного хлібця! Спосіб приготування мало, чим відрізняється від оригіналу, я тільки додала на свій смак спецій в тісто. Отже. У тепле молоко всипати дріжджі, цукор і ст. ложку борошна, ретельно перемішати і поставити в тепле місце дообразованія ...
    Читати далі

  • Салака в молоці

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Підготовлену салаку укладають у форму, посипають дрібно шинкованою ріпчастою цибулею, сіллю, перцем, шматочками вершкового масла і заливають молоком так, щоб продукти були покриті, потім припускають під кришкою до готовності в духовці. При подачі посипають зеленню петрушки, кропу. Подають з відвареною картоплею і салатами - буряковим, ...
    Читати далі

  • Кабачкові кошички з сиром, рисом і чорісо

    Другі страви  /  З круп

    1. Кабачки помити, нарізати на кружечки товщиною 2-2,5 см. У мене ще попався 1 маленький патіссончік, теж пішов у справу! Серединку акуратно вийняти ложечкою але залишити маленьке денце для зручності. 2. Ковбасу і цибулю нарізати дрібно. На гарячу сковороду викладаємо спочатку ковбаску, щоб вона дала трохи жиру, після чого викладаємо дрібно ...
    Читати далі

  • Манти

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Замісити тісто з борошна, води, солі, яєць, покласти в чашку, накрити кришкою, залишити на годину. Зробити фарш: порубати баранину дрібними кубиками (чим дрібніше, тим краще), цибуля, гарбуз кубиками, додати 5стол. ложок росл. масла, чорний перець, сіль. Для дієтичних мант можна зробити фарш із зелені Джус і шпинату з помідорами. Для цього зелень і помідори миють ірежут ...
    Читати далі

  • Пряний рис

    Другі страви  /  З круп

    1. Рис залити водою і варити до стану al dente 2. Часник дрібно порубати 3. На сковороді розігріти масло 4. Додати спеції і обсмажувати пару хвилин. 5. Шафран залити водою (3 ст. Ложки води). Дати настоятися 10 хвилин. 5. Промити рис холодною водою. 6. Витягнути лавровий лист і гвоздику і додати часник. Обсмажувати пару хвилин 7. Додати ...
    Читати далі

  • Квашена капуста

    Закуски  /  Соління й маринади

    Цей спосіб по засолюванні капусти мій найулюбленіший. Просто, і капуста виходить відмінна, зовсім не солодка, хоча і з цукром, спробуйте. Головне капуста повинна бути дуже щільна, туга, інакше нічого не вийде. Капусту квасять по "чоловічим" днях: понеділок, вівторок, четвер, саме тоді вона виходить як треба. У повню так само. Беремо ...
    Читати далі

  • Паста Каппеллаччі з яловичиною аль Бароло і рагу з кролика

    Другі страви  /  Паста

    Промити і очистити від надлишків жиру м'ясо. Порізати його на дрібні шматочки. Замаринувати м'ясо в червоному вині з лавровим листом, гвоздикою, ягодами ялівцю, морквою, селерою і цибулею (всі овочі порізати на шматочки) і травами. Залишити маринуватися на 24 години. Дістати м'ясо окремо і окремо овочі з травами. На оливковій і вершковому маслі ...
    Читати далі

  • Бобовий дует

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Квасоля і боби необхідно замочити в різних мисочках і залишити на кілька годин для набухання. 2. Відварити в різних каструлях квасоля і боби, в підсоленій воді до повної готовності. 3. Моркву порізати кубиками, цибулю півкільцями, часник і помідор кубиками. 4. На розпеченому маслі спочатку обсмажити моркву, злегка присолити і приправити сушеним ...
    Читати далі

  • Свинина в базилікового маринаді.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. Антрекоти обполоснути крижаною водою і ретельно обсушити. 2. Перці потовкти, розмарин розтерти між пальцями. У блендері пробити листочки базиліка з лимонним соком, цукровою пудрою і маслом. 3. Додати в соус перець і розмарин, розмішати і ретельно натерти м'ясо сумішшю з усіх боків. Прибрати в закритому контейнері на добу в холодильник ....
    Читати далі

  • Вак беліш з рисом і м'ясом

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Жирну баранину або яловичину дрібно нарізають і змішують з відвареним рисом (розсипчастий), дрібно нарізаною цибулею, перцем, сіллю і невеликою кількістю вершкового масла. З дріжджового тіста розкочують коржики величиною з чайне блюдце. На середину коржа кладуть начинку, краї підводять і защипують у сборочку, залишаючи в середині отвір ...
    Читати далі

  • Тамійя (Крокети з квасолі)

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Квасоля, замочену напередодні приготування страви, розтирають у ступці з ріпчастою цибулею, попередньо нарізаним кружечками і підсмаженою в олії, часником і дрібно нарізаною зеленню петрушки. Все це розмішують з яйцем, приправляють сіллю, чорним і червоним меленим перцем. З отриманої маси формують кульки завбільшки з волоський ...
    Читати далі

  • Оселедець з рослинним маслом.

    Інші  /  Інші рецепти

    Оселедець вимочити у воді або в молоці, квасі або пиві протягом 3:00. Очистити, вимити, розрізати вздовж, відокремити м'ясо від кісток, нарізати шматочками. Покласти на тарілку, прикласти голову і хвіст. Молоки стовкти в ступці з ложкою вершкового масла, протерти через сито, додати мускатного горіха. Приготовлені молоки охолодити в холодильнику, ...
    Читати далі

  • М'ясо, тушковане з цибулею

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'ясо нарізають шматками вагою 30-40 г і обсмажують до утворення скоринки. У глибокий сотейник кладуть шар нашаткованого цибулі, на нього - обсмажене м'ясо і знову шар цибулі. Додають жир, коричневий бульйон (Т. е. Бульйон, приготований на обсмажених до коричневого кольору кістках), лавр, сіль, перець горошком і тушкують у духовці до готовності ....
    Читати далі