Ми рекомендуємо

  • Рис з рибою "Судак в римському стилі" за 35 хвилин

    Другі страви  /  Інші гарніри

    Рис відварити, протягом 35 хвилин, як зазначено на упаковці. Займемося рибою. На знадобитися 2 філе судака. Посолити поперчити філе. Начинка Сир Фета порізати на кубики. Помідор помити, очистити від шкірки і насіння. Порізати кубиками тільки м'якоть. Оливки порізати кружальцями, часник видавити, додати оливкове масло і перемішати. Підготуємо ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • "Яловичий розум" або мізки, смажені з грибами

    Другі страви  /  Страви з субпродуктів

    Отже, я це зробила !!!! Не можу сказати, що ставлюся до вередунам, але мізки готувала в перший раз в житті, хоча пробувати доводилося кілька разів, і нічого поганого про це блюдо сказати не можу !! Смачно, дуже поживно і ніжно. Виявляється, що це блюдо ще й корисно! Корисний для здоров'я шкіри і слизових оболонок, нервової і травних ...
    Читати далі

  • Курячий шашличок з фаршированої буряком на гарнір (із серії "Смачна дієта")

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Філе курячої грудки промити, обсушити, нарізати на тонкі смужки шириною 2-2,5 см на всю довжину грудки. Цибулю порізати півкільцями або довільно. Для маринаду змішати оливкове масло з соєвим соусом і лимонним соком, додати сухі базилік, орегано і коріандр, приправити свіжомеленим перцем. Замаринувати курячі смужки разом з цибулею неменш, ...
    Читати далі

  • Суп картопляний з рибою по-домашньому

    Перші страви  /  Інші супи

    Морква, нашатковану соломкою, варять у підсоленій воді до напівготовності, потім додають нашатковану цибулю, нарізану картоплю, доводять до кипіння, закладають рибу, спеції і варять до готовності. Рибу можна відварити з овочами і спеціями окремо, а отриманий бульйон долити в суп. При подачі посипають зеленою цибулею і кладуть в тарілку порцію ...
    Читати далі

  • Суп-пюре зі свіжої кукурудзи

    Перші страви  /  Інші супи

    Качани кукурудзи відварюють, зерна відокремлюють і пропускають через м'ясорубку. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажують з маслом до м'якості, додають борошно і продовжують смаження ще 5 хв. Потім кладуть підготовлену кукурудзу, сіль, мелений перець, мускатний горіх, вливають молоко, вершки і доводять суп до кипіння. При подачі посипають дрібно нарізаним ...
    Читати далі

  • Рибний салат

    Салати  /  Інші салати

    Рибу відварити в підсоленій воді і відразу ж вийняти з води. Картоплю відварити. Рибу, картоплю, огірки, зелену цибулю подрібнити. Сіль, цукор, перець (можна додати трішки оцту) перемішати з майонезом, залити овочі і перемішати. Салат викласти гіркою і посипати подрібненою зеленою цибулею.
    Читати далі

  • Чахохбілі з баранини

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Баранину нарізати по 1-2 шматка на порцію, посипати сіллю, перцем і обсмажити на жирі. Тушкувати з невеликою кількістю бульйону, пасерованою цибулею і свіжими помідорами чи з томатом-пюре. Коли м'ясо буде готове, додати до нього біле сухе виноградне вино, винний оцет або лимонний сік за смаком. При подачі посипати зеленню. Гарнір - розсипчаста ...
    Читати далі

  • Суп капучино з білої квасолі

    Перші страви  /  Молочні

    Квасоля перебрати, вимити, покласти в каструлю з водою, залишити на ніч. Потім воду злити. Цибулю і часник очистити і крупно нарізати. Покласти в каструлю з квасолею, додати лавровий лист, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Після цього посолити, поперчити і варити на слабкому вогні 40 хвилин під нещільно закритою кришкою ....
    Читати далі

  • Кислі щі.

    Перші страви  /  Інші супи

    Квашену капусту згасити з підсмаженою цибулею, грибами (свіжими або відвареними сухими), борошном і шматочками шинки. Якщо капуста дуже кисла, промити її в холодній воді. Покласти в гарячий м'ясний бульйон, варити протягом години. Подавати зі сметаною. Готові щі заправити перцем, лавровим листом, сметаною.
    Читати далі

  • Плов із сушених грибів

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Сухі білі гриби перебрати, промити і замочити на 3 год, потім зварити в цій же воді до готовності. Гриби вийняти з бульйону шумівкою, нарізати великою соломкою і обсмажити, змішати з обсмаженою дрібно нарізаною цибулею і пасерованим морквою з томатом, додати трохи процідженого грибного бульйону, покласти перебраний промитий рис, закрити ...
    Читати далі

  • курочка в духовці з картопелькою

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Давно нічого не запікала, та й боялася запікати в електричній духовці, т. К. Завжди користувалася газової ... але ось тут не так давно натрапила на чудовий рецепт (який мені чомусь нагадав медичний коледж, а саме маніпуляцію внутрішньом'язовіін'єкції :)) ... якраз і курочка в холодільіке знайшлася ... ну і ... Маринуємо курочку, як ...
    Читати далі

  • Цибуля! (Дві ідеї одного одного продукту)

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'ясо нарізати маленькими кубиками (2х2), обсмажити в розігрітій олії. Коли м'ясо зарум'яниться, додати дрібно нарізану цибулю і тушкувати до світло золотистого кольору. У м'ясо покласти подрібнений часник, і червоний мелений перець, гірчицю і сметану. Перемішати, закрити кришкою і готувати на слабкому вогні близько 25 хвилин. Подавати в гарячому вигляді. Для ...
    Читати далі

  • Закуска з лисичок

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Готова холодна закуска з лисичок - просто посипте її зеленню або цибулею - і насолоджуйтеся літнім смаком взимку! 1. Лисички почистити, добре промити під проточною водою. 2. Викласти в каструлю, додати масло, поставити на вогонь. 3. Довести до кипіння, додати сіль (добре посоливши), перці, часник і уварювати при слабкому кипінні близько години ....
    Читати далі

  • Чебуречікі

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Змішати борошно, окріп і сіль. Вимісити тісто. Для начинки змішати фарш зі спеціями, сіллю і подрібненим на терці або в блендері цибулею. Розкачати тонко тісто і вирізати з нього гуртки (я вирізала тарілкою) На одну половину кола покласти начинку і прикрити другою половиною кола. Зашіпнуть краю виделкою. Смажити на розпеченій сковороді з маслом ....
    Читати далі

  • Рулет м'ясний

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Яловичину вимити, відбити молотком, присолити, поперчити. У фарш додати яйце, цибуля, спеції, часник. На великій сковороді посмажити тонкий омлет (4 яйця + 1 1/2 ч. Л солі, 1 ч. Л. Цукру). Окремо посмажити гриби з цибулею і порубати дрібно. Зварити 2 морквини. Тепер складаємо: очеревину-гриби-омлет-фарш-морковь (ціла). Акуратно загортаємо, сколюємо шпажками, можна ...
    Читати далі

  • Завью пудіньш (Запіканка з тріски)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Рибне філе пропускають через м'ясорубку разом з розмоченим в молоці білим хлібом і луком, додають сирі яйця, сіль, перець, масу вимішують, викладають шаром на змащене жиром деко, посипають сиром або сухарями і запікають. При подачі нарізають на порційні шматки і поливають сметанним соусом з додаванням мускатного ...
    Читати далі

  • Курча відвареної з кокосовими горіхами (Антильські о-ви)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Курчати рубають на шматки, кладуть на сковороду і підсмажують на вершковому маслі разом з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Додають лютеницу, цукор, шафран, дрібно нарізаний зелений перець, трохи води, сік кокосового горіха, сіль і тушкують на слабкому вогні. Коли м'ясо стане м'яким, кладуть дрібно натерту м'якоть кокосового горіха і доводять блюдо ...
    Читати далі

  • М'ясо у власному соку таджицьке

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'якоть баранини нарізати невеликими шматочками по 25-30 р і змішати з ріпчастою цибулею, зеленню, сіллю і спеціями. М'ясо покласти на сковороду, закрити кришкою і припустити у власному соку до готовності. За буженинам можна додати помідори або томат-пасту. Окремо до м'яса подати овочеві салати, картопля, морква, ріпу.
    Читати далі

  • Риба тушкована з помідорами

    Другі страви  /  Страви з риби

    Нарізаю вугра невеликими шматочками обвалюють в борошні, обсмажую на олії разом з нарізування півкільцями цибулею і нарізування часником. Потім додаю білого вина, випарюють, додаю очищені помідори у власному соку і лавровий лист, тушу на повільному вогні півгодини. Перед подачею солю, перчу, додаю рубану петрушку, базилік.
    Читати далі

  • Локшина з м'ясом і помідорами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Помідори розчавити виделкою, додати яйця і перемішати. Фарш змішати з хлібної м'якоттю, цибулею, яйцем, спеціями і петрушкою. У скляну каструлю викласти локшину і покрити її м'ясним фаршем, зверху покласти помідорні масу. Посипати сиром і паприкою і запікати 18 хвилин. Дати постояти 5-10 хвилин перед подачею на стіл. За буженинам у фарш можна додати ...
    Читати далі

  • Томлені овочі з куркою - кожному по шматочку!

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Картоплю чистимо і, розрізавши навпіл, опускаємо в підсолену воду варитися. Поки картопля вариться трохи більше, ніж до напівготовності, готуємо наше "блюдо". Для цього беремо фольгу, змащуємо середину сметаною (або майонезом), і посипаємо каррі, чорним і червоним перців (можна використовувати суміш перців, природно) - кожен по своєму смаку. Ріжемо ...
    Читати далі