Ми рекомендуємо

  • Домашній маршмеллоу "Ягідна казка"

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Смородину промити, висушити і пробити в блендері. Протерти через сито. У смородинове пюре засипати желатин, ретельно перемішати. Цукор з водою довести до кипіння в каструльці, зменшити вогонь і варити, помішуючи 10 хвилин. Остудити трохи, додати смородину з желатином, ванілін і розмішати до повного розчинення желатину. Білки збити міксером ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Салат зі спагеті Borges "Весняний букет"

    Салати  /  Інші салати

    Печериці нарізати соломкою. Цибулю нарізати дрібно. Обсмажити на рослинному маслі печериці та цибулю, посолити, поперчити (я обсмажувала окремо і потім перемішала). Кабачки нарізати соломкою і згасити на вершковому маслі, злегка посолити. Морква вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Пекінську капусту дрібно нарізати. Спагеті Borges ...
    Читати далі

  • Солянка м'ясна

    Перші страви  /  Інші супи

    Ріпчасту цибулю нашаткувати, злегка підсмажити і тушити з томатом і маслом, підлив трохи бульйону. Огірки очистити від шкірки, розрізати на 2 частини і нарізати скибочками. М'ясні продукти (варені і смажені) можуть бути різні: м'ясо, шинка, телятина, нирки, язик, сосиски, ковбаса та ін. Їх слід нарізати тонкими скибочками, покласти в каструлю ...
    Читати далі

  • Пиріг "Щасливий"

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Дріжджі розпускаємо в теплому молоці. Додаємо сіль, цукор, вершкове масло, яйце. Всипаємо борошно і вимішуємо тісто, даємо постояти півтори години в теплому місці. Розкачуємо тісто і нарізаємо на довгі смужки чебуречних ножем (у мене вийшло 10 смужок). На середину кожної смужки викладаємо обсмажену фарш з цибулею. Потім смужку складовими ...
    Читати далі

  • шашлик зі справжнім димком з дев'ятого поверху, ну дуже смачний.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Захотілося мені зробити шашличку в міській квартирі, на своєму рідному дев'ятому поверсі. Та такого захотілося, щоб обов'язково з димком, та з натуральним, не плутати з штучним рідким "димком". Перелопатила весь інет, і як відомо "хто шукає, той завжди знайде". З вечора, за добу, мій чоловік замаринував м'ясо. На 2 кг. м'яса взяв 3 великих головки ...
    Читати далі

  • Холодний борщ селянский

    Інші  /  Інші рецепти

    Печений буряк очищають, шаткують, збризкують оцтом і залишають на 2-3 години. Сушені фрукти і картоплю, нарізану кубиками, варять окремо до готовності. Овочевий і фруктовий відвари охолоджують і з'єднують. Вводять в рідину варені фрукти, картопля, буряк, свіжі огірки, рубані яйця, сметану, заправляють сіллю, цукром і ставлять у прохолодне ...
    Читати далі

  • Суп із щавлю з рибою.

    Перші страви  /  Інші супи

    Щавель промити, нашаткувати, скласти в каструлю з вершковим маслом або маргарином, підсмажити, додати борошна, розвести водою. Рибу очистити, нарізати на шматки, посолити, запанірувати в борошні і обсмажити на маслі або маргарині з обох сторін і перекласти в киплячий бульйон. Зварити до готовності, заправити сіллю, покласти рубану зелень з підсмаженою ...
    Читати далі

  • брюссельська капуста з картоплею та яловичиною

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'ясо зварити разом з овочами (корінням петрушки, селери, морквою та цибулею). Потім додати нарізану картоплю, кочанчики капусти, сіль і кілька зерен коріандру, варити 10 хвилин. Перед подачею до столу покласти подрібнене м'ясо, відварені картоплю і капусту. Посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.
    Читати далі

  • Холодні яловичі реберця

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    З реберець знімають надлишок жиру, видаляють сухожилля, перев'язують ниткою і смажать у духовці 10-12 хвилин, поки м'ясо не загубить на зрізі червонуватий відтінок. Потім м'ясо охолоджують, нарізають дуже тонкими скибочками, злегка глазурують желе і прикрашають корнішонами, маринованою цибулею і зеленню.
    Читати далі

  • Паштет з гусячої печінки в ягідному желе «Святковий».

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. На 1 ст. ложці рослинного масла і коньяку обсмажуємо гусячу печінку і порізаний кубиками ріпчасту цибулю до повної готовності, солимо перчимо. Остужаем. 2. Желатин замочити згідно інструкції в 100 мл холодного бульйону. 3. У чашу погружного бленедера помістити злегка розморожену полуницю і журавлину, цукор залити 100 мл бульйону промолоти ....
    Читати далі

  • Щи з кабачків

    Перші страви  /  Інші супи

    У киплячу підсолену воду кинути очищені і нарізані дрібними кубиками моркву і корінь петрушки, нарізану кільцями зелена цибуля, варити 10 хв. Кабачки і картоплю очистити від шкірки і нарізати скибочками, картопля кубиками, додати все до вариться моркви з цибулею, додати вершкове масло. Щи підкислити лимонним соком за смаком, посолити, ...
    Читати далі

  • Утопенци

    Закуски  /  Ковбаси

    Готувати треба обов'язково в неокісляющуюся посуд. Спочатку утопенцев робили в глиняних горщиках, ну і я приготувала такий горщик. Можна робити в скляній банці. Надалі утопенци зберігаються (настоюються) в холоді. Тому, вибираючи посуд, майте це на увазі. Приготуємо маринад. Наливаємо в невелику каструлю оцет, масло і кладемо спеції ....
    Читати далі

  • Плов з курки по-турецьки

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Курку варять у підсоленій воді з корінням і цибулею до готовності. Промитий і висушений рис підсмажують в олії до прозорості і заливають бульйоном. Заправляють сіллю, перцем, додають родзинки, дають бурхливо прокипіти 10 хвилин, потім закривають каструлю і ставлять у водяну баню ще на 15 хв. Знімають м'ясо кісток, нарізають шматочками і обсмажують вмасле ....
    Читати далі

  • Паштет з печінки, запечений у солодкому перці

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Цибуля ріпчаста очистити. Печінка промити і пропустити через м'ясорубку разом з підготовленим цибулею. Шпинат і кріп промити, дрібно нарізати і змішати з отриманою масою, додавши натертий мускатний горіх і сіль. Перець вимити, розрізати уздовж навпіл, вибрати насіння і наповнити половинки приготовленої начинкою, укласти на деко або сковорідку ...
    Читати далі

  • Балиш (пиріг)

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    М'якоть баранини, нарізану кубиками, з'єднують з сирим рисом, цибулею, сіллю, перцем і водою. На сметані з маслом, додавши сіль і цукор, замішують здобне тісто і розгортають його в два пласта товщиною 1 см. Один пласт укладають на деко, кладуть рівним шаром фарш, на нього - тонко нарізане філе курки; начинку накривають другим шаром, ...
    Читати далі

  • Пиріжки із здобного тіста з кукурудзяною крупою.

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Я приготувала пиріжки з картоплею та грибами, а ще пиріжки з капустою, але я хочу докладніше зупинитися на приготуванні тіста. Змішайте перші 6 перерахованих інгредієнтів, доведіть до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи. Проваріть після закипання, помішуючи, до м'якості (щоб не хрустіли на зубах) Остудіть суміш до температури тіла. Потім ...
    Читати далі

  • Паста з м'ясними кульками, томатами і зеленим горошком

    Другі страви  /  Паста

    Фарш змішати з подрібненою цибулею, яйцем, посолити і поперчити. Злегка відбити фарш і сформувати невеликі кульки (діаметром 2-2,5 см.). На розігрітій з маслом сковороді обсмажити кульки з усіх боків, зменшити вогонь і потримати до готовності під кришкою періодично помішуючи. Пасту відварити у великій кількості підсоленої води до стану ...
    Читати далі

  • Плов з кальмарами

    Другі страви  /  Страви з морепродуктів

    Рис добре промити. Кальмари обшпарити, очистити і нарізати маленькими кубиками. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати і обсмажити з кальмарами на рослинній олії, посолити, додати спеції. Морква, очистити, нарізати! дрібною соломкою. У казані або в каструлі з товстим дном сильно розігріти олію, потім висипати в казан нарізану ...
    Читати далі

  • Курник по-Фомінського

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Приготувати начинки: 1. Капусту нашаткувати, викласти на сковороду, залити окропом і тушкувати до м'якості і повного випаровування води. Посолити, посладіть, додати вершкове масло і роблення варені яйця, добре перемішати. 2. Посмажити цибулю, додати фарш - смажити до повної готовності фаршу, посолити, поперчити, додати панірувальні сухарі ...
    Читати далі

  • Салат "Пінгвін"

    Салати  /  Інші салати

    Всі інгредієнти викладаємо на блюдо щоб за формою було схоже на "дзвіночок", після кожного шару робимо сіточку з майонезу. Викладаємо в такій послідовності-курка, груша, жовток, кукурудза, обсмажені гриби з цибулею і покриваємо салат зверху і з боків натертим білком Тепер займемося прикрасою салату. Для зручності можна вирізати ...
    Читати далі

  • Суп з фрикадельками

    Інші  /  Інші рецепти

    Що таке суп з фрикадельками? Це - правильно, добре і смачно. А ще просто. Я його ніжно люблю з дитинства. Завжди мене цей суп веселив. Власне почистив трохи картоплі, нарізав її брусочками і відправив варитися. Можна і без картоплі, але це данина традиціям - все таки суп :) А тим часом спорудив фарш з курячого філе, замоченою в молоці ...
    Читати далі