Ми рекомендуємо

  • Гороховий суп.

    Перші страви  /  Супи-пюре

    Відварити курку в підсоленій воді. Витягнути курку з бульйону. Бульйон процідити. У каструлю, де готуватиметься гороховий суп, налити 3 склянки бульйону курячого, довести до кипіння і висипати горох. У суп гороховий я беру гороху у співвідношенні 1 до 3 частин. Варила горох 40 хвилин. Прямо в каструлі розбила горох блендером прогружним до однорідної ...
    Читати далі

Ви шукали: пахлава

  • Рулет горіховий з лаваша. А-ля Пахлава.

    Вироби з тіста  /  Печиво та інша дрібна випічка

    1. Горіхи змолоти в м'ясорубці, змішати зі 100гр. цукрового піску, за буженинам можна додати мелений кардамон. 2. Лист лаваша розстелити на столі, рясно змастити вершковим маслом і присипати по всій поверхні горіховою сумішшю. Покласти на горіхову суміш, по всій поверхні, маленькі шматочки вершкового масла. 3. Згорнути лаваш у вигляді рулету, ...
    Читати далі

  • Баклава або пахлава з тіста філо.

    Десерти  /  Торти

    Баклаву викладати на протвень шарами. Протвень у мене великий, поетoму я брала по два аркуші на кожен шар. Приготувати пензлик. Для начинки змішати горіхи, паніровчную борошно і корицю. Вершкове масло розтопити. Перший шар тіста викласти так, щоб можна було підняти бортики. Отже, починаємо слоіть баклаву. Шар тіста промазати щедро ...
    Читати далі

  • Пахлава з горіхами і цукатами "ЛАЗЗЕТ" "

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги


    Читати далі

  • Пахлава з тіста філо - блюдо гідне палацу падишаха!

    Десерти  /  Тістечко

    З вечора тісто філо з морозилки перекладаємо в холодильник. :) На наступний день спочатку варимо сироп. Для цього в каструльку або ковшик наливаємо склянку води і засипаємо дві склянки цукрового піску. Помішуємо. Коли цукор майже розчинився - кладемо ст. ложку меду і заливаємо рожеву воду або сироп. Ці інгредієнти надають запах і їх відсутність ...
    Читати далі

  • Пахлава зі сметаною

    Десерти  /  Інші десерти

    Тонко розкатані листи листкового тіста укладають стопкою на деко. Кожен п'ятий аркуш оббризкують розтопленим вершковим маслом, змішаним зі сметаною, а кожен десятий, крім того, посипають рубаним мигдалем і лісовими горіхами. Підготовлену пахлаву випікають, охолоджують і просочують гарячим сиропом (1 склянка цукру на 1 склянку води) ....
    Читати далі

  • Пахлава медова з горіхамі

    Десерти  /  Інші десерти

    Молоко підігріті. Воно має буті комфортної температури. Додати в него дріжджі и цукор. Добрі розмішаті до розчінення дріжджів. Накритий опару рушником и поставіті в теплі місце. Я розігріваю на мінімальній температурі духовку и ставлю туди опару .. Через 10 хвилин опара винна підійті шапочкою. Збіваємо яйця, додаємо в них розм'якшення масло, ...
    Читати далі

  • Мілін, Болгарський пиріг за 30 хвилин з бонусом

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Вирішила перевірити вийде у мене приготувати дуже смачний пиріг за 30 хвилин, та вийшло і плюс ще солодкий бонус. Увімкніть духовку на 200гр. і після цього приступаємо до приготування начинки. Розімніть виделкою бринзу, додайте нарізаний кріп і в'ялені помідори, все об'єднайте, начинка для пирога готова. Змастіть форму для пирога маслом ....
    Читати далі

  • Швидкий рулет з листкового тіста "пахлава"

    Вироби з тіста  /  Рулети

    розкачати вмести два пласти тіста, збити яєчні білки з цукром 5ст. л, подрібнити горіхи, додати до них корицю і цукор 5ст. л. Змастити пласт збитим яйцем, посипати горіхами, загорнути акуратно в рулет, змастити жовтком і в духовку на 30 хв / 150 ° С, дістати з духовки і змастити медом.
    Читати далі

  • Торт-безе "МАРКІЗ"

    Десерти  /  Торти

    Див. Покроковий опис
    Читати далі

  • пахлaва

    Інші  /  Інші рецепти

    тісто. 1л молока теплого туди 40гр дріжджів 300гр сл масла і 2 яйця борошно скільки піде тісто вийти м'яке його треба накрити і поставити в тепле місце на 30 хвилин. А цим временим готуємо начинку 500гр волоських мелених горіхів і 600гр сахорного піску і 1 ванілін коли тісто підійде ділимо його на 5 частин і розгортаємо і кожен шар змащуємо ...
    Читати далі

  • Фісташкове пиріг на швидку руку "Шрек, заходь в гості"

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    2 жовтки збити з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Фісташки перемолоти блендером, додати до яєчно-масляної суміші, змішати, додати борошно і ванільний цукор. Начинка готова. Розкачати листкове тісто. В даному випадку я навмисно порушувала шаруватість тіста, тому розкачувала не в одну сторону, а вздовж і впоперек. Робила я це, щоб пиріг ...
    Читати далі

  • Жалюгідна подоба баклави (пахлави), без сиропної просочення, але з безе, горіхами і родзинками ...)))))

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    Заздалегідь перебрати, вимити, обсушити родзинки. Горіхи викласти на дошечкі і кілька разів пройтися по ним качалкою-поламати, але не дрібно-у виробі вони повинні відчуватися, так би мовити, "на зубок". Тепер тісто: борошно висипати в глибокий посуд і перетерти з маслом в крихту, зробити ямочку + сметану + сіль, сода + 4 жовтки (білки поки "відпочивають" в холодильнику). Замісити ...
    Читати далі

  • Бурекас з рубаною яловичиною і печеними баклажанами

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Насамперед слід розморозити тісто філо. Розморожувати його слід на верхній полиці холодильника, не менш 12:00. Можна, звичайно, розморозити і при кімнатній температурі протягом 2х-3х годин, але тоді є ризик, що деякі листи будуть склеєні і згодом порвуться. Отже, тісто розморожується, справа за начинкою ..... Баклажани вимити, ...
    Читати далі

  • рулет "Г.Берига зубки"

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Просійте необхідне за рецептом кількість борошна в миску. Додайте щіпку солі, перемішайте. Зробіть в центрі борошняної гірки лунку і додайте туди всі рідкі компоненти тіста: тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло -замешівать тісто Замішане тісто викладіть на подпиленний борошном дошку і ретельно вимісіть протягом 7 - 10 хвилин до ...
    Читати далі

  • Ічлі Кефтиу

    Другі страви  /  Біфштекс

    Ічлі кофті (котлета з булгура з начинкою) - незвичайне блюдо турецької кухні. Напевно, це єдине блюдо, яке сподобається всім без винятку. 1. Булгур залити окропом на 5-10 хв. 2. Додати до булгур манку, яйце, чебрець, сіль, чилі і томатну пасту, фарш. Замісити тісто. За необхідності додати води. 3. Начинка. Цибуля ріпчаста нарізати ...
    Читати далі

  • ШЕКЕРБУРА

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Представляю вашій увазі випічку, яка дуже популярна у нас в Азербайджані. Шекербура прийшла до нас з глибини століть, також як і знаменита пахлава, і шекерчурек, і шоргогал, і бадамбурі. Корінь назви шекербури - "шекер", що в перекладі з азербайджанської означає "цукор, солодкий". Робота, правда, трохи копітка. І зазвичай ееделают ...
    Читати далі

  • Пиріг з фісташкової начинкою

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    Молоко - 1 ст. л. 2 жовтки збити з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Фісташки перемолоти блендером, додати до яєчно-масляної суміші, змішати, додати борошно і ванільний цукор. Начинка готова. Розкачати листкове тісто. В даному випадку я навмисно порушувала шаруватість тіста, тому розкачувала не в одну сторону, а вздовж і впоперек. Робила ...
    Читати далі

  • Азербайджанські Бадамбура (ФМ Національні святкові страви. Азербайджан)

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Начинку треба приготувати заздалегідь. Очищений мигдаль підсушити, перемолоти і перемішати з цукровим піском. Додати кардамон по-смаку. Для опари в теплому молоці розчинити дріжджі. Додати цукровий пісок, щіпку солі і борошно. Гарненько розмішати масу. Вона повинна вийде консистенції густого йогурту. Поставити опару в тепле місце. У миску ...
    Читати далі

  • Мутакі (Подорож в Баку)

    Десерти  /  Печиво  /  Печиво на сметані

    Начинка: Горіхи подрібнити. Бажано порубати ножем. Ретельно Змішати з цукровим піском і кардамоном. Тісто: Масло (маргарин) розм'якшити, додати сметану, борошно і вимісити тісто до помірної крутизни та однорідності. Розділити його на 6 частин. Кожну частину розкачати в коло діаметром ок.30 см завтовшки 1 мм. Коло розділити на 10 секторів ...
    Читати далі

  • Святковий кекс до 9 Травня з родзинками, горіхами, збитими вершками і полуницею!

    Вироби з тіста  /  Кекси і мафіни

    Яйця збити з цукром до стійких піків. Додати сметану і масло, продовжуючи збивати. Борошно змішати з розпушувачем і ванільним цукром. Додати до рідкої суміші і збивати до однорідності. Додати терті волоські горіхи і родзинки. Форми для випічки змастити маслом і присипати пелюстками фундука або мигдалю. Тісто викласти у форми і зверху ...
    Читати далі