Ми рекомендуємо

  • Тістечко-картопля "вмятинка" "

    Почнемо з м'ятного сиропу: заливаємо м'яту 200 мл окропу і залишаємо на 1:00. Гілочки виймаємо, проціджуємо, додаємо цукор і кип'ятимо на середньому вогні поки сироп не почнеться густіти. (близько 10 хвилин) Печиво розламуємо в крихту зручним для Вас способом (я використовувала блендер). 2 печеньки я поламала більш великими шматочками. Якщо будете використовувати ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Перець консервований в томаті

    Закуски  /  Інші заготовки

    Перці очистити від плодоніжок і насіння, нарізати на 4-5 частин уздовж; Помідори очистити від плодоніжок і пропустити через м'ясорубку з крупними гратами разом з часником і двома болгарськими перцями; Цибулю порізати півкільцями, зелень нашаткувати; У великій каструлі змішати томатну пасту з сіллю, цукром, приправами, зеленню, маслом, цибулею - довести ...
    Читати далі

  • Плавлений сир з шинкою в горщику

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Хоча здається, що там багато клопоту, рецепт зовсім простий. Якщо готувати більше, ніж 1 порцію, краще все підготувати спочатку, інакше багато чого можна зробити під час приготування. І так. Спочатку наливаємо масло на дні горщика і розмішуємо з дрібно нарізаною цибулею і часником. (Сльози вважаються приправою). Кладемо в духовку (150-200 град.) На 5-6мінут, ...
    Читати далі

  • Шашлик на будь-який смак або відкриття осінніх дачний вихідних.

    Другі страви  /  Шашлик  /  Шашлик з ківі

    Відразу обмовлюся, рецепт овочів, мов і свинини брала у Сталика Ханкішіева. 1. Овочі порізати, посолити і додати часник. Залишити хвилин на 30. Потім нанизати на шпажкі- баклажан-перець-помідор-кабачок-лук і так далі. І загорнути в сальник в цілях запобігання від втрати цінних соків і ширшого обміну смаками та ароматами між овочами ....
    Читати далі

  • Пісний борщ з грибами, чорносливом і грибними вушками. Тест-драйв VITEK

    Перші страви  /  Борщ  /  Пісний борщ

    Тема Супи у мене закінчилася, але свою модель мультиварки VITEK VT4205BK я отримала з запазданіем, а поділитися приготованими рецептами хочеться. Мені подарували книгу рецептів української кухні і цей борщ привернув мою увагу, вирішила приготувати в мультиварці. Гриби необхідно залити холодною водою на ніч. Відварюєте гриби і готовий грибний ...
    Читати далі

  • Пироги "Кораблі"

    Інші  /  Готуємо з дітьми

    Підготуємо тісто. Просійте борошно, додайте сіль. Помістіть борошно з сіллю в чашу комбайна і перемішайте. Додайте холодне масло і знову перемішайте. Далі додайте крижану воду, по 1 ст. ложці. Отримане тісто сформуйте в дві кулі і помістіть в холодильник на 30 хвилин. Тепер займемося начинкою. Моркву і цибулю поріжте на кубики ....
    Читати далі

  • Рибні котлети по-астраханських

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Подивився наявні рецепти рибних котлет, і прийшов до висновку, що в них не вистачає родзинки. Пропоную рецепт, який використовую сам. Умовно назвемо його по-астраханських. А в цьому місті толк в рибних стравах знають! Отже, беремо рибу, бажано змішати 2 види: 1 - більш цінний (наприклад, сазан або товстолобик), 2 - попроще (щука, сом). Варіанти ...
    Читати далі

  • Чебуреки "дешево і сердито"

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Отже, готуємо тісто: Жовток солимо, додаємо води, щоб вийшло близько 120 грам, додаємо перець за смаком, ретельно перемішуємо. Тісто виходить пластівцями, додаємо масло, вимішуємо тісто, викладаємо в целофан і залишаємо на 40-60 хв. Приступаємо до підготовки начинки, є два способи корисний і швидкий: Швидкий: 10 середніх картоплин ...
    Читати далі

  • Курячий супчик

    Перші страви  /  Інші супи

    Підготовленого і нарізаного на порційні шматки курчати скласти в каструлю, залити 0,5 л води, довести до кипіння, посолити, поперчити і варити до готовності. Лук-порей ретельно вимити, дрібно нарізати, обсмажити в половині вершкового масла. Коли курча звариться, м'ясо вийняти з бульйону і остудити. Бульйон процідити, знову поставити на вогонь, ...
    Читати далі

  • Борщ від Віллі Токарева

    Перші страви  /  М'ясні

    велику каструлю залити 4-5 літрів води. Покласти в каструлю м'ясо (яловичина, баранина, свинина). Одночасно в пристосування для варіння спецій (сито) насипати ст. ложку чорного перцю-горошку, і все кип'ятити 3-3,5 години. Каструля повинна бути великою, щоб не виймаючи м'ясо, можна було помістити всі інгредієнти і довести до готовності. В цьому...
    Читати далі

  • Рибна закуска до міцної випивки

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Відібрати з наявних кілька великих, хороших, що не пророслих цибулин. Ретельно очистити від сухої шкірки. Нарізати тонко (2-3 мм) півкільцями. Скласти в друшлаг. "Потоптатися" лук дерев'яним товкачем так, щоб не залишилося жодної не придавленій стружки. Обдати окропом. Дати воді стекти і обдати ще раз. Рясно обсипати сумішшю ...
    Читати далі

  • кіббі з 2х фаршів з горіхами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    шматок молодої яловичини (без жилок і жиру) перетворити на дрібний фарш і обсмажити його з дуже дрібно нарізаною цибулею (подрібнити у блендері) і оливковою олією коли сік майже впоратися додати туди подрібнені горіхи (але не перетерті в пил), посолити, закинути мелені спеції дуже старанно "збити" масу рукою і, прикривши плівкою, відставити ...
    Читати далі

  • Смажений тофу під карамельним соусом.

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    1. Тофу розпакуйте, злийте рідину і загорніть його в три шари паперового рушника, покладіть під гніт. щоб вся рідина вбралася. 2. Приготувати маринад. Для цього потрібно дрібно порізати цибулю, змішати з соєвим соусом, вином і 1ст. л. цукру. 3. Вийміть тофу з паперу і наріжте брусочками. Покладіть в маринад хвилин на 10. 4. Приготувати часникові ...
    Читати далі

  • "М'ясне асорті в соусі"

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Я готую цю страву, коли в холодильнику збирається потроху різного м'яса. Докуповую шматок індички, знімаю з нього м'якоть, ріжу соломкою і обсмажую на сковороді до готовності. Окремо по черзі, нарізаю соломкою і обсмажую на сковороді до готовності свинину, яловичину, філе курки. Змішую всі види м'яса в сотейнику, доливаю 200г сметани, ...
    Читати далі

  • щавельного суп

    Перші страви  /  Інші супи

    Беремо каструлю літрів на 4-5. Наливаємо води, кидаємо нарізане м'ясо середніми шматками, щоб варилося швидше. Солимо, перчимо відразу! Мета: м'ясо придбає аромат. Коли м'ясо закипить, знімаємо пінки. Варимо м'ясо хвилин 30. Поки м'ясо вариться, натираємо моркву на середній тертці, режим картопля квадратиками (розмірами з мізинець), режим дрібно цибулю, режим ...
    Читати далі

  • Борщ український з галушками

    Перші страви  /  Інші супи

    Приготування борщу: Налити в каструлю воду і поставте на вогонь, поки вода трохи нагрівається ріжемо м'ясо або печінку і шаткуємо капусту, нарізаємо тоненькими полуполосочкамі буряк (дуже важливо, щоб полосочки були однаковими і не великими, щоб добре присмажився потім) і маленькими кубиками морква, а також дрібно рубаємо цибулю. У майже закіпающаю ...
    Читати далі

  • Сир + Кунжут + IDEAL соняшниковий з ароматом лісового горіха

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Адигейський сир залиште під пресом на 1-3 години - щоб максимально видалити з нього воду. Збийте яйце з 1 чайною ложкою води. Змішайте сіль, панірувальні сухарі, кунжут. Кожен шматочок сиру занурте в яєчну суміш, обваляйте в сухарях і кунжуті. Розігрійте масло IDEAL соняшниковий з ароматом лісового горіха на середньому вогні, швидко обжарьтесир ...
    Читати далі

  • Пиріг з осетриною

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Осетрину ошпарюють, зачищають, укладають ланками в посуд, підливають воду, додають сіль і припускають. Ланки нарізають на шматки товщиною 0,5 см. Опарноє дріжджове тісто ділять навпіл і після расстойки розкочують два великі пласта. Пласт посипають борошном, скачують на качалку, перекладають на змащене маслом деко, покривають шаром нарізаних ...
    Читати далі

  • Риба, фарширована гречаною кашею, запечена

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Очистити цілу рибу, відрізати голову близько плавників, вийняти нутрощі, не розрізаючи черевця. Рибу ретельно промити, протерти рушником усередині черевця, посолити і начинити гречаною кашею, змішаної з підсмаженою цибулею і вареними рубаними яйцями. Зверху рибу посипати перцем і обваляти в борошні, обсмажити на сковороді з маслом і поставити в ...
    Читати далі

  • суп локшина з куркою і сочевицею

    Перші страви  /  Інші супи

    замочимо сочевицю нехай постоїть поки буде варитися курка, знімаємо пінку і хай вариться собі наша курочка, я окремо варю сочевицю бо бульйон від неї чорніє, коли курка напівготовому кладу картоплю, засмажуєте цибулю для заправки. роблю тісто для локшини, розкочують тонку корж і нарізаю тонко-тонко лапшічку, все і локшина готова, тепер в готовий ...
    Читати далі

  • Запечені печериці

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Гриби очистити. Відокремити ніжки і дрібно їх нарізати. Пшеничну крупу злегка обсмажити без масла. Розігріти духовку до 200 ° С. З плавленого сиру вирізати кружальця за кількістю капелюшків печериць. Залишився сир нарізати, змішати з пшеничного крупою, зеленню, яйцем, цибулею і подрібненими ніжками грибів. Посолити і поперчити. Покласти капелюшки печериць ...
    Читати далі