Ми рекомендуємо

  • Ще не Окрошка, але вже не Довга. Азербайджан і Росія.

    Перші страви  /  Холодні

    Рис потрібно добре промити в крижаній воді і відварити до стану аль-денте. Яйця вимити і зварити круто. Остудити під струменем холодної води, очистити і натерти на крупній тертці. Шпинат, м'яту і кріп так само потрібно вимити, а потім обсушити і дрібно нарізати. У глибоку миску або каструльку вилити кисле молоко. Додати яйця, зелень і рис ... далі ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Форель фарширована гранатом і волоськими горіхами

    Другі страви  /  Страви з риби

    Давненько виношувала ідею зробити рибу в грузинському варіанті. А вчора мене підштовхнуло до здійснення моєї задумки "Короп по-німецьки" у виконанні кулінара kylinarkat. У рецепті по-грузинськи пропонується приготувати таким чином судака, але в магазині він був такий НЕ Симпатишно і сумний, що я вирішила використовувати форель карельську. Дуже ...
    Читати далі

  • Обід від Бріджит Джонс (Дуель "Кинокулинария")

    Другі страви  /  Стейк  /  Стейк з тунця

    Бріджит для свого святкового обіду використовувала рецепти з кулінарної книги Марко П'єра Вайта. Суп-велюте із селери. Як ми пам'ятаємо, суп у Бріджит вийшов синім, через те що вона поклала в бульйон для аромату перев'язаний синьою ниткою пучок овочів. Постараємося уникнути цієї помилки - нитки використовуємо білі або не використовуємо зовсім ....
    Читати далі

  • Міні-запіканка з картоплі з м'ясом і солодким перцем

    Другі страви  /  Запіканка  /  Запіканка з фаршем

    Відварити очищену картоплю (можна в мундирах). Злити воду, пюрировать будь-яким зручним для вас способом. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком і буженинам. М'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку. Додати дрібно тертий сир, сіль, перець, кріп, коріандр, чабер, майоран, петрушку. Все добре вимішати. Солодкий перець запекти в духовці, відпарити ...
    Читати далі

  • Котлети рубані, рибно-вівсяні

    Другі страви  /  Страви з риби

    Соковиті, смачні, ароматні та корисні рибні котлети-прекрасний варіант робочого обіду. Їсти їх можна без гарніру і навіть без хліба. 1. Цибулю і моркву очистити, помити і обсушити. Лук нашаткувати дрібно і тонко, а моркву натерти на середній тертці. Злегка обсмажити на маслі, не допускаючи сильної засмажені. 2. Рибу обробити на чисте філе ітяжелий ...
    Читати далі

  • Кундюми (кундуми, кундюбкі).

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Сухі гриби замочити, відварити, дрібно нарізати, обсмажити з цибулею. Змішати гриби з розсипчастим рисом, дрібно рубаним яйцем і маслом. У окропі розчинити сіль і масло. Отриману рідину влити в борошно. Швидко замісити досить круте, але м'яке тісто. Остудити трохи, накрити, дати відпочити. Тісто розкачати дуже тонко, без борошна, воно не ...
    Читати далі

  • Фарширований болгарський перець в томатному супі

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Перець очистити від насіння і плодоніжки. Промити. Обсушити. Відварити в киплячій воді 5 хвилин. Охолодити. Рис відварити до напівготовності. Цибуля ріпчаста нарізати дрібним кубиком. Половину обсмажити на олії до утворення золотистої скоринки. Гливи дрібно порубати, обсмажити на олії 15 хвилин, разом з цибулею. Додати у фарш ...
    Читати далі

  • ГОЛУБЦІ з осетрини

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Починаємо з начинки. Для цього цибулю та гриби нарізати дрібними кубиками й обсмажити на рослинному маслі. Помідор надрізати навхрест, на 1-2 хв опустити в окріп, очистити від шкірки і насіння. Потім теж нарізати кубиком і додати в гриби з цибулею. Все це посолити і посипати перцем, тушкувати на повільному вогні 15-20 хв. Капустяний лист обшпарити ....
    Читати далі

  • Паелья (іспанський плов)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Влити в каструлю один літр підсоленої води, покласти туди телячі кістки, голову, хребтовую частину і шкіру від риби, додати зелень і варити на слабкому вогні. У сковороду кинути половину (40 г) шпику (дрібно нарубаного) і розтопити його разом з рослинним маслом. Курку нарізати на дрібні частини, обсмажити з сіллю. Потім влити 0,5 склянки води ...
    Читати далі

  • М'ясна запіканка з картоплею

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Цибулю дрібно порубати, змішайте з фаршем, посоліть. Поперчіть. Картопля і сир натріть на крупній тертці. Для того щоб картопля не потемнів. Додайте до нього 2 ст. л. сметани. У картопляну суміш додайте яйця, посоліть. Перемішайте. Змастіть чашу мульттіваркі вершковим маслом (смальцем). Викладіть на дно половину картопляної маси, потім фарш ...
    Читати далі

  • Рибний пиріг з брокколі

    Вироби з тіста  /  Пироги  /  Пиріг з капустою і рибою

    Сир, рослинне масло, яйця змішати в окремому посуді. Борошно і розпушувач змішати в іншому посуді. Змішуємо сирну суміш з борошняною. Якщо використовуєте соду, тоді погасите її оцтом і введіть в отриману суміш. Замісити м'яке тісто. Приготувати начинку: Рис відварити в підсоленій воді Брокколі відварити протягом 5 хвилин, воду злити ....
    Читати далі

  • Мідії, як їх їдять в Голландії, але з моїм соусом на італійський (кавказький) манер

    Другі страви  /  Страви з морепродуктів

    Добрий день, весела хвилинка! Мідії замочити в холодній воді, позбавити від "бороди" і черепашок. Мідії повинні закритися, якщо не закриваються, потрібно постукати і попросити закритися. Якщо мідія жива, вона вас почує і закриється, якщо ні, значить вона мертва і її необхідно викинути (!) В щироким каструлі обсмажити кубики бекону з добавденіем оливкової ...
    Читати далі

  • Млинці "Неженка" з начинкою

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Масляна - а значить пора пекти млинці! Поділюся рецептом млинців, яким користуюся вже багато років і своєї улюбленої начинкою до них! Тісто для млинців «вивудила» з книги рецептів, начинку запозичила у подруги. Знову ж не претендую на першість - може бути, хтось вже так готує, на сайті стільки супер-кулінарів (абсолютно щиро це кажу!), ...
    Читати далі

  • Лобіо по-бакинських

    Інші  /  Інші рецепти

    Дуже важливо правильно зварити квасолю. Чи не замочувати! Не варити по 6-8 годин, як іноді рекомендують! Отже: квасоля перебрати, добре промити, висипати в каструлю ємністю не менше 3 л, залити холодною водою на палець вище квасолі і поставити на сильний вогонь. Як тільки квасоля закипить - влити 1 склянку холодної води. Повторювати цю процедуру дотех ...
    Читати далі

  • Радянський суп з консервованої горбуші на новий лад (звичайно варіант)

    Перші страви  /  З риби і морепродуктів

    У недалекі 80-е такий суп варили в кожній родині по кілька разів за рік, а то й за місяць, якщо, звичайно, вдалося вхопити рибний замовлення. Шпроти, печінка тріски, оселедець у винній заливці, кальмари в баночці, ікра в жестяночке, і обов'язково баночка горбуші у власному соку. (Хто ще згадає, що було в рибному замовленні?) І варили супчик-п'ятихвилинку, ...
    Читати далі

  • Курячі "барила" в кабачковий човниках (або фаршировані кабачки)

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Курячу грудку звільняємо від шкіри і кісток. 1 \ 3 частина філе ріжемо маленькими кубиками (0,5-0,7 см), 2 \ 3 філе розмелюємо у фарш блендером або через м'ясорубку. Половину цибулини, часник, морква, перець болгарський подрібнюємо в блендері. Помідор очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо дрібними кубиками. З банки з кукурудзою зливаємо рідину. Імбир ріжемо ...
    Читати далі

  • Голубці по-турецьки

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Листя капусти середнього розміру отпаривают протягом декількох хвилин (Вони повинні стати м'якими і легко згортатися), обдають холодною водою і зціджують її. Варену баранину пропускають через м'ясорубку. Змішують з відвареним сухим рисом, тушкованим у вершковому маслі ріпчастою цибулею, замоченим і віджатим білим хлібом, зеленню петрушки, сіллю ікрасним ...
    Читати далі

  • Шашлик по-Карський

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Ниркову частину баранини обмити, зачистити, зрізавши сухожилля, зробити надрізи, щоб під час смаження шматки баранини не стягувати, і нарізати по одному шматку (250 г) на порцію. Нирки також обмити і розрізати навпіл. Підготовлені баранину і нирки скласти в посуд, посолити, посипати перцем, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і зеленню петрушки, ...
    Читати далі

  • Оладки (для kuch)

    Вироби з тіста  /  Млинці та оладки

    Кількість кефіру і борошна залежить від Вашого буженина, тобто скільки ви хочете приготувати оладок. Наливаєте в мисочку кефір, потім насипаєте борошно, додаєте яйце, цукор. Замішуємо тісто так, щоб воно вийшло густоват (не як на млинці). Потім додаєте розпушувач (0,5 ч. Ложки), тушкуйте соду оцтом (соди 1/4 ч. Ложки), додаєте 3 ...
    Читати далі

  • Картопля по-французьки

    Другі страви  /  Інші гарніри

    1. Картоплю відварити в мундирі. Цибуля, часник і солодкий перець нарізати кубиками. 2. Кукурудзу з перцем, цибулею і часником обсмажити в олії, влити вершки і уварити. 3. Нарізану петрушку, гірчицю і сир додати до овочів. 4. Картоплини розрізати. Половину очистити, потовкти і змішати з сирною масою. Посолити, поперчити, посипати щепоткоймускатного ...
    Читати далі

  • Пиріг рибний.

    Вироби з тіста  /  Пироги  /  Пиріг з мойвою

    Посмажити рибу цілком відокремити філе від кісток. Нарізати цибулю кубиками й обсмажити. Філе нарізати дрібно, змішати з цибулею, посолити за смаком. Тісто розділити навпіл, розкачати в два квадрата толщенной 3-5 мм. Нижній квадрат викласти на змащене олією деко і вкласти на нього начинку накрити зверху другим квадратом і закріпити покрали ....
    Читати далі