Ми рекомендуємо

Ви шукали: бозбаш

  • "Бозбаш"

    Перші страви  /  М'ясні

    Нарізати м'ясо середніми шматками. Замочити у воді для очищення від крові (15-30 хв.). Після поставити на вогонь в достатній кількості води, варити до появи пінки. 1 воду злити. Попередньо замочити горох в теплій воді на 2:00. Якщо є готовий горох в консервних банках, ще краще. Очистити картоплю і в разі якщо він великий розділити ...
    Читати далі

  • Парча бозбаш

    Перші страви  /  М'ясні

    1. У каструлю покласти порційну баранину і цибулину цілком. Води-що б покрила м'ясо на 5 см. Зняти пінку, хвилин через 30 додати нохуд. Від нохуда теж зняти пінку. Варити при слабкому кипінні! Бульйон повинен бути прозорим. 2. Хвилин за 30 до готовності додати картоплю цілком, аличу (або очищені, натерті помідори). 3. За 5 хвилин до відключення, прибрати ...
    Читати далі

  • Кюфта - бозбаш

    Перші страви  /  М'ясні

    Представляю вашій увазі ще одне дуже популярне блюдо нашої національної кухні - це кюфта-Бозбаш. Ця страва добре тим, що подається на стіл і як перше, і як другу страву, т. Е. Воно настільки ситне, що зазвичай після нього вже можна подати хіба що добре заварений чай з варенням. Отже, для початку нам потрібно з вечора залити горохнут ...
    Читати далі

  • Кюфта-бозбаш

    Перші страви  /  Інші супи

    З вечора замочити горох. Поставити кипіти у великому кол-ве води. Пропустити через м'ясорубку м'ясо і цибулю, додати яйце, рис, сушену м'яту, посолити і поперчити (краще все необхідне у солі додати в м'ясо, щоб кульки в процесі варіння не розвалювалися). Гарненько вимісити фарш і сформувати кульки, поклавши в кожен по одній сливі ....
    Читати далі

  • Кюфта-Бозбаш

    Перші страви  /  М'ясні

    З м'яса, цибулі і рису замішуєте однорідну масу (не забудьте сіль і перець, і трохи куркуми). Картопля очищаєте, залишаєте цілим. Можна і розділити на 2-частини. Промийте сушені. аличу. Якщо у Вас горох сушений, то його треба заздалегідь поставити з ночі в воду, а на ранок зварити до напівготовності. У каструлю налийте 1 літр води і поставте її на вогонь ....
    Читати далі

  • Кюфта-парчі Бозбаш

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    на ніч замочують горох, на ранок варять до готовності в окремому посуді. -------------------------------------------------- -------- варять реберця до готовності. кістка повинна відійти від м'яса (не забуваємо прибрати пінку) .- ------------------------------------- ---------------------- поки реберця вариться пропустити через м'ясорубку м'ясо, цибулю. приправити ...
    Читати далі

  • Бозбаш єреванський

    Інші  /  Інші рецепти

    Баранину промити, розрізати на шматки, залити холодною водою і варити до готовності. Картоплю нарізати часточками, цибулю - півкільцями. Яблука очистити від серцевини і розрізати на чотири частини, чорнослив нарізати соломкою. У проціджений бульйон покласти попередньо замочений на 6-8 годин горох і варити майже до готовності. Потім додати ...
    Читати далі

  • Бозбаш

    Перші страви  /  Інші супи

    Промиту баранину нарізати або нарубати на шматки вагою 30-40 г, покласти в каструлю, залити водою так, щоб вона тільки покрила баранину, посолити і, накривши каструлю кришкою, варити на слабкому вогні, знімаючи піну. В окремій каструлі поставити варити перебраний і промитий горох, заливши його 2-3 склянками холодної води. Варити горох на слабкому вогні ....
    Читати далі

  • Суп-Бозбаш

    Перші страви  /  М'ясні

    Баранину розрізати на шматки вагою 30-40г., Опустити в холодну воду і довести до кипіння на Слобо вогні. додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і варити до гттовності 40 хвилин на слабкому вогні. За 15 хвилин до закінчення варіння покласти в бульйон картоплю, розрізаний навпіл (а якщо дрібний, то цілком). Свіжі помідори, стручкову квасолю, баклажани, ...
    Читати далі

  • Кюфта-бозбаш

    Перші страви  /  Інші супи

    Береться фарш (телятина або баранина, в даному випадку телятина) в нього додаємо цибулька, зелень (кінза), сіль, перець і трохи рису, все перемішуємо. робимо кульки (розмір більше ніж у тефтелек) і в кожну закладаємо аличу. в киплячу воду або бульйон, додаємо горох нут (окремо зварений, попередньо замочую на ніч) закидаємо "кульки", ...
    Читати далі

  • Бозбаш "Єреванський"

    Перші страви  /  Інші супи

    Баранячу грудинку промити, нарізати на шматки вагою 100-125г і зварити бульйон. У процежанний бульйон положітьгорох і варити до готовності: додати картоплю, м'ясо, обсмажений лук і томат-пюре, промитий чорнослив, яблука, сіль, перець і варити суп ще 10-15 хвилин. Подавати з дрібно нарізаною зеленню
    Читати далі

  • Бозбаш з бараниною, нутом і фруктами

    Перші страви  /  М'ясні

    Горох-нут попередньо замочують на 10:00. Баранячу грудинку розрізати на шматочки розміром із сірникову коробку. М'ясо залити холодною водою і протягом 1-1,5 год варити бульйон під кришкою на слабкому вогні, після чого вийняти з бульйону напівготове м'ясо. Вийняти з бульйону баранину злегка обсмажити разом з цибулею, додати борошно і смажити до тих ...
    Читати далі

  • Кюфта бозбаш (Рисовий суп з фрикадельками)

    Перші страви  /  Інші супи

    Готують рисовий суп на м'ясному бульйоні з луком і спеціями. Потім кладуть в суп фрикадельки з меленої баранини, змішаної з вареним рисом, яйцями, перцем і зеленню. Перед подачею суп заправляють яйцями, змішаними з водою або молоком.
    Читати далі

  • Кюфта-Бозбаш

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Для приготування кюфта-Бозбаш з кісток варять бульйон, а м'якоть баранини пропускають через м'ясорубку з додаванням ріпчастої цибулі. У фарш додають рис, сіль, перець, ретельно перемішують і формують кульки з розрахунку 1-2 кульки на порцію. У середину кожної кульки поміщають 2-3 шт. промитої сушеної аличі. Як звариться горох, кульки теж варять ...
    Читати далі

  • Лізин суп (мій варіант)

    Перші страви  /  Інші супи

    Баранину промити, покласти в каструлю залити холодною водою, туди ж очищену цілу цибулину і варити 1,5 години. Потім додати картоплю очищений і порізаний довільно, але досить крупно, морква-кружечками, варити майже до готовності, потім додати цибулю, нарізану півкільцями і обсмажений на сковороді в невеликій кількості рослинного ...
    Читати далі

  • ? rikli sorba (Щось середнє між супом і рагу)

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Ця страва в перекладі з азербайджанської означає "Суп з курагою". Однак, складно сказати, відноситься це блюдо до супів або других страв. В азербайджанській кулінарії є такі страви, які як би 2 в 1, наприклад, кюфта-бозбаш, піті. ? rikli sorba теж можна віднести до цієї категорії страв. Готується воно дуже просто. Отже, м'ясо нарізаємо, заливаємо ...
    Читати далі

  • Бозбаш з баклажанами, стручкової квасолею і куркою.

    Закуски  /  М'ясні

    Курку нарізати на шматки, вирізати жир і відкласти його. Шматки курки залити 10-12 склянками води, зварити і посолити. Помідори вимити і зняти з них шкірку, порізати на шматочки Квасоля помити і почистити від грубих кінчиків, порізати. Баклажани вимити (якщо баклажани зрілі, то зніміть з них шкірку), порізати на шматочки, посолити і дати вийти гіркоти ....
    Читати далі