Ми рекомендуємо

  • Карамельний медовик з шоколадним кремом і чорничним джемом

    Тісто У каструлі, яку будемо ставити на водяну баню, збиваємо яйця з цукром в густу піну Додаємо всі інші інгредієнти для тіста, добре перемішуємо і ставимо на 40 хвилин на водяну баню Знаходимося поблизу і періодично помішувати тісто Тісто буде змінювати свій запах - не помилитеся, з'явиться карамельний аромат Минуло 40 хвилин - знімаємо ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Голубці в пароварці з овочевим соусом

    Другі страви  /  Голубці  /  Голубці з грибами

    почнемо з капусти, я завжди беру для голубців савойскую капусту, у неї листя набагато легше відокремлюються і вона дуже смачна! вирізаємо кочерешку на глибину 3-4 сантиметри опускаємо корінцем вниз в киплячу воду на 5-7 хвилин, так щоб весь качан був у воді, на повільному вогні нехай покипит дістаємо і даємо охолонути а Воду НЕ виливаємо !!! готуємо фарш фарш ...
    Читати далі

  • Лаваш з начинкою, запечений під сирним соусом.

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    1. Цукіні вимити й нарізати тонкими поздовжніми пластинами. 2. Опустити їх на 1 хвилину в киплячу воду, відкинути на друшляк і обдати крижаною водою. Обсушити. 3. Цибулю очистити, одну цибулину розрізати на 4 частини і покласти разом з горіхами в каструлю з киплячою водою, варити 15 хв. Потім злити воду. Пропустити горіхи з цибулею і шинку через м'ясорубку ....
    Читати далі

  • М'ясо під шубою

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'ясо промити, порізати на шматочки, як для гуляшу. Цибулю порізати півкільцями. Змішати м'ясо з цибулею і з кетчупом, посолити і поперчити за смаком. Залишити маринуватися. Почистити картоплю. Порізати "напівкружечками", змішати з соусом. Розігріти духовку до 200градусов. Викласти в глибоку сковорідку або деко з бортиками м'ясо рівним шаром, ...
    Читати далі

  • Спагетті з грибами, помідорами і маслинами.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Відварити спагетті, відповідно до інструкції на упаковці. З маслом 1,5 ст. л. приготувати гриби, це займе 7-10 хв. Відварені гарячі спагеті, відкинути на сито. Перекласти спагетті в сотенік, влити оливкове масло і куркуму прокип'ячену у воді (70 мл.) Перемішати і прогріти на великому вогні до випаровування зайвої вологи. Макарони повинні ...
    Читати далі

  • Бефстроганов з серця страуса

    Другі страви  /  Страви з субпродуктів

    Відварити зі спеціями серце страуса (в скороварці 35 хвилин). Дати охолонути у відварі. Велику цибулину Меле нашаткувати і згасити в рослинному маслі. Серце нарізати соломкою (як на бефстроганов з яловичини), з'єднати з тушкованим луком, додати пів банки грибів, трохи водички або бульйону, але не з-під серця і тушкувати хвилин 20-25. Посолити, ...
    Читати далі

  • Мамин Борщ

    Перші страви  /  М'ясні

    Це єдиний суп, який мама мене навчила варити! Так як хвалитися більше нічим - поділюся хоч цим досвідом! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) Зварити бульйон. Поки варитися бульйон підготуємо овочі. Морква нарізати невеликий соломкою (можна, звичайно на тертці, але так і смаку більше і вигдядіт гарніше) і пасерувати ...
    Читати далі

  • Запечена курка + гострий овочевий салат або обід вихідного дня.

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Курку вимити, обсушити, розрізати на порційні шматки, для маринаду: змішати лимонний і гранатовий сік, додати соєвий соус, дрібно нарізаний імбир, сіль, чорний перець, залити маринадом шматки курки і залишити маринуватися на ніч. Розігріти духовку до 180С, на деко викласти очищений і нарізаний на чотири частини картоплю, зверху на решёткувиложіть ...
    Читати далі

  • Відкритий пиріг з сочевицею і овочами.

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Приготуємо тісто. Для цього змішати всі інгредієнти і замісити еластичне тісто. Розкачати його і викласти у форму піднімаючи по бортику, запекти при 190 гр 20 хв. Тим часом поки випікається тісто займемося начинкою. Сочевицю промити і відварити до готовності (10-12 хв). На 1 ст л ол масла обсмажити нарізану цибулю і часник, додати до них готову ...
    Читати далі

  • Цибулеві пиріжки

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Тісто замішується легко і швидко (як завжди підгортаємо кисло-молочні залишки). Дріжджі розвести в теплому йогурті, додавши цукор, розмішати дерев'яною паличкою, дати настоятися хвилин 20-30 (щоб "заграли"), потім додати сіль, масло, борошна і гарненько вимісити. Тісто має відставати від рук і бути м'яким. Для "відпочинку" залишити тісто на40-60 ...
    Читати далі

  • Низькокалорійний грибний суп з сиром

    Перші страви  /  Супи-пюре

    Печериці нарізати, підсмажити з цибулею на оливковій олії. Закип'ятити 2-2,5 л води, розчинити в киплячій воді сир, підсолити за смаком (у сирі є сіль), пару хвилин прокип'ятити і додати смажені гриби. Розливаємо по тарілках додаємо зелень.
    Читати далі

  • Чихиртма

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Пропоную вашій увазі чергове популярне блюдо азербайджанської кухні - Чихиртма. Чихиртму готують по-різному. Я розповім вам, як готують її у нас в сім'ї. Для приготування цієї страви бажано придбати домашню курочку. Ось таку Рябу купив мій чоловік на базарі. Не знаю як вам, але на мене - одне загляднье). Якщо домашня курка недоступна, ...
    Читати далі

  • Курячі гомілки в мішечку з двома начинками.

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Гомілки промила, змішала з маринадом і прибрала в холодильник маринуватися на 30хвилин. Потім обжарила на олії з двох сторін, до золотистої скоринки. Заздалегідь отварила картопля, остудила і натерла на крупній тертці. На маслі обжарила дрібно нарізану цибулю до золотистої скоринки. Шпинат розморозила, додала до цибулі, посолити, поперчити і гасила 5 хвилин, ...
    Читати далі

  • Рибний суп-пюре (варіант)

    Перші страви  /  Супи-пюре

    Взяти будь-яку рибу, краще жирних сортів, очистити, промити, відокремити м'якоть від кісток. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Промити кістки і голову риби, покласти в каструлю, залити водою. Коли вона закипить, додати моркву, дрібно нарізаний корінь петрушки і очищену головку ріпчастої цибулі. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин ....
    Читати далі

  • Курка зі сметаною в мультиварці

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Встановити мультиварку в режим "Випічка" (у мене цей режим називається "Кекс") на 40 хвилин, влити і підігріти рослинне масло. Підготовлену разделанную курку посолити, поперчити і викласти в чашу мультиварки смажитися на 15 хвилин. Кришку прикрити (не до клацання). Цибулю нарізати півкільцями. Курку перевернути на іншу сторону, посипати ...
    Читати далі

  • Салат "Печінка-суфле"

    Салати  /  Інші салати

    Салат нічого складного собою не представляє. А ось соус до нього оригінальний! В цілому поєднання вельми приємне і цікаве. Ви уявляєте, що таке куряча печінка? Я маю на увазі в цілому, тобто не шматочки, що не половинки, а ціла печінку дорослої курочки. Преставився? Це буде мерою для соусу! І так починаємо з нього. На 1 ч. Л. топленого ...
    Читати далі

  • Суп "Холодне серце"

    Перші страви  /  Інші супи

    Лук очистити і дрібно нарізати, селера очистити і теж дрібно нарізати. У каструлі розігріти вершкове масло і обсмажити в ньому цибулю і селеру, як тільки цибуля стане прозорим додати бульйон (я зварила бульйон з курячої грудки без шкіри) і довести його до кипіння. 3 банана очистити і крупно нарізати (один банан залишити для прикраси.) Покласти ...
    Читати далі

  • Курячі котлетки по-тайськи

    Другі страви  /  Тефтелі  /  Тефтелі з курячого фаршу

    Ці котлетки-тюфтельки-тут, як кому більше подобається, я хочу присвятити своїй молодшенької, а так само всім тим, хто не дружить з рисом. Спочатку планувалися котлети, але в оригінальному рецепті вони називаються тайські тефтелі. Доча моя в тирнет прісекла цю справу, і представте її здивування, коли вона в розломі не виявлено рису (ну не любітона ...
    Читати далі

  • "Ледаче печеня" в мікрохвильовці за 10 хвилин.

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Картоплю очистити. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Свинячий фарш посолити, поперчити, додати сушений часник, перемішати. Картоплю натерти на крупній тертці, з'єднати з цибулею, злегка посолити. У формочки шарами викласти картопляну масу, фарш і ще один шар картоплі. У кожну формочку додати по 3 ст. л. води. Поставити формочки ...
    Читати далі

  • Кролик під цибульним соусом

    Інші  /  Інші рецепти

    1. Тушку кролика промити, розрізати на порційні шматки, обсушити. 2. Грудинку нарізати маленькими скибочками. Масло розігріти в сотейнику (краще в казані !!), підрум'янити в ньому шматки кролика. Приправити чебрецем (чебрецем), сіллю і перцем. 3. Додати очищений і подрібнену цибулю, кілька горошин перцю і бекон. Влити коньяк і готувати без кришки ...
    Читати далі

  • Форель в шампанському з виноградом

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Форель почистити, промити, обсушити і натерти зсередини сіллю і перцем, викласти в сотейник з нарізаними грибами і подрібненим луком, залити шампанським і 30 хвилин тушкувати на невеликому вогні, після чого вийняти форель і зняти з неї шкіру. До подачі на стіл тримаємо рибку в теплому місці. Соус, в якому тушілась риба, протерти, довести до кипіння, ...
    Читати далі