Ми рекомендуємо

  • Тістечко-картопля "вмятинка" "

    Почнемо з м'ятного сиропу: заливаємо м'яту 200 мл окропу і залишаємо на 1:00. Гілочки виймаємо, проціджуємо, додаємо цукор і кип'ятимо на середньому вогні поки сироп не почнеться густіти. (близько 10 хвилин) Печиво розламуємо в крихту зручним для Вас способом (я використовувала блендер). 2 печеньки я поламала більш великими шматочками. Якщо будете використовувати ...
    Читати далі

Ви шукали: чанахи

  • Чанах

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Рецепт цього незвичайно смачної страви потрапив у мої руки від моєї Дагестанської подруги Лариси. Дочка військового народилася і виросла в Махачкалі, знайома з традиціями, а під час і секретами місцевої кухні. Для приготування чанахи необхідна глибока товстостінна посуд. Краще звичайно, глиняний. У мене такої не виявилося, зате знайшовся призабутий, ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Перші страви  /  М'ясні

    Квасоля і гриби ставимо на кілька годин у воду, а потім відварюємо в підсоленій воді. Чистимо картоплю і нарізаємо кубиками, потім підсмажуємо до золотистої скоринки на олії. М'ясо порізати кубиками і також підсмажити, в самому кінці посолити і поперчити (якщо приправити раніше, м'ясо втратить соковитість). У глиняні горщики розподілити ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'ясо нарізати невеликими кубиками, посолити поперчити Баклажани, картоплю і помідори теж нарізати кубиками, Морквину натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. Викладати шарами щільними: м'ясо, картопля, баклажани, цибулю, моркву і помідори. Залити не до країв води або бульйону, щоб не перекіпало п Поставити горщики в духовку на 180, на ...
    Читати далі

  • Чанах

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'ясо нарізати великими шматками, картопля, цибуля почистити. Нарізати картоплю на половинки, а цибулю часточками (на 6-8 часточок кожну цибулину). Помідори (краще брати м'ясисті, типу вершків) і баклажани очистити від шкірки (але це факультативно, я очищала, т. К. Мої зі шкіркою тушковані овочі не люблять). Нарізати помідори на половинки, а баклажани на 4-8 частин, ...
    Читати далі

  • Чанах

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    В оригіналі баранину потрібно ложить сиру, але в мене була лутшая її частина (ребра і пашина), і мені довелося її попередньо протушкувати, інакше не угризть, а мої домочадці звикли до баранині, яка їсть губами. Це єдине відхилення від оригіналу. Отже, на дно великого казана викладаємо баранину, посипаємо приправою для баранини ....
    Читати далі

  • Чанахи

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Нарізати кубиками баклажани, картопля і частина помідор. Посолити баклажани і відставити хвилин на 20 в сторону, щоб пішла гіркота. Залишилися помідори подрібнити у блендері з половинкою головки часнику і спеціями. Нарізати м'ясо кубиками. Потім, викладати шарами в горщики. М'ясо, картоплю, баклажани, вийшла томатно-пряну суміш і останнім ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Перші страви  /  Інші супи

    Зварити бульйон з ребер Обсмажити цибулю з томат. пастою Порізати картоплю кільцями Закинути все в бульйон і поставити в духовку. Посипати зеленню.
    Читати далі

  • Чанахи

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'ясо порізати на кубики Овочі порізати крупно Боклажан обсмажити. Потім беремо казанок (я використовувала глнянний горщик на 3 літра) і викладаємо шарами М'ясо, картопля, боклажани, дрібно порізану цибулю, зелень, часник. Додаємо 150 мл. води, томат, посолити, поперчити. Потім ставимо в духовку на 30 хвилин, потім додаємо порізані помідори і ще на 5 хвилин. Все, ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Перші страви  /  Інші супи

    Варимо баранину довго, щоб вийшов міцний, наваристий бульйон. Я варю її зазвичай години три, але якщо баранина молода, можна і менше. Ріжемо дрібно цибулю і смажимо його на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо туди пару ложок томат-пасти, все перемішуємо і відправляємо в наш бульйон. Томат можна додати ще прямо в бульйон, щоб він придбав ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Баранину обмити і нарізати невеликими шматками (з розрахунку 2-3 шматки на порцію), покласти в металеву або краще в керамічний посуд ємністю 2-3 л. Туди ж додати дрібно нарізану цибулю, очищений і нарізаний часточками картоплю, нарізані половинками помідори, очищені від прожилок і дрібно нарізані стручки квасолі, нарізані кубиками ...
    Читати далі

  • майже Чанахі

    Інші  /  Інші рецепти

    Замочити сушені гриби М'ясо порізати на невеликі шматочки, обсмажити до золотистого кольору, приблизно 20-25 хвилин, посолити, поперчити. Додасть нарізану шматками картоплю, моркву, цибулю, обсмажити хвилин 10 Заливаємо окропом, щоб все було покрито водою, додаємо гриби, томатну пасту, тушкуємо на маленькому вогні, приблизно пів години. Коли картошкаі ...
    Читати далі

  • Чанахи. Некласичний.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Баранину вимити, швидко обсмажити і в каструлю .. Залити водою і варити 2:00. Моркву порізати брусочками, цибулю, баклажан, перець-крупно .. картоплю на 6-8 частин .. Все обсмажувала окремо (крім вешанок) швидко і на сильному вогні .. тільки до опалин. Викласти всі інгредієнти на баранину шарами, присолюючи і просипавая прянощами .. Сметану і аджику ...
    Читати далі

  • Чанахи

    Другі страви  /  Інші основні страви

    У глиняний порційний горщик кладуть нарізану кубиками картоплю, змішаний з шинкованою цибулею. Зверху - 2 шматки баранини і баклажани, фаршировані курдючним салом з перцем і зеленню, вливають томат-пюре, розведений бульйоном з часником, і додають сіль і спеції. Гасять чанахи в духовці. Незадовго до готовності вводять помідори ....
    Читати далі

  • Чанах (жалюгідне наслідування оригіналу)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Вивчивши безліч рецептів, пропоную свій. У нас в будь-якому кафе подають так звані "чанахи", які до оригіналу не мають ніякого відношення, основними складовими крім свинини йде біла квасоля. Я спробувала з'єднати украінізірований варіант цієї страви з його грузинським оригіналом, ось що вийшло. Беремо м'ясо молодого баранчика, ріжемо на ...
    Читати далі

  • Чанахи в горщиках.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Напишу відразу, щоб потім, кожен крок не повторюватися, кожен шар засипаємо приправою "Аджика" (якщо її немає, можете самі зібрати, склад написала вище) і сіллю. Цибулю дрібно нарізати, засипати на дно горщика. Далі йде шар з картоплі, баклажан, нарізаних кубиками. Шар дрібно нарізаної зелені. Помідори нарізані кубиками, і дрібно нарізаний ...
    Читати далі

  • (майже) Чанахі з коржем

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'якоть баранини нарізати на шматки-злегка посолити поперчити (я ще додала щипотку зіри і шафрану). Картопля очистити і нарізати кубиками, цибулю нашаткувати. У керамічний горщик (або порційні горщики) покласти картоплю і цибулю, зверху - м'ясо, на м'ясо розкласти порізане на кубики або пластинки сало і зелень. Томат-пюре розвести бульйоном, ...
    Читати далі

  • майже чанах

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Було мені ліниво. А якщо ліниво, то і готувати стоїть в тому ж дусі. На дно горщика вогнетривкого уклав перц запашний і гострий, по парі горошин, по листку лаврушки. На прянощі склав крупно нарізану яловичину, шматочок вершкового масла і шматочок рафінаду. Потім шарами укладав: скибочки морквини, цибулю півкільцями, кубики баклажана, приварену ...
    Читати далі

  • Чанах (або давайте жити дружно)

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Це чоловіча страва подається до великого застілля з запітнілій чарочкою, воно дуже рясне, ситне і смачне. З бараниною я знайома недавно і любов поки одностороння. Щоб уникнути всяких непорозумінь, я її замочую на ніч у холодній воді з лимонним соком, так вона ставати більш м'яка, чуйна. Отже, нарізаємо досить крупно все ...
    Читати далі

  • Чанах за бабусиними рецептами

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Баклажани нарізати кубиками. Посолити, залишити на 30хвилин, щоб пішла гіркота. М'ясо нарізати невеликими шматочками. Викласти на дно каструлі м'ясо, посолити, поперчити, на м'ясо викласти крупно нарізану картоплю, зверху картоплі додати цибулю півкільцями, баклажани кубиками, болгарський перець ,, помідори великими кубиками, часник цілком, тімянь, естрагон, лавровий ...
    Читати далі

  • Суп чанахи

    Перші страви  /  Інші супи

    Суп чанахи готується в керамічних або глиняних горщиках. 2-3 шматочки баранини і нарізану картоплю злегка обсмажити в олії. Скласти в горщик. Туди ж покласти ріпчасту цибулю, моркву, баклажан, помідори (або томат пасту) і залити бульйоном. Поставити в духовку. Через півтори години заправити киплячий чанахи червоним гірким перцем, товченим ...
    Читати далі