Ми рекомендуємо

  • Десерт з грушею а-ля крем-брюле

    Десерти  /  З сиру, молока і сиру

    Груші очистити від шкіри, вийняти серцевину, порізати невеликими кубиками. На розігріту сковороду викласти груші, додати лимонний сік і 2 ст. л. коричневого цукру. Тушкувати, помішуючи 5-7 хвилин. Розкласти груші по керамічних кокотницах. Маскарпоне збити віночком разом з вершками і 1 ст. л. цукру, додати ваніль 1 стручка (можна замінити ...
    Читати далі

Ви шукали: узбецький плов

  • плов по-фергански

    Другі страви  /  Гуляш  /  Гуляш із баранини

    Я пропоную приготувати плов, виходячи з невеликих пропорцій продуктів. Таким пловом можна буде до відвалу нагодувати 5-6 чоловік і не зробити при його приготуванні практично жодної принципової помилки. Пізніше, при бажанні, пропорції можна збільшувати і з прийшли досвідом готувати плов хоч на 20 людина, хоч на 100. Готую я в класичному ...
    Читати далі

  • Пілав (плов з мідіями)

    Другі страви  /  Плов  /  Плов з мідіями

    Готуємо каструлю, і тарілку, яка поміститься в каструлю, щоб придавити мідії. Ретельно промиваємо рис, заливаємо крутим окропом. Ретельно промиваємо черепашки мідій і опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду, щоб черепашки розкрилися. Дістанемо м'ясо мідії, промиваємо від піску і видаляємо ніжку. У нас продають тільки половинки черепашок з м'ясом ...
    Читати далі

  • ПсевдоУзбекскійПлов, адаптований для московської кухні

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Баранину порізати досить великими шматками, цибулю - великими кубиками, 2 морквини натерти на крупній тертці. У каструлі або сковороді з товстим дном і високими стінками розігріти олію (приблизно на 2 пальця) на дуже сильному вогні 5-7 хв. Викласти в масло цибулю і просмажити його до полупрозрочності (3-4 хв), потім доповісти натерту ...
    Читати далі

  • Салат Ачучук за рецептом Рустама Аскаровіча

    Салати  /  Інші салати

    Традиційний узбецький салат, без якого не обходиться плов. У деяких рецептах пропонується викладати його прямо на блюдо з пловом. Дивовижно простий, особливістю є тонка нарізка. Порізати цибулю тонкими півкільцями, легко перемішати руками до їх поділу і помістити у відповідну ємність з холодною водою для усунення гіркоти ....
    Читати далі

  • Плов Таджицький

    Другі страви  /  Плов  /  Плов з яловичини

    Таку назву тому що на сайті є рецепт узбецького плову. Плов узбецький не може бути зі свининою, це може бути плов московський чи київський але не узбецький. До того ж є принципові моменти які потрібно враховувати при приготуванні плову. Отже, готуємо плов в два етапи-зірбак і власне плов. Потрібно розуміти що в зірбак ми ...
    Читати далі

  • Галушки білоруські з душами

    Другі страви  /  Страви з м'ясного фаршу

    Спочатку краще заготовити м'ясний фарш. Якщо навпаки, то картопля може встигнути потемніти. Дуже дрібно порізати цибулю, додати сіль, перець і добре вимішати. Натерти очищений картоплю на дрібній тертці (у мене картофелетерка). Якщо за сортами, то краще крохмалисті і не розварюється (Не розсипчасті). Віджати через марлю, складену в 3-4 шари, по 2-3 ополоника ...
    Читати далі

  • Плов з грибами (російський варіант)

    Другі страви  /  Плов  /  Плов з грибами

    Ріпу, моркву, цибулю, яблуко чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Рис замочуємо хвилин на 15. Масло виливаємо в казан, розігріваємо і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо нарізані овочі і яблуко, перемішуємо з цибулею, обсмажуємо. Чорнослив і вишню подрібнюємо, додаємо разом з брусницею в казан. Знову все перемішуємо. Гриби промиваємо, ...
    Читати далі

  • Пиріг з куркою (усічений варіант російського «курника» або татарського «зур беліш»)

    Вироби з тіста  /  Пироги  /  Пиріг з куркою і картоплею

    - А чи знаєте ви, в якій частині курячої тушки найбільше м'яса? - На шийці. - Чому? - Тому що, скільки не їж, завжди залишиться. Але я беру м'ясо з стегенець, бо соковитіше. Отже, включаємо духовку. Замішуємо тісто і залишаємо його «відпочивати». Знімаємо м'якоть з кісточок сирих курячих стегон. Ріжемо довільно на невеликі шматочки ....
    Читати далі

  • плову по-фергански

    Другі страви  /  Плов  /  Плов ферганський

    Навряд чи хто ні будь зможе назвати точну кількість страв, об'єднаних одним загальною назвою «узбецький плов». Плов, який готують в Бухарі і який готують, скажімо, в Коканде, Андижані або в Ташкенті абсолютно різні за методом приготування, за зовнішнім виглядом і за смаковими особливостям. Більше того, навіть у двох сусідів плов може виглядати ...
    Читати далі

  • Плов по-узбецьки

    Другі страви  /  Плов  /  Плов узбецький

    Рис замочують на 2-3 години в підсоленій воді. М'ясо, нарізане шматочками по 10-15 г, обсмажують в чавунному казані до утворення скоринки, потім додають нашатковані соломкою цибулю і моркву і смажать всі разом. Вливають воду в кількості, рівній вазі рису, набряклого у воді, кладуть спеції і варять. Після того як рис вбере всю воду, розрівнюють ...
    Читати далі

  • Плов по-узбецьки

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Перед початком приготування рис замочити в гарячій підсоленій воді. М'ясо порізати дрібними шматочками. У товсту каструлю налити масло і розігріти на повільному вогні до появи диму, викласти шматочки м'яса і обсмажити до золотистої скоринки. Тепер додаємо нарізану соломкою моркву і тонкими півкільцями цибулю і смажимо хвилин 15-20. Всю цю смакоту ...
    Читати далі

  • плов по-узбецьки

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Сало ріжемо на дрібні шматочки, витоплюємо в казані. Виймаємо залишилися шкварки. Кладемо м'ясо (порізане кубиками) і обжаріваем.2. Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо до м'яса. Обжаріваем.3. Зливаємо воду з предворительно промитим і замоченим рисом (20хв) .4. У обсмажене м'ясо з овочами наливаємо 2.5стакана води, доводимо до кипіння, додаємо ...
    Читати далі

  • Плов по-узбецьки

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Рис замочують на 2-3 години в підсоленій воді. М'ясо, нарізане шматочками по 10-15 г, обсмажують в чавунному казані до утворення скоринки, потім додають нашатковані соломкою цибулю і моркву і смажать всі разом. Вливають воду в кількості, рівній вазі рису, набряклого у воді, кладуть спеції і варять. Після того як рис вбере всю воду, розрівнюють ...
    Читати далі

  • Запіканка манна з яблуками

    Інші  /  Інші рецепти

    У глибокий посуд всипати борошно, манну крупу, цукор 120г, розпушувач і добре розмішати. Натерти на крупній тертці яблука і змішати їх з цукром і корицею або ваніліном. Розділити суміш на три частини. Змастити маслом невелике деко або форму. На дно покласти рівномірним шаром 1/3 яблучної суміші і посипати її 1/3 суміші манної крупи з борошном ....
    Читати далі