Ми рекомендуємо

Ви шукали: чапати

  • Чапаті

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    У манку потроху додавати окріп, постійно помішуючи. Посолити. Потрібно враховувати, що манна крупа набагато легше води, тому зовні води буде в два рази менше. Отриману густу масу місити, поки тісто не буде прилипати до рук. Сформувати кульку, обмазати рослинним маслом, накрити рушником і залишити на 30-60 хв. Обробити ...
    Читати далі

  • Чапаті. Хлібний ФМ

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Змішати обидва види борошна, додати сіль. У борошно поступово влити воду (вона повинна бути гаряча, але не окріп), ретельно вимісити тісто. Накрити плівкою і залишити на півгодини відпочити. Потім розділити тісто на кульки розміром з куряче яйце і розкачати кожен в тонкий корж, присипаючи борошном. Випікати коржі на розігрітій сухій сковороді ...
    Читати далі

  • Індійський хліб «Чапаті»

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Змішати у великій мисці два види борошна, сіль, спеції і влити воду. Замісити туге однорідне тісто як на вареники. Тісто має бути злегка вологим зверху. Покласти його мінімум на 30 хвилин в поліетиленовий пакет і залишити на 30-60 хвилин. Коли тісто достатньо полежав, відривайте від нього невеликі шматочки, щоб можна було скачати кульки середнього ...
    Читати далі

  • кімя -кебаб з чаппоті

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Справжні таджіксіке чаппоті бувають великі, і печуться в тандирі. Будинки таке не спекти, а тому наші чаппоті будуть приготовані таким чином: З борошна, води, топленого масла, солі і дріжджів замісити пружне тісто і розділіть його на 3 кульки, і залиште на 10 хв. в тепле місце. Чекати, коли підійде тісто, як для пирогів, не потрібно. Через ...
    Читати далі

  • Мунг дав-індійський сочевичний суп

    Інші  /  Вегетаріанські страви

    Почнемо! Розтоплюємо 3 ст. ложки масла в каструлі з товстим дном, кидаємо туди суміш спецій в порошку і смажимо 10 сек. Туди поміщаємо дав (сочевицю) і смажимо на середньому вогні 3-5 хвилин, щоб масло зі спеціями вбралося в сочевицю, додаємо 3 / ч. л солі. Потім заливаємо сочевицю водою, доводимо до кипіння, зменшуємо газ на мінімум, накриваємо кришкою і ...
    Читати далі

  • "Пакора" ???

    Закуски  /  З овочів і грибів

    1. Змішуємо всі сухі інгредієнти-борошно і спеції. 2. Починаємо додавати води весь час помішуючи тісто у уникнення грудок. Воно повинно вийде досить густе (густіше ніж на млинці наприклад). Ось тут кляр починає випускати запаморочливі запахи. Неначе гороховий суп зі східними спеціями. Спробувавши його на наявність солі, їли стримався щоб не ...
    Читати далі

  • Гарячі бутерброди з консервованою горбушею

    Закуски  /  Бутерброди  /  Гарячі бутерброди

    Режим крабові палички, кидаємо в оливкову олію на сковорідку і злегка обсмажуємо, додаємо консервовану горбушу (розім'яти виделкою, я знімаю шкірку з неї) продовжуємо смажити, вбиваємо яйце і розмішуємо, 1 ч. Л. соєвого соусу і ще хвилинку помішуємо, знімаємо з вогню. Нарізаємо цибулю і зелень, перемішуємо. В принципі вже можна класти на хліб ...
    Читати далі

  • Каррі з білої квасолі і черемші

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Квасоля вимочити в холодній воді на ніч, злити воду, залити свіжою і варити ~ 40 хв. до м'якості. Воду злити і залишити квасоля в сторону. Підсмажити все насіння на сухій сковорідці 1-2 хв. до появи аромату, змолоти в порошок, корінь коріандру і часник дрібно покришити в блендері, розтерти разом в ступці до утворення пасти. Цибулю порізати ...
    Читати далі

  • Шелпек (Хлібний ФМ)

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    З води, солі і борошно замістити круте, туге тісто Дати тісту відпочити хвилин 10. Розділити на 7-9 частин. Розкачати в тонкі коржі, товщиною 2-3мм. Товстостінну сковороду добре розігріти, налити масло, приблизно на палець заввишки. Розжарити. Викласти корж і смажити 3-4 секунди, повертаючи по колу виделкою. Перевернути і смажити так само 3-4 секунди ....
    Читати далі