Ми рекомендуємо

Ви шукали: лукум

  • мову по-домашньому

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Варений мову порізати кружальцями. Мова викласти на деко змащений маслом, щільно притискаючи один до одного. Печериці порізати, обсмажити разом з цибулею, додати сіль перець за смаком. Викладаємо гриби на мову, зверху майонез і посипаємо тертим сиром. Все це ставимо в духовку на хвилин 10, поки сир не розплавиться. Розрізаємо, викладаємо на тарілки, можна ...
    Читати далі

  • Копчене м'ясо в сметані

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Копчену грудинку поварити в підсоленій воді і нарізати на порції. Цибулю злегка обсмажити, викласти на нього нарізану картоплю, обсмажити, посолити, посипати кмином. Противене добре змащуємо, укладаємо половину картоплі і капусти, на них грудинку з цибулею, що залишилася картопля з капустою. Залити бульйоном, в якому варилося м'ясо і тушкувати доготовности, ...
    Читати далі

  • Борщ зі свіжими грибами

    Перші страви  /  Інші супи

    Зварити бульйон з яловичини, процідити. Очищені свіжі гриби (білі, грузді, рижики) обдати окропом, підсмажити на вершковому маслі або маргарині з ріпчастою цибулею, обсипати ложкою борошна, залити бульйоном, покласти нарізану соломкою буряк, зварити. Покласти рубаний зелений лук, сметану або вершки, прокип'ятити, заправити перцем.
    Читати далі

  • Борщ київський

    Перші страви  /  Інші супи

    Яловичину залити буряковим квасом, водою і варити до готовності. Помідори нарізати, припустити на топленому маслі і протерти через сито. Нарізану соломкою буряк тушкувати в бульйоні з дрібно нарубаної бараниною. Ріпчасту цибулю і коріння нарізати соломкою і спасерувати на жирі, знятому з бульйону. У бульйон покласти нарізану кубиками картоплю, ...
    Читати далі

  • Карась в сметані

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Помідори і очищений цибулю наріжте невеликими шматочками. Рибу почистіть, випатрати і ретельно промийте під холодною проточною водою. У черевце покладіть нарізані помідори. 2. Потім покладіть в черевце рубану зелень петрушки. Рибу збризніть лимонним соком. 3. Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії ...
    Читати далі

  • Тайський рисовий суп з яйцем

    Перші страви  /  М'ясні

    1. Відварити рис Індіка в підсоленій воді протягом 25 хвилин. 2. Часник подрібнити. Зелену цибулю дрібно нарізати. 3. У сковороді нагріти рослинне масло, додати часник, фарш і смажити протягом 5 хвилин, додати нарізану зелену цибулю, тертий імбир, дрібно порізаний перець чилі. Обсмажувати, помішуючи протягом 2-3 хвилин, додати соєвий соус ....
    Читати далі

  • Бутерброди + Горішки + IDEAL Extra Virgin

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Подрібніть і збийте блендером пармезан, кедрові горіхи, базилік, часник, оливкова олія IDEAL Extra Virgin - 1/2 ст. сіль і перець до однорідної маси. Викладіть начинку рівномірно на хліб. Посипте нарізаною цибулею і копченим сиром. Поставте в духовку на 2-4 хвилин і подавайте на стіл. Смачного!
    Читати далі

  • Курка фарширована (альтернатива м'ясної нарізці на святковий стіл)

    Закуски  /  М'ясні

    Якщо ви використовуєте сухі гриби, замочити їх в прохолодній кип'яченій воді мінімум на півгодини. Підготовка курки: Найскладніше і трудомістке - це правильно і акуратно зняти шкіру з тушки курки. Уважно огляньте тушку при покупці. Переконайтеся, що шкіра досить щільна і не має розривів, тріщин і проколів. Для оброблення нам понадобітсянож ...
    Читати далі

  • Картопляна запіканка «Серена».

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Наварив для гостей картоплі, половина залишилася. Що б даремно не пропадала, зроблю з неї запіканку. Одна італійка, Серена, навчила мене робити картопляну запіканку, яку в Болоньї готують на свята. Традиційна начинка з сервелату, але у мене тільки рибне філе залишилося. Зроблю з того що є. Дві великих картоплини вже зварені, поставив ...
    Читати далі

  • "Картопляні оладки з рибою"

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Картопля очистіть, натріть на дрібній тертці, додайте трохи борошна, сире яйце, поперчіть, посоліть за смаком. Все ретельно перемішайте до утворення однорідної маси. Свіжі печериці промийте, очистіть і дрібно нарежте. Рибний фарш обсмажте з дрібно нашинкованнимцибулею і грибами. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібно нарізане варене ...
    Читати далі

  • Тосканський суп з фрикадельками

    Перші страви  /  Інші супи

    Яловичину дрібно порубати або провернути через м'ясорубку. Цибулину подрібнити. Змішати рубане м'ясо з хлібними крихтами, цибулею, рубаною петрушкою і мускатним горіхом. Фарш посолити, поперчити і скачати з нього 16 маленьких кульок розміром з волоський горіх. Кинути в каструлю з киплячою водою і варити близько 10 хв. Вийняти і відкласти в сторону. Морква ...
    Читати далі

  • Окорочок з томатним соусом.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Курячу ніжку ретельно промити, обсушити і натерти перцем і сіллю з усіх боків. Викласти курку на змащене маслом деко і запекти в духовці при 200 градусів до готовності. 2. Цибулю очистити, дрібно нарізати і викласти в розігріту з рослинною олією сковорідку. Смажити до прозорого кольору. 3. Томотную пасту розвести водою (1: 1) і ...
    Читати далі

  • Пірожочкі

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Замешніваем тісто. приблизно в склянці теплого молока, розводимо 1 сталова ложку цукру і дріжджі. закутуємо в полотенечко і ставимо в тепле місце, що б дріжджі підніми. я ставіна на плиту. в той час коли поднімаються дріжджі, замішуємо тісто. збиваємо яйця, я використала три яєчка, з сіллю і залишилася ложкою цукру. після добовляем 4ІЛІ ...
    Читати далі

  • Запіканка м'ясна

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Дуже давно беззастережно подобається мені програма «Смак», багато випусків якої свого часу я записав на відеомагнітофон, дуже подобалося їх переглядати і готувати за рецептами улюблених особистостей. Потім кулінарних передач з'явилося багато, та й відеомагнітофони ми перестали використовувати, настав час CD плейеров. Вийшла книга Макаревича «Зустрічі ...
    Читати далі

  • Чахохбілі

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Курку взяти промити, обсушити, видалити легкі і розрубати на шматочки, приблизно 6-8 шматочків. Потім покласти шматки курки на суху (без жиру) гарячу сковороду. Смажити з двох сторін, переодически перевертаючи птицю. Потім додати в сковороду велика кількість шинкованного півкільцями ріпчастої цибулі і продовжити тушкування. У результаті курка ...
    Читати далі

  • Печериці фаршировані, печені у фользі

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Багато разів смажив печериці на грилі, у тому числі капелюшки фаршировані, чесно сказати, ніколи не виходило смачно. Що значить "смачно"? Їстівне виходило, так. Наприклад, як хліб з маслом: чи смачно? - Звичайно смачно. Але от щоб сподобалося і захотілося все з'їсти самому крадькома - такого не було. Завжди із задоволенням пригощав оточуючих: ...
    Читати далі

  • ЛЮЛЯ КЕБАБ

    Другі страви  /  Інші основні страви

    ерут баранячу лопатку або частину задньої ноги, відокремлюють від кісток, м'якоть разом з цибулею пропускають через м'ясорубку, фарш заправляють сіллю, перцем. Потім добре його розмішують, щоб вийшла в'язка маса. Після цього приготований фарш заправляють сіллю, перцем. Потім добре його розмішують, щоб вийшла в'язка маса. Після цього приготований ...
    Читати далі

  • Свинной (яловичий) рулет з курячою грудкою і грибами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Нарізаємо гриби дрібними шматочками. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Обсмажуємо гриби з цибулею хвилин 5. Додаємо молоко (або вершки). Потроху додаємо плавлений сир, постійно помішуючи. Плавлений сир повинен розчинитися, зробивши масу гущі. Тушкуємо ще 10 хвилин. Зазвичай плавлений сир солонуватий, тому солити не треба. Шматки свинний грудки добре ...
    Читати далі

  • Сигари "з салатного листя

    Салати  /  Інші салати

    начинки можна робити різні що в голову прейдет. 1. Салати розібрати на листя, ретельно вимити. Перед тим як загортати в листя начинку, обсушити їх паперовими серветками. Приготувати перший вид начинки. Редис вимити, натерти на дрібній тертці. Кріп вимити, обсушити й подрібнити. Перетерти сир з редисом, додати кріп, посолити за ...
    Читати далі

  • "Галушки з соусом"

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Добре збити яйця. Мацамел залити теплим топленим вершковим маслом, посолити, поперчити, змішати з яйцями і сиром. Все ретельно перемішати і сформувати з цієї маси кульки вагою 30-40 г. Опустити їх на кілька хвилин у киплячу підсолену воду або бульйон. Вийняти в глибоке блюдо, полити соусом і відразу подавати на стіл. Соус: На вершковому ...
    Читати далі