Ми рекомендуємо

  • Пісочне печиво «Ягідні батончики».

    Десерти  /  Печиво  /  Пісочне печиво

    1. У мисці змішуємо масло, борошно і цукор в крихту, додаємо крижану воду (2-4ст. Ложки), щоб вийшло еластичне тісто. Прибираємо в холод на пів години. 2. Ягоди перебрати, видалити гілочки, помити, обсушити. Змішуємо ягоди з цукровим піском і крохмалем. 3. Тісто розділити на 2 частини, з кожної скачати ковбаску товщиною 5-6см. і ребром долоні ...
    Читати далі

Ви шукали: хала

  • Курка з капустою, родзинками і курагою (фарширована, звичайно)

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Отже, знімаємо шкірку: з допомогу ножа відокремлюємо хвостик, він залишається на шкірці, далі поступово просуваючись вище і допомагаючи ножем, відокремлюємо шкурку від тушки до ніжок; курячі ніжки теж відокремлює від тулуба (так менше шансів порвати шкурку, до пори до часу залишаємо їх у спокої), тепер остаточно знімаємо курячу сорочку, також відокремивши і крильця; ...
    Читати далі

  • Оладки імбирні

    Вироби з тіста  /  Млинці та оладки

    Сказати по -правда, я зовсім не збиралася нікого дивувати рецептом тривіальних оладок із серії-я його зліпила ... Але коли вони почали рости на сковорідці, як гриби після дощу, при цьому, вбираючи мінімум ростить масла, я не втрималася. Ну, а коли оладки почали дуже швидко ізчезалі з тарілки, то відпали всі сумніви. Отже, при ревізії в холодильнику ...
    Читати далі

  • "Не вір очам своїм ..."

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Не так давно познайомилася на одному з сайтів, присвяченому фото, і який зовсім не відносяться до кулінарної темі, з хорошою дівчиною Юлею. Ми з нею стали добрими подругами, хоч і за віком я їй майже в мами годжуся. Але не в цьому справа. А справа вся в тому, що одного разу розмістила Юля фото, як мені здалося, піци. На що вона відповіла: "невіруючих ...
    Читати далі

  • Імбирний хліб (проба пера).

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Нарешті і я можу похвалитися своєю першою в житті булкою власноруч випеченого хліба. Звичайно, мені ой як далеко до наших корифеїв-Лоріка laralaram, Наташі-мами Тасі, Оленки киш, і багатьох-багатьох інших асів хлібної випічки. Але, як кажуть, не святі горшки ліплять. Так що, все в наших руках. Прошу поставитися поблажливо до мого ...
    Читати далі

  • котлети з сиром і помідорами

    Другі страви  /  Котлети  /  Котлети з сиром

    1. Розмочити хліб у воді, розімніть, віджавши воду. Цибулю очистіть і дрібно порубати (за буженинам його можна обсмажити). 2. 2 помідори (1 залишити для оформлення) і сир нарізати великими кубиками. 3. Змішайте фарш, яйце, хліб, цибулю, посоліть і поперчіть. 4. Сформуйте котлети і втисніть в них кубики помідора і сиру. 5. Обсмажте спочатку на сильному вогні, ...
    Читати далі

  • Спаржева квасоля в яєчному клярі.

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Виношу на суд блюдо для тих, хто небайдужий до спаржевої квасолі. Свіжою, звичайно, у нас зараз днем із вогнем не знайдеш, але зате у мене залишився останній кульочок замороженої взапас. Я її заморожую точно так само, як і виноградні листочки для долми - кому цікаво, це є у мене на сторінці, тому цей процес я з Вашого дозволу, пропускаю ......
    Читати далі

  • Пельмешки на японську тему

    Закуски  /  М'ясні

    Приготувати фарш для Пельмешка: Овочева частина - на дрібній тертці натерти моркву -1 велику або пару середніх, часник 3-5 зубчиків, імбир свіжий - великий корінець, зелень. Дрібно покришити пекінську капусту, додати сіль за смаком і злегка пом'яти капустку, щоб сік дала. Соеденіть з іншими інгредієнтами, додати свинячий фарш - кількість ...
    Читати далі

  • Грецькі делікатеси: лангусти в пікантному лимонному соусі

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    1. Лангустів добре промити. Це важливо для видалення можливого піску. Довести воду в каструлі до кипіння, добре посолити. Покласти у воду лангустів, варити близько 10-ти хвилин на середньому вогні. Лангусти стануть червоними. 2. Вийняти готових лангустів з води. Поки вони остигають, приготувати соус. Для цього збити вилкою оливкова олія, лімоннийсок, ...
    Читати далі

  • Хліб мультизлаковий з волоським горіхом.

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    1. Розчинити мед у склянці теплої води, всипати дріжджі і залишити підходити. 2. Рівна за обсягом кількість різних видів борошна просіяти двічі -не лінуватися! Стакан суміші відкласти, решту просолитися, змішати з спінив дріжджами, полити олією- приблизно половиною -всипать подрібнені горіхи і смажене насіння і замісити рідкувате тісто ....
    Читати далі

  • Торт "Горіховий трюфель з чорносливом"

    Десерти  /  Торти

    Горіхові коржі: Волоські горіхи порубати, не в муку! Повинні бути шматочки середнього розміру! ... Перемішати з прохолодним вершковим маслом, цукром і борошном, до однорідності і на 1:00 в холодильник. Вийняти розділити тісто на 2 частини, викласти кожну частину в кільце діаметром 26, рівномірно розподілити, отпекать при температурі 180гр близько 20 хвилин, ...
    Читати далі

  • Китайський салат.

    Салати  /  Інші салати

    Цей рецепт мені дала в 1978 році Люба, з якою ми працювали разом, метиска від китайця. Її батько (прізвище у нього Ван-сюй-хв), рибалив на Амурі і ненавмисно переплив кордон СРСР. Його заслали до Красноярська на поселення. У нас це селище так і називається «Шанхай», китайців там було ... Тепер одні метиси, напевно, залишилися. У Китаї у нього первая ...
    Читати далі

  • Щи "Морські"

    Перші страви  /  Щи  /  Пісні щі

    Перш, ніж готувати щі, треба приготувати морську капусту. У моєму випадку нарізана і висушена капуста, куплена у корейців була покрита нальотом солі та піску. Щоб позбутися їх промила капусту в друшляку під струменем води. Далі, опустивши в окріп, довела до кипіння, і, вимкнувши, промила під струменем води в друшляку ще раз і дала стекти ....
    Читати далі

  • Кролик в скороварці

    Другі страви  /  Рагу  /  Рагу з кролика

    Вчора їздив у село, поколупався для порядку, на поверненні відвідав другана, той запропонував кролика. Кіло вісім сотень, цілком нормального, освежёванного в стерильних сільських умовах пару днів тому і заточеного у фрізер. Я набував в нього й раніше, якість відмінна, а ціна народна, взяв знову із задоволенням. Не бажаючи готувати тільки ...
    Читати далі

  • Готую сани влітку! Домашні заготовки з Чернокорка.

    Інші  /  Компот  /  Компот з вишні

    Для мене домашня заготовка - це необхідна, але дуже каторжне заняття. А шо робити? Адже взимку це-як знахідка, коли в будь-який момент можна влізти в комору, і вибрати чогось на свій смак. Ну і, зрозуміло, на відміну від магазінскіх консервів, на 100% знаєш, що там є, а чого немає, та й бути не повинно! Я вчора весь ранок косилася, як ...
    Читати далі

  • Закуска "Городній разноцветік"

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    Попередньо замочуємо желатин. (по інструкції, зазначеної на упаковочку) На мій подив у мене був такий желатин, який насипаєш в зазначений обсяг, нагріваєш і розливаєш по формах, і не треба замочувати)))) Йдемо в парничок і зриваємо 2 красненьких помідорка і 2 перчика. Потім йдемо на грядочку за мною улюбленої морковочкой, а також ...
    Читати далі

  • Tasty stake

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Моє блюдо з англійської перекладається як "Смачний стейк", а почну я його з виготовлення салату. Всі овочі я помила і порізала на шматочки. З лаваша за допомогою тарілки, вирізала кола. Нарізані кружечки з лаваша я змастила з обох сторін соняшниковою олією і поклала у форму для випікання (у мене була звичайна для кексів). Випікала да золотистої ...
    Читати далі

  • Паста італійської прабабусі. Дієтична.

    Другі страви  /  Паста  /  Італійська паста

    У матінки знову щось з животом. Я приготую їй пасту, рецепт якої мені дала італійська знайома. Вона готує її для своєї столітньої прабабусі. Та, як справжня італійка, дуже любить пасту, але їй майже нічого не можна їсти. Півтора літра води я поставив кип'ятитися і додав в нього трохи лимонної цедри, стебла петрушки і лавровий лист ....
    Читати далі

  • Зелений борщ по-моєму

    Перші страви  /  Борщ  /  Зелений борщ

    З моїм борщем дуже багато хто не згодні. Навіть моя мама весь час розповідала, що я все роблю не так, не за правилами. Але, тим не менше, коли я їй пропонувала пообідати, ніколи від мого борщу не відмовлялася, просила добавки, а після загадково посміхалася, але, починала повчати мене заново. Але, тут вже нічого не вдієш - вся юність пройшла в студ ...
    Читати далі

  • пікантний трикутник (гра-дуель)

    Закуски  /  З сиру і яєць

    БІСКВІТ: ЯЙЦЯ збити, тонкою цівкою влити воду, додати спеції бульйону. Включити міксер на найвищу швидкість і збивати 8 хвилин. Борошно просіяти, змішати з крохмалем і розпушувачем, додати поступово в збиті яйця, акуратно перемішуючи. Лист застелити пекарської бумагой.5 ст. л. тіста змішати з паприкою і кетчупом, помістити в кондитерський ...
    Читати далі