Ми рекомендуємо

  • Тістечко-картопля "вмятинка" "

    Почнемо з м'ятного сиропу: заливаємо м'яту 200 мл окропу і залишаємо на 1:00. Гілочки виймаємо, проціджуємо, додаємо цукор і кип'ятимо на середньому вогні поки сироп не почнеться густіти. (близько 10 хвилин) Печиво розламуємо в крихту зручним для Вас способом (я використовувала блендер). 2 печеньки я поламала більш великими шматочками. Якщо будете використовувати ...
    Читати далі

Ви шукали: лукум

  • Кольрабі в солодко-кислому заливанні

    Інші  /  Інші рецепти

    На літрову банку: 1/2 чайної ложки жовтих гірчичного насіння, 2 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1/2 лаврового листа, 2 зрізу цибулини, стручковий або мелений червоний перець Заливка 1 - при закладці 60% кольрабі та 40% заливки : на 1 л води 0,23 - 0,3 л 8% -ного оцту, 20 г солі і 100 г цукру Заливка I1 - при закладці 75% кольрабі ...
    Читати далі

  • Дюшбяря

    Перші страви  /  Інші супи

    М'ясо ретельно перемішують з ріпчастою цибулею, додають сіль і перець за смаком, а потім додають мелконашінкованную зелень. Після цього з борошна з додаванням води, солі і яйця замішують не дуже круте тісто, еластичне, але щоб до рук не прилипало. Спочатку візьміть 300 гр борошна, і потім поступово додайте наступні 150 гр. Солі в тісто ...
    Читати далі

  • Справжній український "СІЛЬСЬКИЙ БОРЩ"

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    Справжній український "СІЛЬСЬКИЙ БОРЩ". Здоровенькі були! Почну як завжди з перед історії цього рецепта, Кому не подобатися, демонстративно пропустіть його. Сподіваюся ніхто зі мною не буде сперечатися з приводу того, що БОРЩ - це чисто українське блюдо. На мою борщ, як безцінне надбання українців йде за значимістю відразу ж після САЛA, тобто ...
    Читати далі

  • Різотто з горгонзола, грушею і волоським горіхом

    Другі страви  /  З круп

    1. Крупно нарізати волоські горіхи. Частина горіхів залишити для прикраси. 2. Тонко нарізати цибулину і викласти її в сковорідку з 30 грамами вершкового масла. На середньому вогні даємо луку стати прозорим, постійно його помішуючи. 3. Переключити плиту на сильний вогонь, додати рис і перемішати його ретельно з цибулею. Додати вино і залишаємо його ...
    Читати далі

  • Лазанья

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Спочатку робимо соуси. Соус болоньєзе: 2 середні цибулини 1 велика морква 800-1000 гр фаршу 3 середніх помідора 1 ст. л томатної пасти сіль, перець Обсмажити моркву з цибулею, додати фарш, обсмажити ... потім зняти з помідор шкірочку, порізати і додати до фаршу, посолити, поперчити, додати томатну пасту. Зменшити вогонь і трохи притушити ....
    Читати далі

  • Борщ старолітовскій

    Перші страви  /  Інші супи

    Відварити до готовності м'ясо з цибулею, половинкою моркви, петрушкою, вийняти з бульйону і розділити на 2 рівні частини. З однієї зробити фарш, іншу разом з шинкою нарізати невеликими однаковими шматочками, як для окрошки. Буряк спекти в шкірці до напівготовності, очистити і нарізати соломкою. Ріпу, капусту кольрабі, яблуко нарізати соломкою, ...
    Читати далі

  • ИНДЕЙКА до святкового столу

    Другі страви  /  Інші основні страви

    З шийки тушки індички акуратно зняти шкірку. Тушку індички натерти сіллю. Сир типу сулугуні нарізати великими шматками і нафарширувати ними індичку, потім тушку зашити. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Весь лівер (печінка), акуратно видаливши жовчний міхур, дрібно нарізати і разом з великою кількістю рослинного ...
    Читати далі

  • "Сигари" з салатного листя

    Салати  /  Інші салати

    Що робити: 1. Салати розібрати на листя, ретельно вимити. Листя помістити у велику миску з холодною водою, щоб вони довше зберігали свіжість. Перед тим як загортати в листя начинку, обсушити їх паперовими серветками. Приготувати перший вид начинки. Редис вимити, натерти на дрібній тертці. Кріп вимити, обсушити й подрібнити. Перетерти ...
    Читати далі

  • Шарлотка. Просто шарлотка

    Інші  /  Інші рецепти

    Зізнатися, не люблю я ці десерти. Розумію, що це якось не жіночно, і навіть протиприродно, але що поробиш, проти натури не підеш. Тобто я можу, звичайно, раз на півроку сгризть цукерку "Грильяж" або полити колишній пломбір за 48 коп. "Бейлісом" (а краще лимончелло яким, прости господи) і бадьоро скреатівіть замість вечері, але впихати ...
    Читати далі

  • яловиче філе, запечене в тісті

    Інші  /  Інші рецепти

    Очистіть філе яловичини від плівок, посипте сіллю, перцем, тертим мускатним горіхом і обсмажте в розігрітому рослинному маслі на сильному вогні з обох боків до зарум'янювання (10-12 хвилин). Викладіть на серветку, щоб підсушити і остудити. Злийте зі сковороди залишки масла, але не мийте; влийте в неї мадеру, дайте википіти на 1/3, додайте бульйон, ...
    Читати далі

  • Пиріг "Ароматний"

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    1. Із зазначених інгредієнтів замісити тісто, розділити на 2 частини. 2. Картопля очистити, нарізати кубиками. М'ясо також нарізати кубиками. Цибулини очистити, разом із зеленою цибулею нарізати. З'єднати м'ясо, картопля, цибуля, зелену цибулю, посолити, поперчити, перемішати. 3. Половину тіста розподілити по змащеному раст. маслом листу, ...
    Читати далі

  • Ода плову

    Другі страви  /  Плов  /  Плов з яловичини

    Рис промити 5-6 разів, поки не зникне світла каламуть у воді і замочити в теплій воді. Краще за кілька годин до початку готування. М'ясо нарізати шматками з кулак. Корувальна кістки нарубати з шматками м'яса на 2-3 частини. Морква використовують жовту-вона не така солодка як помаранчева. Тому беремо помаранчеву і нарізаємо соломкою (Не кубики і не кружечки) ...
    Читати далі

  • Чучвара, АБО ЯК ДАВНО Я хотіли приготувати ЦЕЙ СУП

    Перші страви  /  М'ясні

    Довгий заголовок, такої ж довжини, як і шлях до виконання цього рецепта. А починалося все, як не дивно в Юрмалі, яка до речі не удівілаЧтоби я туди поїхала спеціально відпочивати, ні вже. Гуляли по центральній вулиці, вибирали ресторанчик поїсти перед дорогою, вибрали узбецької кухні, відкрили меню, а там так барвисто сфотографовано і описаний ...
    Читати далі

  • Суп-локшина, дикі качки, пиріжки з сметанною начинкою ..... добрі спогади для KitchenAid

    Інші  /  Інші рецепти

    Коли був оголошений цей конкурс, я довго порпалася в своїй пам'яті - що ж було найсмачніше для мене в дитинстві. І зрозуміла .... що страв дуже багато ... але самі, самі були ці. Я народилася в невеликому містечку Новосибірської області, потім батьки переїхали в Новосибірськ. Але щоліта я їхала в гості в село де жила мамина сестра. Абсолютно ...
    Читати далі

  • дієта краси

    Інші  /  Інші рецепти

    1 день Вранці: Пластівці з кефіром і фруктами. Півсклянки нежирного кефіру (кислого, йогурту) збити з соком половинки грейпфрута і змішати з 8 ст. лож. кукурудзяних пластівців або паличок (можна мюслі без цукру), 2 ст. лож. будь-яких ягід (можна заморожених) і половинкою невеликого банана. Опівдні: Картопляні оладки з грибами. 150 гр. картоплі, 100гр ....
    Читати далі

  • Грузинські закуски

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Розпочну з найпростішої, пхали, вперше готувала її навесні, коли у нас на ринку пішла молода буряк, а бадилля жінки складали в мішки свиням. Не треба тільки відразу думати погано про мене. Зараз бадилля теж є в магазинах, називається модним словом мангольд. Хоч ці всі салати, зелень і т д вітчизняні, але зараз для цієї страви використовувати невигідно, а ...
    Читати далі

  • айнтопф з перловою крупою по шотландськи

    Перші страви  /  З м'яса птиці

    курку промити зовні і всередині. якщо є серце і шлунок, то їх також промити. все покласти в каструлю. залити водою, щоб вона покрила курку. круто посолити, додати супову зелень і горошини перцю. закип'ятити і один раз зняти піну. курку томити 90-100 хв в закритій каструлі. потім вийняти і остудити. бульйон, якщо потрібно, знежирити і процідити через ...
    Читати далі

  • Вечеря для коханого

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    КОТЛЕТИ: 1. Фарш поділяємо на дві частини, викладаємо на борошно і лопаткою розчавлює до коржі товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Коржик обвалюють з двох сторін борошном. 2. Цибулю ріжемо дуже дрібно, АЛЕ НЕ ДО КАШІ !!! (я користувалася блендером), змішуємо зі збитим яйцем, сіллю і чорним перцем (суміш повинна бути як оч. густа каша) 3. Коржик ізфарша ...
    Читати далі

  • Бешбармак

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    150 гр маргарину 2 цибулини 1 кг м'яса (баранина, яловичина) але можна і свинину кістки для бульйону. М'ясо дрібно порізати, розтопити на сковороді маргарин, покласти туди м'ясо і порезаний цибулю посолити, поперчити і перемішати, накрити кришкою і дати потомитися на маленькому вогні 2:00. В цей же час поставити вариться бульйон на кістках, посолити (у ...
    Читати далі

  • Лазанья

    Другі страви  /  Паста

    Цибулю, моркву і часник очистити від шкіри. Лк дрібно порізати. Часник натерти на тертці. Обсмажити на рослинному маслі. Моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити разом з цибулею. З помідор зняти шкіру і дрібно порізати, також можна подрібнити їх у блендері або натерти на тертці. Додати в цибулю. Додати фарш. Посолити, поперчити за смаком, добре ...
    Читати далі