Ми рекомендуємо

  • Кошички закусочні з квасоляним кремом.

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    Квасоля промити, замочити в холодній воді і прибрати в холодильник на 6-8 годин, для набухання. Кошички. Холодне масло порубати з борошном, сіллю і перетерти в жирну крихту. Додати воду і швидко замісити пластичне тісто. Дуже зручно проробити це все в процесорі. Розділити тісто на однакові за вагою шматочки залежно від розміру ваших ...
    Читати далі

Ви шукали: форшмак

  • Справжній форшмак

    Закуски  /  Інші гарячі закуски

    «Справжній» форшмак. Ваші подиву з приводу рецепта «форшмак від Леоніда Ярмольника» змусили мене попрацювати над історією цього дуже смачної страви, і я не можу втриматися і розповім Вам про «правильному» рецепті, а також про омани про це страву. Почнемо з історії. Перші згадки про цю назву відносяться до початку 18-го століття, хоча ...
    Читати далі

  • Форшмак "Жодної кісточки"

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Оселедець почистити і звільнити від усіх кісток (неодмінна умова дочки). Хліб замочити у воді або молоці, віджати. Лук натерти на дрібній тертці. Все ретельно розім'яти виделкою. Додати оцет і масло, перемішати.
    Читати далі

  • форшмак овочевий

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1) Капусту нашаткувати і припустити з маслом. Варену картоплю протерти через сито, змішати з розм'якшеним в молоці шматками білого хліба, додати сирі яєчні жовтки, сметану, дрібно нарізану, злегка підсмажену цибулю і дрібно порубане філе оселедця без кісток, сіль, перець. Все це ретельно перемішати 2) Збити білки і акуратно перемішати їх з масою. Перекласти ...
    Читати далі

  • Форшмак "Педагогічний" (запечений)

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    М'ясо, оселедець (попередньо вимочену 20 хв у молоці), цибуля, вершкове масло і картоплю провертаємо, чергуючи продукти, через м'ясорубку. Збиваємо в окремій тарілці сметану, рослинне масло (2 ст л), борошно, яйця і мед. З'єднуємо всі інгредієнти, злегка підбиваючи догори. Форму змащуємо 1 ст л рослинного масла і перекладаємо підготовлену ...
    Читати далі

  • Форшмак запечений

    Інші  /  Інші рецепти

    Блюдо робила на вихідні. Його прикольно подавати, як запіканку цілком. Відварила картоплю і зробила пюре з вершковим маслом без додавання молока, сметани або жідклсті від картоплі. З оселедця взяла філейку, очистила її від кісточки, нарізала дрібною соломкою. Цибулю нарізати півкільцями і замаринувати в розчині яблучного оцту з теплою водичкою ....
    Читати далі

  • Форшмак або "Передчуття"

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Для форшмака хебний м'якуш залити 50мл. води, додати сік лимона, цукор, оцет. Залишити на кілька хвилин, що б хліб розм'як і просочився спеціями. Оселедець очистити від шкіри, голови, хвоста, нутрощів і кісток. Розібрати на філе. Яблуко вимити, розрізати навпіл, одну половину очистити від шкірки і насіння, нарізати довільно, другу половину ...
    Читати далі

  • ФОРШМАК (флешмоб КВЗП)

    Закуски  /  Форшмак  /  Форшмак з оселедця

    1. Відварене м'ясо порізати шматочками і пробити в кухонному комбайні. 2. Додати оселедець і знову промолоти. 3. Обсмажити цибулину до золотистого кольору. 4. Картоплю потовкти, викласти в чашу комбайна і додати цибулю і 2 жовтки. Вимішати. 5. Додати масло, сметану, борошно і прянощі за смаком. Злегка посолити. Перемішати. 6. Збити білки в тугу піну ...
    Читати далі

  • Форшмак по-єврейськи

    Закуски  /  Форшмак  /  Форшмак по єврейськи

    Оселедець краще брати малосольну, а якщо вже попалася солона, її бажано вимочити (філе) в молоці, в мінеральній воді або холодному чаї, кому, що подобається. Отже, вимочивши філе, потрібно відокремити кісточки, м'якоть дуже дрібно порубати або пропустити через м'ясорубку. Зелене яблуко, краще брати кислувате, очистити від шкірки і порубати. Цибулю дрібно нашаткувати ...
    Читати далі

  • форшмак-евреечка

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    яблуко і сир натерти на дрібній тертці. цибулю дрібно порізати. дві масла і оцет збити. все інше на м'ясорубці. все добре перемішати і на 1год в холод.
    Читати далі

  • "Новорічний форшмак"

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Оселедець очистити, зняти філе, акуратно вийняти ікру. Філе оселедця, сьомгу, сир, гірчицю, змішують і пропускають двічі через м'ясорубку з дрібними гратами. Отриману масу змішують з розтертим до густоти сметани вершковим маслом та ікрою оселедця, добре перемішують, викладають у селедочницу. Зверху покривають червоною ікрою, прикрашають зеленню ...
    Читати далі

  • Мій форшмак.

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    ???????? Цибулю дрібно-дрібно порубати ножем або подрібнити в процесорі. Варені яйця розділити на жовтки і білки. Білки дрібно порубати, жовтки порубати, а потім розтерти з оцтом. Яблуко натерти на дрібній тертці. Розпатрати оселедець, відокремити філе. Дрібно посікти філе ножем. Змішати всі інгредієнти в мисці і перемішати. Укласти в селедочніцуфоршмак, ...
    Читати далі

  • Форшмак

    Закуски  /  Форшмак

    1. Оселедець обробляємо на філе (видаляємо кістки). 2. Замочуємо хвилин на п'ять у молоці батон без скоринок, злегка віджимаємо і разом з філе і цибулею пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. 3. Отриману масу змішуємо з розтертим до густоти сметани вершковим маслом, тертим сиром (на дрібній тертці), гірчицею, перцем. 4. Добре перемішуємо, ...
    Читати далі

  • варіації "форшмак"

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Оселедець розбираємо від кісток пропускаємо через м'ясорубку. Морквину натираємо на дрібній тертці і перемішуємо з оселедцем. Отриману суміш перемішуємо з сиром до однорідної маси. Перець чорний мелений за смаком.
    Читати далі

  • Форшмак з копченої курятини і оселедця

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    З стегенця зняти м'якоть. Курятину, оселедець, цибулю подрібнити бледером. Додати яєчні жовтки, сметану, спеції - все гарненько збити. Охолоджені яєчні білки збити в міцну піну, додати до курячо-оселедцевої масі, обережно перемішати. Викласти у форму, змащену вершковим маслом, посипану панірувальними сухарями, розрівняти, побризкати ...
    Читати далі

  • Класичний форшмак (Оформлення подачі "Червоні вітрила")

    Закуски  /  Форшмак  /  Форшмак з оселедця

    Моркву відварити. Оселедець, морква, сир і масло по черзі провернути через м'ясорубку або блендер. Акуратно перемішати. Поставити в холодильник З шматочків хліба кухонними ножицями вирізати "човна". Викласти охолоджений форшмак. Морква (сиру) порізати токімі скибочками уздовж, покласти на 15 хвилин у холодну воду. (або взяти червону рибу) На ...
    Читати далі

  • ФОРШМАК з оселедця з СИРОМ

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Філе оселедця з сиром двічі пропустити через м'ясорубку. Додати сметану, цукор, дрібно порізану зелень, добре збити віночком і поставити в холодильник. Перед подачею до столу посипати тертим сиром.
    Читати далі

  • Форшмак з оселедця

    Інші  /  Інші рецепти

    Яблука натерти на дрібній тертці Білий хліб без кірки замочити у воді Лук добре подрібнити і промаринувати в оцті. Віджати. Яйця придушити виделкою. Філе оселедців пропустити через м'ясорубку (або подрібнити у блендері). Додати інші інгредієнти, рослинне масло і чайну ложку готової гірчиці.
    Читати далі

  • Бабушкін форшмак.

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Одеська кухня не мислима без такої страви, як форшмак. Готується воно дуже просто, кожен вносить до нього щось своє. У кожному дворику, в кожній сім'ї є свій рецепт. І кожен буде стверджувати, що саме він готує його правильно. Рецепт, який я хочу вам запропонувати люб'язно надала моя знайома, а вона в свою чергу його підкреслила ...
    Читати далі

  • Форшмак з рубаною оселедця (варіант)

    Закуски  /  Форшмак  /  Форшмак з оселедця

    Оселедець промити, зняти шкірку, видалити кістки, голову і хвіст зберегти. Філе пропустити через м'ясорубку. Хліб замочити в молоці, яблуко і цибулю очистити, вирізати у яблука серцевину. Яблуко і цибулю порізати великими часточками. Хліб віджати, пропустити через м'ясорубку разом з оселедцевим фаршем, яблуком і цибулею, добре перемішати. У 4 яєць відокремити ...
    Читати далі

  • форшмак запечений

    Закуски  /  Інші холодні закуски

    Картоплю відварити і пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом і оселедцем. Додати обсмажений до золотистої скоринки цибулю, яйця і борошно. Викласти масу на сковорідку посипати тертим сиром і випікати 20-30 хвилин
    Читати далі