Тільки зареєстровані користувачі можуть використовувати книгу скарг

російська кухня

Наша національна кухня має дуже цікаву історію і складається зовсім не з одних млинців з червоною ікрою, борщу и пельменів, Як думають багато іноземці. Формування російської кухні проходило протягом декількох століть - від древніх слов'ян, прийняття християнства, татаро-монгольського ярма і до петровських часів, коли російська кухня почала насичуватися європейськими продуктами і рецептами.
До вісімнадцятого століття страви були досить простими і не дуже різноманітними, але в той же час ситними. Як правило, страви ділилися на пісні й скоромні. Пісних днів було дуже багато, тому так багато в російській кухні страв з овочів, зерна, лісових ягід і грибів. Їжа, в основному, тушілась, варилася або тужила в печі, в спеціальному чавунці, ставилася і виймалася рогачем. Тільки за часів Петра Великого з'явилися звичні нам каструлі і листи. Також були популярні заготовки: квашення, мочіння и соління. Хліб, калачі, коровай, пиріжки з самою різною начинкою, розтягаї, кулеб'яки, млинці, оладки, курник - Ось основні борошняні вироби російської кухні. Поширеними овочами до появи картоплі і помідорів були: ріпа, редька, бруква, капуста, огірки, буряк. Традиційні російські супи: розсольник, борщ, щі, солянка, вуха, ботвінья, окрошка, калья, свекольник. Однак до петровських часів рідкі страви називають не супи, а юшки, юшки.
Національні молочні продукти - сметана і сир. Ще одне традиційне російське блюдо - каша.
Російська кухня багата рибними стравами. Стерлядь, сьомга, оселедець, осетрина, щука, короп і інша риба могла подаватися в самих різних варіантах. Червона та чорна ікра - мабуть, візитна картка російської кухні, причому до 19 століття чорна ікра була дешевим звичайним товаром. У непостние дні їли м'ясо: яловичину, свинину, баранину, курку, качку, гуску і м'ясо дичини - рябчиків, перепелів, лебедів, зайця, лося, кабана, оленя. М'ясо та рибу готували, як правило, цілком - різати на маленькі шматочки було не прийнято, за винятком холодцю або заливного.
Пряники, паски, ватрушки, сирники, варення, Мед, печені фрукти і ягоди - російські національні солодощі. До чаю на Русі пили медовуху, морс, суботні, квас, кисіль.
Із запрошенням іноземних кухарів, зокрема французьких, російська кухня збагатилася новими стравами: салатом «Олів'є», вінегретом, м'ясом по-строгановськи, котлетами, сосисками, шарлоткою та іншими.

 Кращі рецепти кухні
Рецептів: +5132
  • Уральський разборнік з капустою

    Вироби з тіста  /  Пироги

    Унікальність уральського разборніка в тому, що він печеться у формі, заповненої розтопленим вершковим маслом, завдяки якому просте дріжджове тісто стає таким же м'яким і здобних, як французька Бріош. Начинка для булочок може бути як солодкою (джем, варення, фрукти, ягоди, сир, мак тощо. Д.), Так і пікантною (сир, шинка, м'ясо, ...
    Читати далі

  • Гур'ївська каша

    Десерти  /  Інші десерти

    Ех, як само не заслужено забутий, на мій погляд, це десерт. Як кажуть, цей десерт був одним з улюблених у Олександра III, а хто ми такі щоб сперечатися зі смаком царської особи.)) Давайте ж і ми відчуємо себе людьми царських кровей і приготуємо цей чудовий десерт будинку. 1. Для початку ми повинні приготувати пінки з вершків. У широку не глибоко ...
    Читати далі

  • Суп гречаний з курчам

    Перші страви  /  Супи

    Ідея супу з книги А Галкіна "Рецепти кремлівського шеф-кухаря". Від рецепта я відступила: чи не прожарюють гречку перед варінням на сковороді і використовувала кріп, а не петрушку. 1. Морква очистити, нарізати кружечками. Ріпчасту цибулю очистити. 2. Курячу грудку залити 2 л води і довести до кипіння. Додати 1 головку ріпчастої цибулі, моркву. Варити ...
    Читати далі

  • Суп качиний з домашньою локшиною та білими грибами

    Перші страви  /  З м'яса птиці

    Ароматний, наваристий ... дуже смачний! Все-таки качиний бульйон з домашньої качки - це особлива стаття. Це вам не курка якась заокеанська, хімічної гидотою вигодувана, електрикою замучена. Їжте на здоров'я! Варимо і тушкуємо
    Читати далі

  • Розсольник по-московськи

    Перші страви  /  Розсольник

    Звичайно одне з найвідоміших страв це "Розсольник по-московськи". Він відрізняється від Ленінградського розсольнику тим що вариться на курячому бульйоні і з яловичими нирками. Подається розсольник з ватрушками з солоним сиром - ще одна відмітна особливість !! 1. Нирки яловичі очистити від плівок, проток і мисок. Залити нирки водою і залишити ...
    Читати далі

  • Лисички з картоплею в казані на топленому маслі

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Смажити в казані
    Читати далі

  • Рубані курячі потрошки з яйцем.

    Закуски  /  Паштет

    Курячі шлуночки відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодити. Яйця зварити круто. Охолодити. У сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити до готовності на ньому печінку з двох сторін. Посолити. Поперчити. Охолодити. Пропустити через м'ясорубку з крупними гратами шлуночки, три очищені яйця, печінка. Змішати з маслом до однорідності ....
    Читати далі

  • Сибірські пельмені

    Другі страви  /  Вареники

    У миску всипати борошно, в центрі зробити поглиблення, влити воду, додати яйця і замісити тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на столі на 30 хвилин. За допомогою електром'ясорубки VITEK промолоти яловичину, свинину і цибулю. Посолити Поперчити. Додати бульйон (воду) і добре вимісити фарш. На столі, присипаному борошном розкачати тісто завтовшки ...
    Читати далі

  • Закуска з баклажанів "Воронежская"

    Салати  /  Салат з овочів

    У воду додати цукор і сіль, закип'ятити. Додати оцет і лавровий лист, зняти з вогню. Остудити маринад. Поки маринад остигає, баклажани помити, нарізати кружальцями завтовшки 1,5-2 см. Щоб не гірчить, можна замочити ненадовго в холодній підсоленій воді. Розігріваємо олію на сковороді і починаємо обсмажувати баклажани до золотистої скоринки, ...
    Читати далі

  • Гречка з куркою і грибами

    Другі страви  /  Каші

    Гречку відварити за інструкцією на упаковці. Печериці очистити, нарізати. Куряче філе вимити, обсушити, нарізати шматочками зі стороною 2 см. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити гриби до м'якості приблизно протягом 6 хвилин. Додати куряче філе і смажити все разом ще 5 хвилин. Борошно розвести з водою (1/2 ст.). Додати сметану ....
    Читати далі

  • Жюльєн з грибів з баклажаном

    Другі страви  /  Жульєн

    Баклажан помити, видалити плодоніжки і порізати соломкою, гриби протерти вологою серветкою і порізати пластинами, цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Овочі пригасити на розігрітій з оливковою олією сковорідці протягом 5 хвилин, потім додати сметану і вершки, посолити, поперчити за смаком і тушкувати ще пару хвилин, потім перекласти вогнеупорние ...
    Читати далі

  • Курник

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    У молоці розчинити сіль, цукор, додати яйце, злегка збити віночком. Всипати борошно, замісити рідке тісто, влити в тісто 1 ст. л. оливкової олії. Спекти тонкі млинчики, що не змащуючи сковороди. Для тіста масло порубати з борошном за допомогою ножа або лопатки. У холодній воді розчинити сіль і цукор, влити в борошняну суміш, замісити м'яке тісто, ...
    Читати далі

  • Буряк з яблуками

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    Буряк відварити. Очистити буряк і яблука, натерти на крупній тертці. Обсмажити на оливковій олії, додати сіль, цукор, сік лимона, корицю, гвоздику. Тушкувати під кришкою 15 хв. За 5 хв. до закінчення тушкування влити вино. Подавати, як гарнір до м'яса.
    Читати далі

  • Листкові пиріжки з морквою

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати. Обсмажити овочі на оливковій олії, посолити, поперчити. Яйця зварити круто, посікти, додати до овочів, перемішати. Листкове тісто, злегка розкачати, розділити на квадрати. На одну половину викласти начинку, в іншій зробити поперечні прорізи. Накрити начинку половиною тіста, краї склеїти жовтком ....
    Читати далі

  • Буряк фарширована

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Буряк відварити, злегка остудити, вийняти ложкою середину. Цибулю і моркву подрібнити, дрібно нарізати солоні гриби. Обсмажити гриби, моркву і цибулю на оливковій олії, додати томатну пасту, сіль перець, згасити до готовності. Цією начинкою нафарширувати буряк, помістити на деко, полити сметаною і запекти при 200 * 12- 15 хв.
    Читати далі

  • Кулеб'яка по-старовинному

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Приготувати тісто для кулеб'яки. У теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, сіль і 30 г борошна від загального обсягу. Розмішати, дати підійти. Коли опара збільшиться вдвічі, додати розтоплене масло, яйце. Всипати борошно, замісити м'яке тісто, накрити, дати піднятися вдвічі. З щуки приготувати фарш. Злегка припустити його на оливковій олії ...
    Читати далі

  • Вінегрет гарячий

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Буряк очистити, нарізати соломкою. Так само, соломкою, нарізати моркву і солоні огірки, цибулю нарізати пір'ям. Буряк припустити в невеликій кількості рідини і оливкової олії, відкласти в окремий посуд. Лук з морквою пасерувати. Додати томатну пасту, продовжити обсмажувати 5-6 хв. Потім, додати припущені буряк і солоні огірки ....
    Читати далі

  • Грибна бабка

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Гриби і цибулю нарізати. Обсмажити на оливковій олії, посолити, поперчити. Всипати панірувальні сухарі, перемішати. Відокремити білки від жовтків. Жовтки змішати зі сметаною, посолити, вилити в гриби, швидко перемішати, трохи остудити. Білки збити в міцну піну. Збиті білки обережно підмішати до грибів. Формочки змастити оливковою олією і посипати ...
    Читати далі

  • Кислі закусочні голубці з морквою

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    Капусту розібрати на листя, обшпарити окропом, щоб вони пом'якшилися, видалити жорсткі качани. Моркву натерти на тертці, змішати з дрібно рубаним часником і кмином. На лист капусти викласти невелику кількість моркви, згорнути щільний голубець. Голубці укласти в скляний ємність, додати перець, гвоздику і залити киплячим розсолом 1 ст ....
    Читати далі

  • Вушка з кислою капустою

    Другі страви  /  Інші основні страви

    З борошна, яйця, солі, води і рослинного масла замісити тісто, скачати в кулю, накрити, дати відпочити. Цибулю і кислу капусту дрібно порубати. Обсмажити разом на оливковій олії, приправити сіллю, перцем і цукром за смаком. Начинку остудити. Тісто розкачати тонко, нарізати на квадрати 5х5 см На одну половинку квадрата покласти ложку начинки, ...
    Читати далі

  • Шаньги сибірські

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Молоко нагріти з цукром і сіллю. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати 2 ст. л. борошна від загального обсягу, розмішати до гладкості, дати підійти. Коли опара збільшиться вдвічі, додати розтоплене вершкове масло, яйце, борошно, замісити м'яке тісто. Накрити поставити в тепле місце для підйому. Для намазки змішати оливкове масло, сметану ...
    Читати далі

  • Грудки курчат по-монастирськи

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Грудки курчат посолити, поперчити, обсипати пряними травами і злегка обсмажити на оливковій олії. Лук з родзинками обсмажити на оливковій олії до рум'яного виду, додати борошно і квас, розмішати до гладкості. Соусом залити грудки курчат, додати лавровий лист і тушкувати 15 хв. Подавати з розсипчастою гречаною кашею або рисом.
    Читати далі

  • Кундюми (кундуми, кундюбкі).

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Кундюми блюдо старовинної російської кухні, зовні нагадують пельмені, але відрізняються тим, що готують їх з заварного тіста з грибною начинкою, запечені печі та ловлення в горщиках зі сметаною. Ще на Русі в начинку для кундюмов додавали густу гречану кашу і спеції. Зваріть гречану кашу. Приготуйте тісто. Закип'ятіть воду з маслом і сіллю, ...
    Читати далі

  • Солянка грибна збірна

    Перші страви  /  Овочеві та грибні

    Сушіння гриби замочити на ніч, нарізати, відварити. Солоні (промити) і свіжі гриби нарізати, опустити у відвар до сушеним грибам і варити 15 хв. Моркву і цибулю нашаткувати, корінь селери нарізати кубиками. Овочі пасерувати на оливковій олії. Додати дрібно нарізані солоні огірки, згасити 10 хв. під кришкою. Вміст сковородидобавіть ...
    Читати далі

  • Кролик в червоному вині та хересі

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Кролячі стегенця розрізати навпіл, натерти сумішшю солі, часнику і пряних трав. Скропити оливковою олією і залишити маринуватися на 2:00. Моркву і цибулю крупно нарізати. Підпекти на сухій сковороді. Ягоди ялівцю злегка роздавити в ступці. Кролика злегка обсмажити в оливковій олії. Додати подпечённие овочі, ягоди ялівцю, лавровий ...
    Читати далі

  • Кундюми (кундуми, кундюбкі).

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Сухі гриби замочити, відварити, дрібно нарізати, обсмажити з цибулею. Змішати гриби з розсипчастим рисом, дрібно рубаним яйцем і маслом. У окропі розчинити сіль і масло. Отриману рідину влити в борошно. Швидко замісити досить круте, але м'яке тісто. Остудити трохи, накрити, дати відпочити. Тісто розкачати дуже тонко, без борошна, воно не ...
    Читати далі

  • Ватрушки зі смаженою цибулею. (Російська традиційна кухня)

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Почнемо з замісу тіста. Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь залиште їх на кухонному столі. Дріжджі необхідно оживити. Для цього в мисочку розкришіть дріжджі, додайте 1ст. л. борошна і ложку цукру, влийте трохи сироватки, розмішайте і поставте в теплому місці. Яйця стільком людям з цукром, додайте сироватку, масло ...
    Читати далі

  • Салат з солоних груздів і квашеної капусти

    Салати  /  Салат з овочів

    Солоні гриби промити, нарізати. Зелену цибулю подрібнити. Квашену капусту віджати, нарізати, якщо дуже велика. Змішати гриби з капустою, додати ріпчасту цибулю, кмин, цукор по-смаку. Заправити оливковою олією, посипати перцем, прикрасити зеленою цибулею.
    Читати далі

  • Яблучник

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Гриби розмочити, нарізати соломкою і обсмажити з цибулею на оливковій олії. Я нічого не розмочувати, т. К. Брала свіжі гриби. З м'яса приготувати фарш. Фарш обсмажити з цибулею, додати сіль, перець, бульйон від грибів і трохи притушити під кришкою. Приготувати яєчно-молочну суміш. Картоплю відварити, посолити, потовкти у пюре з вершковим маслом ...
    Читати далі

  • Ікра бурякова з грибами

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    Буряк відварити, злегка остудити, почистити, натерти на тертці. Цибулю дрібно нарізати. Гриби нарізати. Якщо гриби сушіння, то їх слід попередньо замочити і відварити. Обсмажити гриби з цибулею. Буряк обсмажити на оливковій олії. Змішати буряк з грибами та цибулею, посолити, поперчити, заправити олією і лимонним соком. Подавати в холодному вигляді ....
    Читати далі

  • Оселедець в яблучній шубі

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    Оселедець почистити, відокремити від кісток, нарізати дрібними шматочками, викласти на блюдо. Дрібно нарізати яблуко без шкірки, мариновані огірки і цибуля. До нарізаному додати цукор і оливкове масло. Влити сметану, перемішати, поперчити. Цією масою укрити оселедець. Прикрасити червоним меленим перцем і зеленою цибулею.
    Читати далі

  • Юшка збірна ростовська

    Перші страви  /  З риби і морепродуктів

    З рибної дрібниці (у мене голова і хвіст форелі) зварити бульйон, вийняти рибу, обібрати м'ясо з кісток, відходи викинути. Цибулю, моркву і корінь петрушки нарізати дрібними кубиками, варити в бульйоні 10 хв. Додати до овочів нарізану кубиками картоплю, сіль, продовжити варити. Помідор без шкіри пасерувати на оливковій олії. Філе форелі і судака ...
    Читати далі

  • Паска з шафраном і журавлиною на вершках

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Шафран замочити в коньяку на 2:00. Для опари змішати 1 ст л цукру з теплими вершками. Дріжджі змішати з 1/2 ст просіяного борошна. З'єднати вершки з дріжджами і борошном, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1:00. Розтопити вершкове масло. Остудити. Жовтки розтерти з цукром, що залишився. У підійшла опару додати вершкове масло, ...
    Читати далі

  • Шашлик зі свинини

    Другі страви  /  Інші основні страви

    М'ясо порізати шматочками приблизно по 40 грамів. Цибулю порізати півкільцями, ківі очистити і порізати на 4 частини. Висипати цибулю і ківі на м'ясо і розім'яти до виділення соку. Додати приправу, цукор і масло, зелень. Перемішати. Залишити на 2:00. Поки шашлик маринується, підготувати цибуля: Цибулини порізати тонкими кільцями або півкільцями (я нарізала ...
    Читати далі

  • Каша розсипчаста з грибами і овочами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Щоб приготувати розсипчасту гречану кашу нам знадобиться: опустити пакетики з гречкою в киплячу воду не відкриваючи їх. І варити на повільному вогні 20 хвилин. 2. Гречана каша поєднується не тільки з м'ясом, але і з овочами і грибами. Гриби очищаємо, миємо, ріжемо пластинами, але не дрібніше. На добре розігрітій сковороді з соняшниковою олією ...
    Читати далі

  • Сирна паска з цукатами та родзинками

    Десерти  /  З сиру, молока і сиру

    Див. Покроковий опис.
    Читати далі

  • Сирні паски без дріжджів

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Ідею зробити паски без дріжджів мені дала Тамара Шепелєва, за що їй величезне спасибі! Випічка вийшла на мій смак - ніжна, насичена! М'якуш у пасок зовсім не як у дріжджових, у нього немає великих дірок, я б сказала, що схожий на хороший, якісний кекс. Сирне ніжне післясмак ... загалом, раджу!
    Читати далі

  • Паски великодні з цільнозерновий борошном

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Збираючись готувати паски до Великодня я подумала, адже раніше не було такої чистої білої муки ... і, напевно, наші прабабусі пекли паски на інший, не такий рафінованої борошні? Так чому б і нам не озирнутися назад і не спробувати спекти їх хоча б з додаванням цільнозерновий? Відразу скажу, сходить тісто повільніше і складніше, потрібно буде ...
    Читати далі

  • Пасха з з вареним згущеним молоком

    Десерти  /  З сиру, молока і сиру

    Банку згущеного молока помістити в каструлю з холодною водою і варити 3:00, остудити. Сир протерти через сито. Ізюм замочити в теплій воді на 30 хвилин, відкинути на сито, обсушити. У чаші міксера з'єднати сир, сметану, розм'якшене вершкове масло і варене згущене молоко перемішати до однорідності. Ввести в сирну масу родзинки ...
    Читати далі

  • Оселедець під шубою - ребрендинг

    Салати  /  З риби і морепродуктів

    Буряк відварити або запекти в духовці до готовності, охолодити, очистити. Відварити картоплю і моркву, охолодити, очистити. Оселедець очистити, филировать, одне філе порізати маленьким кубиком .. Ріпчасту цибулю очистити, промити, нарізати маленьким кубиком. Буряк і моркву нарізати тонкими слайсами. Залишки моркви і картоплю нарізати маленькімкубіком, ...
    Читати далі

  • Пиріг Невський

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    Молоко закип'ятити і остудити. Приготувати сироп: воду закип'ятити з цукром, зняти з вогню, додати лікер. Приготувати опару: розчинити дріжджі в молоці, змішати з борошном, вимісити і поставити в тепле місце (30 *) на 2 - 3:00. Далі тісто: до опари додати молоко, цукор, злегка збите яйце, розм'якшене масло, сіль, ванілін, розмішати. Поступово ...
    Читати далі

  • Паска

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Масло розтопіть, влийте гаряче молоко, додайте цукор, сіль, перемішайте і охолодіть до кімнатної температури, після чого всипте борошно, влийте розпущене в невеликій кількості молока спіниться дріжджі, ретельно перемішайте, поставивши в тепле місце для бродіння. Коли тісто підніметься, додайте жовтки, потім збиті в стійку піну білки, ...
    Читати далі

  • Пісний відривний цибульний пиріг з білими грибами на рисовому відварі

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Приготуємо рисовий відвар. Воду закип'ятити. Рис промити. Відправити рис у киплячу воду, варити на невеликому вогні 20 хв. Злити відвар. Остудити до теплого стану. У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор, дріжджі, рисовий відвар. З'єднати інгредієнти (попрацювати руками). Тісто буде місити туго. Потім додати 5 ст. л. рослинного масла....
    Читати далі

  • Сирний паску

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Рецепт для тих, хто вперше пече паски. Розповім всі секрети дріжджовий випічки. Коли я дивлюся відео рецепти де готують дріжджову випічку, і бачу як "подпиляют" стіл борошном, я б сказала величезною кількістю муки ... О, жах! Навіщо? Так неможна робити. Якщо ви додали точну кількість борошна як вказано в рецепті, а тісто залишається липким ...
    Читати далі

  • Вінегрет з квасолею

    Салати  /  Салат з овочів

    Буряк порізати кубиками, скропити 1 ч. Л. соняшникової олії. Перемішати. Додати порізані кубиками морква, картопля і огірки. Капусту нашаткувати тонкою соломкою, зручно це робити овощечисткой. Додати порізану цибулю і квасолю, попередньо злив рідина. Для заправки змішати масло, винний або виноградний оцет, сіль і перець. Заправити ...
    Читати далі

  • Щи з щаніци з білими грибами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Щи з щаніци ... Багато про що чи сказало вам ця назва? Ще кілька днів тому я б зрозуміла з цієї пропозиції тільки слово "щі". А сьогодні я з готовністю розповім вам про те, що ж таке "щаніца". Кілька днів тому я стала щасливим володарем 600 гр цього невідомого продукту. :) Хто давно знайомий з цією дивиною - може сміливо перегорнути ...
    Читати далі

  • Фруктовий караблік

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Ананас беремо розрізаємо попалам, вирізаємо низ окуратно, з нижній частині режим смуги приблизно 5-7мм потім їх окуратно вставляємо під низ, потім нарізаємо яблуко кружечками і апельсин теж режим кружечками потім будуємо піраміду у вигляді сходинок потім беремо полуницю розрізаємо попалам і кладемо в будь-який кут тарілки. Потім з цукрового піску делаемпудру ...
    Читати далі

  • Салат селянський

    Салати  /  Салат з овочів

    1. Беремо морква, яблука і редьку, миємо. 2. Очищаємо від шкірки. 3. Натираємо моркву і редьку на середній тертці, яблуко на крупній тертці. 4. Шаткуємо білокачанну капусту, перетираємо їх з маленької дрібкою солі. 5. Викладаємо підготовлені овочі і яблуко 6. в глибоку миску, додаємо дрібно нарізану зелень, все перемішуємо. 7. Заправляємо ...
    Читати далі

  • Вареники пісні з Пенне з картоплею.

    Інші  /  Інші рецепти

    Почистити і відварити картоплю до готовності ... посолити в процесі. Відварити пасту відповідно до інструкції на упаковці ... можна на хвилину менше. У картоплю влити кип'ячену воду і пюріровать до однорідного стану. Гарненько розігріти духовку, вона нам потрібно в повній готовності. Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити в оливковій олії. Трохи ...
    Читати далі

  • Капустяний салат.

    Салати  /  Салат з овочів

    Капусту дрібно нашаткувати, посипати сіллю і перцем за смаком Пом'яти злегка руками, щоб капуста дала сік 2-3 зубчики часнику очистити, натерти на тертці, перемішати з капустою. Заправити салат майонезом за смаком. прикрасити зеленню
    Читати далі